Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,05/08/1999 (ΚΥΠΕ) Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Αγκυρας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους με επισκέψεις ξένων επισήμων, πληροφορίες για τον αναμενόμενο, σύμφωνα με τον Τύπο, ανασχηματισμό, οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις ερυθροποιητίνες και η σύλληψη του Βρετανού που ξυλοκόπησε Κύπριο στην Αγία Νάπα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Εντάλματα κατάσχεσης περιουσίας εμπόρου όπλων" γράφει ότι "χωρίς μία άφησε την εταιρεία του CONSON AIR ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας στον τομέα της εμπορίας όπλων, Σάββας Κωνσταντινίδης και έτσι εκ πρώτης όψεως η κυβέρνηση κινδυνεύει να μην εισπράξει το ελάχιστο σε φόρους που έχει στοιχειοθετήσει ότι της οφείλονται". Αλλού γράφει ότι από την επόμενη σχολική χρονιά ξεκινά οριστικά, επί δοκιμαστικής βάσης, ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου στη Δημοτική Εκπαίδευση.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Ιστορικός θρίαμβος" γράφει ότι η Ανόρθωση "τίμησε πάλι με τον καλύτερο τρόπο το κυπριακό ποδόσφαιρο" αφού φέροντας ισοπαλία 1 -1 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Αλλού γράφει ότι μέχρι αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στον Ιππόδρομο αναφορικά με το σκάνδαλο της ερυθροποιητίνης.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Πάρτι με Ρουμάνες στην πρεσβεία μας" γράφει ότι "ο πρέσβης της Κύπρου στο Κάιρο εμπλέκεται", σύμφωνα με το δημοσίευμα, "σε σοβαρές υποθέσεις που εκθέτουν πρωτίστως την Κύπρο" και ότι ο Υπουργός Εξωτερικών αποστέλλει λειτουργό στο Κάιρο. Αλλού γράφει ότι Ουαλοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Τρίνιτι είναι πεπεισμένοι ότι έχουν βρει "τα μαρμαρένια αλώνια της Ρήγαινας" στις ανασκαφές στον Ακάμα.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Φεύγουν πέντε υπουργοί" γράφει ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης προβαίνει σε ευρύ ανασχηματισμό λίγο μετά τις διακοπές και επιπλέον αλλάζει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Αλλού γράφει ότι η Ελλάδα θα παραδώσει στην Κύπρο έξι από τις 21 συστοιχίες των αντιαεροπορικών πυραύλων TOR - M1 αμέσως μετά την παραλαβή τους από τη Μόσχα. Αυτό θα γίνει ως αντάλλαγμα για τη μεταφορά των ρωσικών πυραύλων S300 στην Κρήτη, γράφει η "Σ".

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Η Λευκωσία αναμένει ευρύτερο εκβιασμό", γράφει ότι σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η παράνομη επίσκεψη του Βόσνιου Υπουργού Παιδείας τις μέρες αυτές στα κατεχόμενα αποτελεί μέρος γενικότερων μεθοδεύσεων της Αγκυρας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι Ενωμένοι Δημοκράτες επιθυμούν αυξημένη παρουσία στην κυβέρνηση ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν την προοπτική συμμετοχής σε αυτήν και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "ΧΑΚ: Ξέφρενη κούρσα", σημειώνει ότι οι τραπεζικές μετοχές οδηγούν, καλπάζοντας την κούρσα του Χρηματιστηρίου, προσθέτοντας μέρα με τη μέρα καινούργια αξία στην τιμή τους. Γράφει ότι οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο έγιναν θέμα και στο "Associated Press". Αλλού παραθέτει αποκλειστικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο οδικός χάρτης της Λευκωσίας αλλάζει ριζικά με τις τροποποιήσεις που θα γίνουν στα ερχόμενα δύο με τρία χρόνια.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι συνελήφθη ο Βρετανός που καταζητείτο για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού Κύπριου μάγειρα σε δισκοθήκη της Αγίας Νάπας, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή. Πρόκειται για τον 30χρονο Γκάβιν Κίριν Γκάλιμορ από το Λονδίνο. Σε άλλο σημείο παραθέτει δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη, για το θέμα των καλλιστείων. Ο κ. Ρολάνδης εκφράζει έκπληξη για την αντίθεση της Ιεράς Συνόδου για τη διοργάνωση των καλλιστείων.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΓ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 5 August 1999 - 7:24:09 UTC