Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,07/08/1999 (ΚΥΠΕ) Σενάρια γύρω από τη λύση του Κυπριακού, το θέμα που δημιουργήθηκε αναφορικά με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αίγυπτο, Χαράλαμπο Καψό, οι πληροφορίες ότι κόμματα αγοράζουν μετοχές στο Χρηματιστήριο, οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, η χθεσινή πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για την ΑΤΑ και η διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σχετικά με τις ερυθροποιητίνες είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Η Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Βούιξαν χθες τα παρασκήνια" γράφει ότι τους "ασκούς του Αιόλου ενδέχεται να ανοίξει το θέμα που δημιουργήθηκε με τις μετοχές της εταιρείας Λούης, αφού στα παρασκήνια υποστηρίζεται ότι η αγοραπωλησία μετοχών από διευθυντικά στελέχη εταιρειών, κι άλλων του χρηματιστηριακού χώρου, ειναι καθημερινό φαινόμενο". Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου έχει αναθέσει σε υπηρεσιακόύς παράγοντες την εξέταση της εισήγησης του ANT1 για διαχείριση του δεύτερου κρατικού καναλιού.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Υπόκοσμος της Λεμεσού στήνει τις κούρσες" γράφει ότι "το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνουν οι στημένες κούρσες και το ντοπάρισμα αλόγων στον ιππόδρομο, ενώ μετά τη σύλληψη Αιγυπτίου, ο οποίος αποκάλυψε ότι πίσω από όλα βρίσκεται ο υπόκοσμος της Λεμεσού, η Αστυνομία οδηγείται και σε νέες συλλήψεις". Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας διέταξε χθες τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον δύο λειτουργών των Φαρμακευτικών Αποθηκών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Κλείδωσαν έξω τον Πρεσβευτή" γράφει ότι η "κυβέρνηση έθεσε τον Πρέσβη Χαράλαμπο Καψό στο στοπ λιστ", ωστόσο η σύζυγός του "μετέβη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα με στόχο να μεταφερθούν στην πρεσβευτική κατοικία οι ποσότητες κρασιού που είχαν διανεμηθεί σε αποθήκες". Αλλού γράφει ότι τα κόμματα δεν φαίνεται να ξέφυγαν από το "παιχνίδι" του χρηματιστηρίου, προσθέτοντας ότι "κάποια μάλιστα φέρονται να έχουν αποκτήσει μετοχές της εταιρείας Louis, αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών ως 'δώρο' από την εταιρεία για ενίσχυση των οικονομικών τους".

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ολοι στο Προεδρικό" αναφέρεται στη χθεσινή πανσυνδικαλιστική σύσκεψη και γράφει ότι το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) μεταφέρεται από το συνδικαλιστικό κίνημα στον Πρόεδρο Κληρίδη. Αλλού γράφει ότι τόσο ο Υπουργός Συγκοινωνικών και Εργων, Λεόντιος Ιεροδιακόνου όσο και ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κώστας Ερωτοκρίτου εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η συλλογική σύμβαση μεταξύ Αρχής Λιμένων και των συντεχνιών θα συμβάλει στην εδραίωση της εργατικής και στην ανάπτυξη της λιμενικής βιομηχανίας.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Ούτε και με 'χαλαρή ομοσπονδία' δέχονται" γράφει ότι οι Αμερικανοί προσφέρουν στους Τούρκους ως "δέλεαρ λύση χαλαρής ομοσπονδίας στην Κύπρο πλην όμως αυτοί την απορρίπτουν επιμένοντας στη συνομοσπονδία". Αλλού γράφει ότι εντός των προσεχών ημερών, η Ελλάδα θα παραλάβει τα πρώτα τέσσερα από τα 21 ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα TOR - M1. Προσθέτει ότι τα συστήματα μικρού βεληνεκούς αναμένεται να μεταφερθούν αμέσως στην Κύπρο προκειμένου να εμφανισθούν για πρώτη φορά στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "ΔΗΣΥ και ακροδεξιά πίσω από το MEGA" γράφει ότι "σκοτεινό παρασκήνιο τα νήματα του οποίου κινεί προσωπικά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης έχει στηθεί γύρω από το θέμα της ενοικίασης του τηλεοπτικού σταθμού ο 'ΛΟΓΟΣ'" και στόχος είναι η οριστική ματαίωση της συμφωνίας με το SKY και η ενοικίαση του σταθμού στο ελλαδικό κανάλι MEGA. Αλλού γράφει ότι στην Κύπρο θα βρίσκεται τέλος Αυγούστου ο νέος Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Ουέστον.

Η αγγλοφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι οι Βρετανικές Βάσεις αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα εμπρησμού τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Ακρωτήρι κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για εκκένωση 22 κατοικιών για προληπτικούς λόγους. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για την αγορά του μεγάρου "Γιωρκείον" για να στεγάσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 7 August 1999 - 6:24:08 UTC