Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-02-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/02/1999 (ΚΥΠΕ) Λόγω της χθεσινής αργίας της Καθαράς Δευτέρας, δύο απογευματινές εφημερίδες κυκλοφόρησαν το πρωί. Οι εφημερίδες ασχολούνται με την απαγωγή του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν από την Τουρκία, τον τραγικό θάνατο 24χρονης από πνιγμό ύστερα από γεύμα, την αποκαλυπτική έκθεση της Ειδικής Επιτροπής για την εγκληματικότητα, καθώς και με την παράνομη κράτηση από τις κατοχικές αρχές Ελληνοκύπριου.

Η "Απογευματινή" στην κύρια είδησή της με τίτλο "Δίδουν ηρωίνη και συλλέγουν πληροφορίες" αποκαλύπτει ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες, προσφέροντας ναρκωτικά σε νεαρούς τοξικομανείς τους στρατολογούν για συγκέντρωση πληροφοριών, κυρίως για την άμυνα της Κύπρου. Αναφέρεται ακόμα ότι πράκτορες αυτών των μυστικών υπηρεσιών ζουν μόνιμα στην Κύπρο υπό την κάλυψη κάποιας ιδιότητας, η οποία δεν προκαλεί υποψίες. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην έκθεση της Ειδικής Επιτροπής για την εγκληματικότητα και παραθέτει δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε ότι η εισαγωγή εκτελεστών - δολοφόνων από το εξωτερικό, αποτελεί πολύ κερδοφόρα επιχείρηση. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η Αγκυρα κλιμακώνει την επίθεσή της εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου με αφορμή το θέμα Οτσαλάν και ζητεί μέτρα κατά των δύο χωρών από την ΕΕ και παράλληλα εκτοξεύει απειλές εναντίον χωρών της Ενωσης που δεν κατονομάζει.

Η "Δειλινή" στην κύρια είδησή της, υπό τον τίτλο "Μάχη με τα λάθη του δίνει ο Σημίτης", αναφέρει ότι και αυτοί ακόμα οι πιο στενοί συνεργάτες του στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, δεν αποκρύβουν τους φόβους τους ότι κάθε μέρα που περνά θα είναι και πιο δύσκολη για τον Πρωθυπουργό ειδικά και το κόμμα γενικότερα, από τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκδικάζει σήμερα την προσφυγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και προσθέτει ότι οι δικηγόροι του ζητούν να ληφθούν προσωρινά μέτρα για δίκαιη δίκη και να μην υποστεί βασανιστήρια. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα αναφέρεται στη σύλληψη και παράνομη κράτηση από τις κατοχικές αρχές, του 24χρονου Ελληνοκύπριου Δομίνικου Κώστα Χρυσάνθου, από την Αμμόχωστο, ο οποίος εισήλθε χθες το μεσημέρι στα κατεχόμενα από την περιοχή Αγίου Νικολάου στις βρετανικές βάσεις. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα στις συνθήκες του τραγικού θανάτου της νεαρής Νίκης Κτωρίδη από το Γέρι, η οποία πνίγηκε από κατάποση τροφής ενώ βρισκόταν στο σπίτι των πεθερικών της.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 23 February 1999 - 7:24:07 UTC