Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/07/1999 (ΚΥΠΕ) Το θέμα που προέκυψε μεταξύ του ΔΗΣΥ και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και τρόπους αντιμετώπισής του, οι δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών για τα λιμάνια και τις αερογραμμές, η υπόθεση της ερυθροποιητίνης, αλλά και θέματα που αφορούν στην σκλήρυνση της τουρκικής στάσης στο Κυπριακό, προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Φράττουν νέους θεσμούς τα υπερπρονόμια που έχουν κάποιοι στο δημόσιο τομέα" αναφέρεται σε σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών Λεόντιου Ιεροδιακόνου για τα λιμάνια και τις αερογραμμές, σε συνέντευξή του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μελετούνται τρόποι για μετακίνηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κώστα Σερέζη και του Υπουργού Αμυνας Γιαννάκη Χρυσοστομή και επικαλείται πληροφορίες για μετάθεση του κ. Σερέζη στη θέση του μορφωτικού ακόλουθου στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και του κ. Χρυσοστομή στην προεδρία του Εφορειακού Συμβουλίου.

"Η Μάχη" κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο "Το νερό μπαίνει στ' αυλάκι" γράφει ότι η αστυνομία διερευνά νέες πληροφορίες για το θέμα της διαρροής της ερυθροποιητίνης από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ότι ενέσεις εντοπίστηκαν σε ψυγείο γιατρού που δεν έχει σχέση με τους νεφρολογικούς θαλάμους. Αναφορικά με το θέμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου γράφει ότι το ΔΗΣΥ παρουσιάζεται αποφασισμένο για αντικατάστασή του με άτομο που θα προέρχεται από τις τάξεις του και βλέπει ως τον καταλληλότερο τον Τάσο Μητσόπουλο, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του κόμματος Νίκου Αναστασιάδη.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ντενκτάς προς Αμερικανούς: Διάλογος Γιοκ" γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης δήλωσε στον Αμερικανό πρεσβευτή ότι δεν προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάτι που δεν αφήνει πολλά περιθώρια, ενώ την ίδια ώρα ο Γ.Γ. έχει αποφασίσει να στείλει προσκλήσεις για διάλογο νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν. Σε άλλο θέμα και επικαλούμενη τις Τ/κ εφημερίδες, η εφημερίδα γράφει ότι λόγω των εκδηλώσεων στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας ο αριθμός των τουριστών από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα έχει μειωθεί από 30 χιλιάδες σε 14 χιλιάδες.

"Η Σημερινή" κάτω από στον πρωτοσέλιδο τίτλο "Μαζικές επενδύσεις" γράφει ότι βρίσεκται σε εξέλιξη μαζική εισδοχή δημοσίων εταιρειών και επενδύσεων στα Χρηματιστήρια Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και Αθηνών ενώ την ίδια στιγμή εκατομμύρια λίρες, ακόμη και από γειτονικές χώρες της Μέσης Ανατολής, επενδύονται καθημερινά στο ΧΑΚ. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Αντώνης Βασιλείου επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι γιατρός σε ιδιαωτική πολυκλινική της Λευκωσίας φέρεται ως φορέας της ασθένειας του AIDS και διαβεβαίωσε ότι το εν λόγω άτομο σταμάτησε να χειρουργεί.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Σχέδιον εκτάκτου ανάγκης 'Ευαγόρας'" γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και συνεργάτες του επεξεργάζονται το σχετικό σχέδιο, που στόχο έχει την αντιμετώπιση μεγάλων θεομηνιών κι άλλων καταστάσεων και το συντονισμό δυνάμεων πέραν της πολιτικής άμυνας, το οποίο θα παρουσιάσει μετά τον Αύγουστο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε τεχονολογικές αναβαθμίσεις στις οποίες προέβη η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου οι οποίες της επιτρέπουν να αναβαθμίσει το ρόλο της στην παροχή υπηρεσιών διδικτύου με περιφερειακό χαρακτήρα.

Η "Χαραυγή" αναφέρεται στους κυβερνώντες κάτω από τον τίτλο "Ελλειμματικοί σε σοβαρότητα" και γράφει ότι δεν έχει λήξει το θέμα που προέκυψε μεταξύ Ανστασιάδη - Σερέζη και ότι πολιτικοί παρατηρητές αναμένουν μια περίοδο ανακωχής και περισσυλογής. Επίσης προβάλλει δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης πρέπει να δώσει το μήνυμα πως η κυβέρνηση πορεύεται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Γράφει ότι το πρώτο εξάμηνο του 1999 έκλεισε με αύξηση 10 τοις εκατόν στον τουριστικό τομέα αφού οι ολικές αυξήσεις τουριστών έφθασαν τα 988.547 άτομα σε σύγκριση με 898.211 άτομα πέρσι.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης, μετά από συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα, αμφισβητεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου το νόμο για το πόθεν έσχες υποστηρίζοντας πως περιέχει αντισυνταγματικές πρόνοιες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πενθήμερη κράτηση δύο Βρετανών φοιτητών που βρίσκονταν στην Κύπρο για διακοπές για κατοχή ναρκωτικών, τα οποία έλαβαν μέσω ταχυδρομείου.

(ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΑ)
(Μ.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 25 July 1999 - 8:24:18 UTC