Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-02-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,07/02/1999 (ΚΥΠΕ) Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Ισμαϊλ Τζεμ κατά την παράνομη επίσκεψή του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, η χθεσινή έκρηξη βόμβας στη Λεμεσό, το θέμα της νεκρής ζώνης και του ζητήματος που προέκυψε στην Κοκκινοτριμιθιά, η απεργία στα ξενοδοχεία στη Λάρνακα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" προβάλλει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στα κατεχόμενα με τίτλο "Προκλητικό, ο Τζεμ εμμένει στη λύση της συνομοσπονδίας" και σημειώνει τους ισχυρισμούς του πως στα διεθνή fora η παράνομη οντότητα των κατεχομένων κερδίζει συνεχώς έδαφος. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στη χθεσινή έκρηξη βόμβας στη Λεμεσό και γράφει ότι το θύμα είχε δεχθεί και πριν από 13 μέρες βομβιστική επίθεση. Σημειώνει ότι γλύτωσε από θαύμα και συνελήφθη αργότερα για υπόθεση ναρκωτικών.

"Η Μάχη" με τίτλο "Με άδειες μπαταρίες εφοδιάζουν την Εθνική Φρουρά" και επικαλούμενη απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της αναφέρεται σε "πρωτοφανές σκάνδαλο", όπως το χαρακτηρίζει, και γράφει ότι όπως διαπιστώθηκε πρόσφατα σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς αλκαλικές μπαταρίες που προμηθεύεται η Δύναμη από ασιατική χώρα, ήταν άδειες. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα το κυπριακό κοινό πιστεύει ότι οι εξωτερικές παρεμβάσεις ήταν καταλυτικές στο θέμα των Ισραηλινών πρακτόρων και επηρέασαν την κυπριακή κυβέρνηση.

"Η Σημερινή" έχει τίτλο "Δεν είναι νεκρή ζώνη η περιοχή Αεροδρομίου Κοκκινοτριμιθιάς" και γράφει ότι όπως επισημαίνει ο στρατηγός εν αποστρατεία Μιχάλης Νεοφυτίδης η περιοχή την οποία τα Ηνωμένα Εθνη είχαν αποκόψει την περασμένη Τετάρτη δεν είναι νεκρή ζώνη και ότι το θέμα είχε διευθετηθεί μετά από σχετικές ρυθμίσεις που ο ίδιος είχε κάνει με την ειρηνευτική δύναμη από την περίοδο 1990 - 1992. Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε κλιμάκωση μέτρων από τους απεργούς στα ξενοδοχεία "Γκόλντεν Μπέι" και "Λόρδος Μπιτς".

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει κάτω από τον τίτλο "Κίνηση για επιτάχυνση του ανασχηματισμού" ότι σε παράλληλες διαδικασίες για τα ζωτικά θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης και τον επικείμενο ανασχηματισμό προχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σε παράδεισο τζόγου μετατρέπονται τα κατεχόμενα και σημειώνει ότι τα κατειλημμένα από τον Αττίλα Ε/κ ξενοδοχεία έχουν μετατραπεί σε καζίνα και διαφημίζονται σε όλη την Ευρώπη.

Η "Χαραυγή" έχει ως κύριο τίτλο της "Στρατεύματα ΗΠΑ στην Κύπρο" και επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες της γράφει ότι ο Αμερικανός Πρέσβης στη Λευκωσία έχει βολιδοσκοπήσει την κυπριακή κυβέρνηση κατά πόσο αποδέχεται την εγκατάσταση αμερικανικών στρατευμάτων στην Κύπρο που θα έχουν, υποτίθεται, ειρηνευτική αποστολή, όπως σημειώνει η εφημερίδα. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Σόλωνα Τριανταφυλλίδη στην οποία αναφέρεται σε αποφάσεις της Τράπεζας για επέκταση ασφαλειών στην Ελλάδα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χίλτον κατηγορείται για ατασθαλίες" αναφέρεται σε έκθεση 120 σελίδων, η οποία υποβλήθη στον Υπουργό Εμπορίου και Βομηχανίας, Νίκο Ρολάνδη και η οποία περιέχει σοβαρές κατηγορίες για κακοδιαχείρηση του Χίλτον. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι δύο Αφρικανοί και δύο Κούρδοι, που είχαν αρχικά μεταβεί στα κατεχόμενα, αλλά εκδιώχθηκαν από το καθεστώς, περασαν στις ελεύθερες περιοχές και τέθηκαν υπό κράτηση για παράνομη είσοδο στην Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΜ)
(Μ.Χ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 7 February 1999 - 9:24:18 UTC