Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-03-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/03/1999 (ΚΥΠΕ) Οι αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας κυριαρχούν στα φύλλα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Προβάλλονται επίσης ο τραγικός θάνατος υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς από έκρηξη νάρκης καθώς και οι σημερινοί εορτασμοί της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Γενική ανησυχία για επέκταση της κρίσης" γράφει ότι γενική ανησυχία για επέκταση της σύγκρουσης στα Βαλκάνια διακατέχει από χθες τις γειτονικές χώρες της Γιουγκοσλαβίας μετά την απόφαση για βομβαρδισμό των Σέρβων από το ΝΑΤΟ. Αλλού γράφει ότι σημαντικά στοιχεία εξασφάλισαν οι ανακριτικές αρχές για τη στυγερή δολοφονία του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Θήρας, Σάββα Σάββα, 52 ετών, τα οποία πιθανόν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Νάρκη διαμέλισε υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς" γράφει ότι κομματιασμένο βρέθηκε το σώμα του Μόνιμου Υπαξιωματικού Στέλιου Μασιήνη, 32 ετών από την Αγλαντζιά, ο οποίος ασχολείτο με την αχρήστευση των παλαιών ναρκών στην περιοχή Ποταμιάς. Αλλού γράφει ότι με παρελάσεις στη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, την Πάφο και το Παραλίμνι γιορτάζεται και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Οι Ράμπο σκορπούν το θάνατο" γράφει ότι ισχυρές εκρήξεις, αποτέλεσμα του πρώτου κύματος αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της Γιουγκοσλαβίας συγκλόνισαν διαδοχικά χθες το βράδυ την Πρίστινα, το Βελιγράδι, τη σερβική πόλη Νόβι Σαντ και τις ακτές του Μαυροβουνίου. Αλλού γράφει ότι σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των "πέντε" της σοσιαλδημοκρατίας, εξαιτίας των τελευταίων δημόσιων αψιμαχιών μεταξύ των Νέων Οριζόντων και των Ενωμένων Δημοκρατών.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Τα Βαλκάνια στις φλόγες" γράφει ότι καταιγίδα πολέμου πλήττει τα Βαλκάνια από τις εννέα χθες βράδυ, στιγμή κατά την οποία άρχισε η στρατιωτική επιδρομή του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Αλλού γράφει ότι ο Πρέσβης της Ελλάδας, Κυριάκος Ροδουσάκης, σε μήνυμά του με την αφορμή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, αναφέρει ότι ουδέποτε άλλοτε οι σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου σε κάθε τομέα είχαν εμφανίζει παρόμοια άνθηση όσο σήμερα.

Ο "Φιλελεύθερος" στεγάζει το κύριο θέμα του κάτω από τον τίτλο "Κόσοβο: Θρυαλλίδα γενικής αναφλέξεως". Γράφει ότι σύννεφα πολέμου κάλυψαν το Κόσοβο και είναι προφανές ότι μια σύρραξη θα εμπλέξει σε περιπέτειες αποσταθεροποίησης ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων". Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με την Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, 20 χιλιάδες εικόνες έχουν κλαπεί από τις 500 εκκλησίες στα κατεχόμενα που έχουν συληθεί.

Η "Χαραυγή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Νόμο της ζούγκλας επιβάλει το ΝΑΤΟ". Αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τη Γιουγκοσλαβία. Αλλού, αναφέρεται σε δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος δήλωσε ότι νιώθει πολύ καλά και προσβλέπει στην ώρα που θα επιστρέψει στην Κύπρο. Ο κ. Χριστόφιας βγαίνει αύριο από το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς και επιστρέφει στην Κύπρο την ερχόμενη Πέμπτη.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Ωρα Μηδέν", για τη Γιουγκοσλαβία αναφέρεται στις δηλώσεις του Γιουγκοσλάβου Προέδρου, Σλόμποταν Μιλόσεβιτς ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ξένα στρατεύματα στο έδαφος της χώρας και ότι οι Γιουγκοσλάβοι είναι έτοιμοι να υπερασπίσουν τη χώρα τους. Προβάλει επίσης την απόφαση του Λιβάνου να δεχθεί πίσω τους 89 λαθρομετανάστες.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 25 March 1999 - 9:24:09 UTC