Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/08/1999 (ΚΥΠΕ) Οι ενδεχόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό, τα σενάρια για ανασχηματισμό, οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση του Πρέσβη της Κύπρου στην Αίγυπτο Χαράλαμπου Καψού, η αύξηση της θερμοκρασίας κατά τις επόμενες ημέρες, η κατάργηση των αρραβώνων από την Ιερά Σύνοδο και η έκλειψη του ηλίου είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Εντονη κινητικότητα στο Κυπριακό μέχρι το Νοέμβριο" γράφει ότι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο και απευθείας συναντήσεις Κληρίδη - Ντενκτάς τον Οκτώβριο προβλέπει το σενάριο για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κατά το δεύτερο μισό της εβδομάδας και το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει στο κοινό σειρά μέτρων για να προλάβει και να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Μόνο ο Σερέζης φεύγει" γράφει ότι μερικός ανασχηματισμός με αντικατάσταση μόνο του Κώστα Σερέζη θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ο ευρύτερος θα διενεργηθεί το Νοέμβριο και αφού προηγουμένως υπάρξει σειρά διαβουλεύσεων μεταξύ Προεδρικού - ΔΗΣΥ. Γράφει επίσης ότι ορισμένες παραχωρήσεις στο Κυπριακό θα ζητήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ κατά τη συνάντησή τους στις 28 Σεπτεμβρίου στο Λευκό Οίκο.

Ο "Πολίτης" με κύριο θέμα "Υστερία για το Βασιλιά της ζωής" γράφει ότι το ραντεβού της Σελήνης με τον ήλιο στις 11 Αυγούστου θα βυθίσει στο σκοτάδι την Ευρωπαϊκή Ηπειρο για δύο περίπου λεπτά με λωρίδα μήκους 200 χιλιομέτρων. Αλλού γράφει ότι ενώ το χρηματιστήριο παραμένει κλειστό μέχρι την επόμενη Παρασκευή συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τη φημολογούμενη αγορά μετοχών από τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ από την εταιρεία "Λούης" με ιδιωτική τοποθέτηση.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Πακτωλός δολαρίων" γράφει ότι με πακτωλό χρημάτων που αποτελεί μέρος του ευρύτερου πακέτου δελεαστικών ανταλλαγμάτων, οι ΗΠΑ επιχειρούν να ρυμουλκύσουν τον Ντενκτάς και την Αγκυρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αλλού γράφει ότι τη στιγμή που ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ Ανδρέας Πιρίσιης και ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Κωστάκης Παλάτος διερευνούν στο Κάιρο τις κατηγορίες εναντίον του εκεί Πρέσβη της Κύπρου Χαράλαμπου Καψού, στη Λευκωσία ο ίδιος ο κ. Καψός διαψεύδει το όσα του καταλογίζουν.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων από τις ΗΠΑ" γράφει ότι παρά το γεγονός ότι το σκηνικό παρουσιάζεται ακόμη "ομιχλώδες" λόγω της εμμονής της τουρκικής πλευράς σε μαξιμαλιστικές θέσεις, ωστόσο από αμερικανικής πλευράς συνεχίζεται η επεξεργασία ιδεών και σεναρίων, τα οποία θα ενταχθούν σ'ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα παρουσιασθεί την κατάλληλη στιγμή στα μέρη. Αλλού γράφει ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Τάκης Ρούσος ανέφερε ότι η όποια διαφοροποίηση στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της δραστικής αύξησης των διεθνών τιμών του μαζούτ, θα είναι περιορισμένη και δεν θα επηρεάσει καταλυτικά το κατανωλωτικό κοινό.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Αντισυνταγματική αυθαιρεσία" γράφει ότι αυθαίρετη, αντιδεονοτολογική και εκτός συνταγματικής τάξης χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την παραδοχή του Υπουργού Εσωτερικών ότι διαπραγματεύεται τη διαχείριση του ΡΙΚ 2 από ιδιώτη, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Νίκος Κατσουρίδης χαρακτηρίζει την ενέργεια του ΥΠΕΣ ως κατάφωρη περιφρόνηση της ολομέλειας της Βουλής. Αλλού γράφει ότι η εγχείρηση μεταμόσχευσης νεφρού στο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια θα γίνει αύριο Τετάρτη το πρωί, αντί της Πέμπτης, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι περίπου 700 Ε/Κ θα επισκεφτούν το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στα κατεχόμενα την ερχόμενη Κυριακή, ενώ την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν τα Κόκκινα 800 Τ/Κ μέσω των ελεύθερων περιοχών. Αλλού γράφει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου σε μια προσπάθειά της να αποθαρρύνει τις σεξουαλικές σχέσεις πριν το γάμο, θα καταργήσει τον αρραβώνα από το ερχόμενο φθινόπωρο.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)
(Α.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 10 August 1999 - 6:24:08 UTC