Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,04/07/1999 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη αναφορικά με τις θέσεις που εξέφρασε ο Γερμανός απεσταλμένος για το Κυπριακό Ντέτλεφ τσου Ράντσαου, οι δηλώσεις της ειδικής αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Αν Χέρκους για τις θέσεις της στο Κυπριακό, η μετάβαση 700 προσκυνητών στον Απόστολο Ανδρέα στις 15 Αυγούστου, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριό της θέμα, με τίτλο, "Συνεργασία με το ΑΚΕΛ", γράφει ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρίστος Πουργουρίδης δήλωσε ότι το κόμμα του πρέπει να επιδιώξει με ειλικρίνεια συνεργασία με το ΑΚΕΛ στο εθνικό θέμα, ενώ στα οικονομικά θέματα να επιδιώξει συνεργασία με όλα τα άλλα κόμματα. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Εργασίας στη βάση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου ετοιμάζει κάποιες προτάσεις για τροποποίηση του νόμου περί συντάξεων.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα, με τίτλο, "Αστακός ο Αττίλας με γερμανικά όπλα", γράφει ότι σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της εφημερίδας, έχει αρχίσει εδώ και λίγες μέρες μια πρωτοφανής ροή γερμανικών όπλων παντός τύπου και τελευταίας τεχνολογίας τα οποία μετατρέπουν τις δυνάμεις του Αττίλα σε αστακούς. Αλλού γράφει ότι 700 περίπου άτομα θα μεταβούν στις 15 Αυγούστου για προσκύνημα στον Απόστολο Ανδρέα χωρίς οποιεσδήποτε διατυπώσεις.

Ο "Πολίτης", στο βασικό του δημοσίευμα, υπό τον τίτλο, "'Είστε οι χειρότεροι'", γράφει ότι η Αν Χέρκους δηλώνει εκνευρισμένη και θεωρεί αποκυήματα της φαντασίας των Κυπρίων δημοσιογράφων τις πληροφορίες για τις αρνητικές της θέσεις στο Κυπριακό. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ελαφρά ανάκμψη παρουσιάζουν τα ποσοστά αποδοχής από τους ψηφοφόρους του Προέδρου Κληρίδη σε σύγκριση με αυτά του περασμένου Φεβρουαρίου.

"Η Σημερινή", στο πρωτοσέλιδό της θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Εφιάλτης οι έποικοι", αναφέρεται σε εποικισμό των κατεχομένων που μετατρέπεται σε πραγματικό εφιάλτη και θα επηρεάσει αρνητικά ακόμη και αυτή τη βιωσιμότητα της λύσης. Αλλού γράφει ότι ξεκαθαρίζει εντός των ημερών το θέμα της χρηματοδότησης του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου.

"Ο Φιλελεύθερος", στο κύριό του θέμα, με τίτλο, "Πλαίσιο 'ενδιάμεση συμφωνία' ως σωσίβιον", γράφει ότι εάν δεν καταστεί τελικά δυνατή, η επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού, η Ουάσινγκτον με συνδρομή και του Λονδίνου θα πιέσει για την προαγωγή μιας 'ενδιάμεσης συμφωνίας'. Αλλού γράφει ότι παρά τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια για τη στρατιωτική ναυτική βάση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι σχετικές αποφάσεις δεν έχουν προωθηθεί και όλα έμειναν στα χαρτιά.

Η "Χαραυγή", στο βασικό της θέμα, το οποίο στεγάζεται υπό τον τίτλο, "Σταθερά πρώτο κόμμα το ΑΚΕΛ", γράφει ότι σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ΑΜΕΡ, το ΑΚΕΛ παραμένει σταθερά πρώτο κόμμα. Σε άλλο δημοσίευμα, γράφει ότι το ΑΚΕΛ άρχισε τις προετοιμασίες για το αντιφασιστικό, αντικατοχικό Συλλαλητήριο Μνήμης και Αγώνα της 15ης Ιουλίου στη Λευκωσία και με ειδικό φυλάδιο καλεί όλους να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα, "Cyprus Mail", γράφει ότι η Κύπρος αναδύεται ως ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς για το 1999. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος είπε ότι ο Γερμανός απεσταλμένος για το Κυπριακό κόμης Ντέτλεφ Ράντσαου έδωσε λανθασμένη εντύπωση στις δηλώσεις του αναφορικά με τη θέση του Προέδρου Κληρίδη για το στάτους της τουρκοκυπριακής πλευράς.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 4 July 1999 - 8:24:16 UTC