Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,28/06/1999 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου για το Κυπριακό, οι ενέργειες της κυβέρνησης στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν χθες την Αθηένου και ο θάνατος 31χρονου νέου που χαρίζει ζωή σε δύο συνανθρώπους του είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Διάλυση χημικών" γράφει ότι διάλυση των Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών θα προωθήσει η κυβέρνηση, με στόχο πρώτον να τεθεί οριστικό τέρμα στο θέμα - σκάνδαλο Χημικές Βιομηχανίες και δεύτερον να περισωθεί έστω και κάτι. Αλλού γράφει ότι δυο μεγάλοι υποτομείς του γεωργικού τομέα, των πατατών και της αμπελοκαλλιέργειας, έχουν βρεθεί ενώπιον τραγικών αδιεξόδων με αποτέλεσμα για φέτος να απαιτείται από το κράτος πρόσθετη οικονομική βοήθεια, η οποία ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια λίρες.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Λύση πρώτα του Κυπριακού" γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε χθες ότι δεν μπορούν να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας με την Τουρκία αν δεν λυθεί το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν χθες το μεσημέρι την Αθηένου, αφού σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ σε αρκετές περιπτώσεις σημειώθηκε και διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Κλοπή με κομπιούτερ στο δημόσιο" γράφει ότι η Γενική Ελεγκτής της Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, αποκαλύπτει ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση προσφορών για την προμήθεια συστημάτων πληροφορικής έχει ως αποτέλεσμα να ζημιώνει το δημόσιο σημαντικά ποσά. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αναμένει συμβιβασμούς σε Κυπριακό και Ελλαδοτουρκικά από τους ηγέτες της Ελλάδας, Κώστα Σημίτη και της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Φωτιές Χέρκους" γράφει ότι "Η Αν Χέρκους και οι ΗΠΑ, που συνεργάζονται πλήρως, κρύβονται εν πολλοίς πίσω από τη στάση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που προβληματίζει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι με το θάνατό του χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους του ο Νίκος Ανδρέου Τουμάνιου, 31 χρόνων από την Επταγώνια Λεμεσού. Ο άτυχος Νίκος υπέστη κρανιοεγγεφαλική κάκωση την Παρασκευή, όταν έπεσε από σκάλα, στην προσπάθειά του να ξεκλειδώσει γειτονικό σπίτι.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Ελιγμός για τετραμερή προς αντιπερισπασμόν" γράφει ότι προς αντιπερισπασμόν μάλλον η τουρκική διπλωματία προάγει στο παρασκήνιο θέμα συγκροτήσεως τετραμερούς διασκέψεως για την Κύπρο. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών θα συνεχίσει την προσπάθεια εφαρμογής της απόφασης για ελευθεροποίηση των πτήσεων και το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην οριστική απόφαση για μείωση μετοχικού κεφαλαίου της κυβέρνησης που διαθέτει στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Κοινός αγώνας για Κύπρο ενωμένη" γράφει ότι μήνυμα αγωνιστικότητας και ελπίδας έστειλε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ με χαιρετισμό της στο 17ο συνέδριο του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κατεχόμενη Λευκωσία. Αλλού γράφει ότι οι ΗΠΑ, συνεπικουρούμενες από τη Βρετανία, προωθούν συνομοσπονδιακό κατασκεύασμα κάτω από τον μανδύα της ομοσπονδίας και "χρύσωμα του χαπιού" με ένταξη στην ΕΕ.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 28 June 1999 - 6:24:08 UTC