Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,15/06/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν θέματα που σχετίζονται με την υπόθεση μολυσμένων με διοξίνη τροφών από το Βέλγιο. Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι το Κυπριακό, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο και τα οικονομικά του κράτους.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Εφθασε η ώρα της αλήθειας", γράφει ότι τα κόμματα θα πρέπει να τοποθετηθούν τώρα πάνω στην πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των αερολιμένων σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Γράφει, επίσης, ότι οι τουριστικοί λειτουργοί του ΚΟΤ είναι ανάστατοι μετά το διορισμό του σημερινού προέδρου της συντεχνίας των υπαλλήλων του Οργανισμού, Σπύρου Γιαλλουρίδη, στη θέση του τουριστικού λειτουργού και μάλιστα αναδρομικά από το 1990.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Σήμερα η απόφαση για άρση του διατάγματος", αναφέρεται στην απόφαση που θα λάβει σήμερα η υποεπιτροπή της Συντονιστικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας για το ενδεχόμενο άρσης του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας για απαγόρευση εισαγωγής βελγικών προϊόντων, τα οποία ίσως να είναι μολυσμένα με διοξίνη. Γράφει, επίσης, ότι ο Ρώσος Πρέσβης Γκεόργκι Μουράτοφ εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί τελικά δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Τρία καυτά ερωτήματα ζητούν απάντηση", αναφέρεται σε σκάνδαλο με φάρμακα, παϊδάκια από τη Βραζιλία που "βαφτίστηκαν" ισπανικά για αποφυγή δασμών και βελγικές ιχθυοτροφές στο λιμάνι Λεμεσού. Γράφει, επίσης, ότι ο πολυσυζητημένος νόμος για το "πόθεν έσχες" άνκαι πέρασε από τη Βουλή φαίνεται να "κόλλησε" στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα τον αναπέμψει, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Οργισμένη η Ευρώπη με το Βέλγιο", γράφει ότι η απόκρυψη του σκανδάλου με τα μολυσμένα τρόφιμα από τη βελγική κυβέρνηση δικαιολογημένα προκαλεί σήμερα τη δυσπιστία και την οργή των ευρωπαϊκών χωρών, σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά καταλληλότητας που εκδίδει η χώρα. Γράφει, επίσης, ότι οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί προσανατολίζονται στην έκδοση διπλού ψηφίσματος, με αφορμή την ανανέωση της θητείας των κυανόκρανων στην Κύπρο περί το τέλος του μήνα.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Κόμματα: Επιμένουν σε κοινωνικές αντιπαροχές", γράφει ότι η συζήτηση και η έγκριση του πακέτου των μέτρων εξυγίανσης της οικονομίας θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να πείσει τώρα ότι θα προχωρήσει με νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, θα εκσυγχρονίσει την κρατική μηχανή και θα παραχωρήσει κοινωνικές παροχές. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία άλλαξε τρόπο επικοινωνίας, διότι βρίσκονται στην Κύπρο πληροφοριοδότες κυκλωμάτων λαθρεμπόρων κι εγκληματικών στοιχείων στο Λίβανο.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "ΚΚΕ: Δύναμη λαϊκής συσπείρωσης", γράφει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εξασφάλισε το 8,68% των ψήφων στις ευρωεκλογές της Κυριακής, αυξάνοντας έτσι τις έδρες του σε τρεις. Γράφει, επίσης, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει συνολικά 225 εκατομμύρια λίρες από τις φορολογίες που θέλει να επιβάλει φέτος και το 2000, ενώ τη ίδια στιγμή οι κοινωνικές παροχές που παρουσιάζεται έτοιμη να παραχωρήσει με βάση τις προτάσεις της φθάνουν μόλις τα 21 εκ. λίρες.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Κίνα αλλά και για την κοινή δήλωση της Ομάδας των Οκτώ για την Κύπρο. Γράφει, επίσης, ότι το χθεσινό χαλάζι και οι δυνατές βροχές προκάλεσαν ζημιές σε φυτείες στην κοιλάδα Μαραθάσας και στο Τρόοδος, ενώ παράλληλα επηρεάστηκαν οι συγκοινωνίες.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)
(Ρ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 15 June 1999 - 8:24:08 UTC