Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-05-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,24/05/1999 (ΚΥΠΕ) Ο σημερινός κυπριακός Τύπος προβάλλει κυρίως το θέμα των σεναρίων που ετοιμάζονται στο εδαφικό ενόψει της νέας πρωτοβουλίας που θα εκδηλωθεί στο Κυπριακό, των επιθέσεων του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, και της σύλληψης τεσσάρων νεαρών χθες στη Λάρνακα για τοποθέτηση βομβών και σειρά εμπρησμών.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Ενέργειες εκβιασμού" γράφει ότι η το οργανωμένο έγκλημα που δρα στη Λάρνακα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου "θέριεψε τις τελευταίες ημέρες από τα απανωτά κτυπήματα που έχει δεχθεί από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να προβαίνει σε σπασμωδικές ενέργειες με στόχο τον εκβιασμό των αρχών". Αλλού αναφέρει πως η αποστολή της Κύπρου στη "Γιουροβίζιον" επηρεάστηκε από ακύρωση πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών για το Τελ Αβίβ με την οποία θα ταξίδευε.

Το "Θάρρος" με τίτλο "Πιο φονικές οι επιθέσεις" αναφέρει πως δεκατέσσερις χιλιάδες βομβαρδισμούς διενήργησαν τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη, κατά τη διάρκεια των δύο μηνών που μετρά η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση ενώ, όπως υποστηρίζουν οι Γιουγκοσλάβοι, δύο μήνες μετά την έναρξη των βομβαρδισμών 1200 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Γράφει ακόμη ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 - 1959 εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κερδιθεί με αποφασιστικότητα και πολιτική σύνεση ο δύσκολος αγώνας που διεξάγει σήμερα ο κυπριακός Ελληνισμός.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Βόμβες, εμπρησμοί χωρίς αιτία" γράφει πως τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν, χθες στη Λάρνακα, οι δύο για τοποθέτηση βομβών σε υποστατικό της ΑΗΚ και στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, και άλλοι δύο για σειρά εμπρησμών εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην επ' αυτοφώρω σύλληψη, το Σάββατο στην Αγία Νάπα, των Αγγλων Πολ Κάμπελ, 25 χρόνων και Κέλι Πάτερσον, 20 χρόνων, για χρήση ναρκωτικών σε μπιραρία.

Η "Σημερινή" με τίτλο "Νερό - φαρμάκι" γράφει πως "νερό από λάκκους αποχετεύσεων και από συστήματα θέρμανσης καταλήγει στα υδρευτικά δίκτυα των πόλεων και ακολούθως στα ποτήρια ανυποψίαστων πολιτών", σύμφωνα με αποκάλυψη που έκανε χθες στην εφημερίδα ο Διευθυντής Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Χαράλαμπος Παλαντζής. Γράφει επίσης πως καθοριστική για το μέλλον της δημόσιας υγείας είναι αυτή η εβδομάδα, αφού αναμένεται να καταβληθούν έντονες προσπάθειες από πλευράς κυβέρνησης, για να πεισθούν οι κυβερνητικοί γιατροί να αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα, που έχουν εξαγγείλει.

Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Χαράσσουν γραμμή για τις δύο ζώνες" αναφέρει πως εναλλακτικά σενάρια ετοιμάζονται στο εδαφικό ενόψει της νέας πρωτοβουλίας που θα εκδηλωθεί στο Κυπριακό ενώ οι Αμερικανοί έχουν ήδη αρχίσει την ετοιμασία ιδεών επί του εδαφικού. Επιπλέον, γράφει πως τη χάραξη των διαφόρων σεναρίων που θα χρησιμοποιηθούν κατά τις συνομιλίες το Φθινόπωρο αναλαμβάνει ειδικό γραφείο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αναφέρει επίσης ότι τους όρους εντολής για προώθηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη και τις αστικές περιοχές Λευκωσίας ετοιμάζουν η Πολεοδομία και τα Δημόσια Εργα.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Εγκληματίες πολέμου" αναφέρει πως το ενδεχόμενο να μηνυθούν οι αρχηγοί των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ για εγκλήματα πολέμου εξετάζει η Καναδή εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Δικαστικός Λουίζ Αρμπούρ. Αλλού γράφει ότι φέτος το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς που έχει καθιερώσει η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ και φέρει το όνομα δύο Κύπριων δημιουργών, του Τεύκρου Ανθία και του Θοδόση Πιερίδη, απονέμεται σήμερα εξίσου στον Πολιτιστικό Ομιλο "Διάσταση" και το "Σατιρικό" Θέατρο.

(ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 24 May 1999 - 7:24:08 UTC