Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,03/06/1999 (ΚΥΠΕ) Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για πολιτική λύση στο Γιουγκοσλαβικό, η εκταφής λειψάνων νεκρών της τουρκικής εισβολής, η δίκη του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εμπλέκει και την Κύπρο στις δραστηριότητες του PKK, πληροφορίες για κρίση στις σχέσεις δημοσίων υπαλλήλων και κυβέρνησης, καθώς και για αύξηση της τιμής του πετρελαίου, και ο σάλος για τα μολυσμένα κοτόπουλα στην Ευρώπη και οι προεκτάσεις στην Κύπρο είναι τα θέματα που κυριαχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Ειρήνη ή πόλεμο έχει να επιλέξει ο Μιλόσεβιτς", γράφει ότι σήμερα επιχειρείται στο Βελιγράδι ύστατη προσπάθεια για την επίλυση της γιουγκοσλαβικής κρίσης με συνομιλίες του Προέδρου Μιλόσεβιτς με το Φινλανδό Πρόεδρο Μάρτι Αχτισάαρι και το Ρώσσο απεσταλμένο Βίκτορ Τσιερνομίρντιν. Σε άλλο σημείο γράφει ότι χθες οι Τούρκοι οργίασαν εις βάρος της Κύπρου μετά τη γνωστοποίηση της κατάθεσης του Αμπντουλλάχ Οτσαλάν, με την οποία εμπλέκεται πολύ σοβαρά η Κύπρος στις δραστηριότητες των Κούρδων.

"Η Μάχη" με τίτλο "Καυτό φορολογικό πακέτο", γράφει ότι σήμερα ανοίγει τα χαρτιά του ο Υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης, και ευελπιστεί ότι θα βρεθεί η "κοινή συνισταμένη" που θα εξυπηρετεί το γενικότερο συμφέρον του τόπου και θα διασφαλίζει τις προοπτικές για ψήφιση του φορολογικού πακέτου και αύξηση των εσόδων του κράτους. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, σε μια περίπου εβδομάδα επιστρέφουν στην Κρήτη οι Κύπριοι στρατιωτικοί ειδικοί των S300, οι οποίοι βρίσκονται με άδεια στην Κύπρο.

"Ο Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Αποσύρονται τρόφιμα στην Ευρώπη, όχι στην Κύπρο", γράφει ότι ο σάλος που ξέσπασε στην Ευρώπη για τα μολυσμένα με την καρκινογόνο ουσία διοξίνη ορνιθοπαράγωγα, προκάλεσε ακόμα και παραιτήσεις υπουργών, ενώ η Κύπρος παραμένει αδιάφορη για το θέμα και σημειώνει ότι εδώ οι αρμόδιοι "προσπαθούν να 'σκεπάσουν' το θόρυβο". Αλλού γράφει ότι με μια σειρά από επισημάνσεις, η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αποδεικνύει σοβαρά προβλήματα και αδυναμίες στο Δημαρχείο Λεμεσού.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Ενδιάμεση συμφωνία μετ' εμποδίων", γράφει ότι ο Φινλανδός Πρόεδρος Μάρτι Αχτισάαρι και ο Ρώσος απεσταλμένος Βίκτορ Τσιερνομίρντιν επιδιώκουν μετ' εμποδίων ενδιάμεση συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο στην ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία. Αλλού γράφει ότι η μετωπική σύγκρουση της συντεχνίας των δημοσίων υπαλλήλων με την κυβέρνηση θεωρείται αναπόφευκτη, καθώς σήμερα δεν αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός, κάτι που η ΠΑΣΥΔΥ έχει θέσει ως όρο για την υλοποίηση παλαιοτέρων συμφωνιών.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Μάχη για την αποτροπή τουρκικής αναβάθμισης", γράφει ότι αναμένεται να δοθεί από την Ελλάδα σκληρή μάχη στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αρχίζει σήμερα, για να αποτραπεί προσπάθεια των εταίρων για αναβάθμιση των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης κατά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι μόνο θέμα χρόνου.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Τρικλοποδιές ΗΠΑ στην ειρήνη", γράφει ότι, παρά το γεγονός ότι οι "διαφορές αντιλήψεων" μεταξύ της ρωσικής και της αμερικανικής πλευράς παρέμειναν ανεπίλυτες, ο Φινλανδός Πρόεδρος Μάρτι Αχτισάαρι και ο Ρώσος απεσταλμένος Βίκτορ Τσιερνομίρντιν μετέβησαν τελικά χθες στο Βελιγράδι. Σε άλλο σημείο γράφει ότι τα κέρδη του Λαϊκού Καφεκοπτείου για το 1998 ανήλθαν στις 434 χιλίάδες λίρες, ενώ το μέρισμα που θα προταθεί για έγκριση από την Ετήσια Γενική Συνέρλευση της 6ης Ιουνίου θα είναι 15%.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" παραθέτει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου αντιπροσώπου στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, Ρουστέμ Τατάρ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το ζήτημα των αγνοουμένων θα διευθετηθεί, δήθεν, μόνο αν οι Ε/Κ αναγνωρίσουν ότι οι αγνοούμενοι είναι νεκροί. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "International Defence Review", η Κύπρος διαπραγματεύεται την αγορά 40 περίπου αρμάτων μάχης Τ - 84 MBT από την Ουκρανία.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 3 June 1999 - 6:24:08 UTC