Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-12-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/12/1998 (ΚΥΠΕ) Η δημοσιογραφική διάσκεψη της εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αν Χέρκους, οι πληροφορίες για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου για τους S300, η έκτακτη σύγκληση σήμερα της Ιεράς Συνόδου και τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα κατά το Σαββατοκύριακο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται από το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια με κύριο τίτλο "Οσο υπάρχει πρόοδος θα συνεχίζεται η διαδικασία του 'πήγαινε - έλα' της Χέρκους" γράφει ότι πρόοδο στη διαδικασία του 'πήγαινε - έλα' διαπιστώνει η εκπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αν Χέρκους, τονίζοντας μάλιστα ότι αν δεν σημειωνόταν πρόοδος, η διαδικασία, που είναι ουσιαστική δεν θα συνεχιζόταν. Αλλού γράφει ότι ο χθεσινός "αθηναϊκός Τύπος" καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση των ρωσικών πυραύλων θα λήξει εντός των επόμενων ημερών με προσωπική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, για τη μεταφορά τους στην Κρήτη, έστω και προσωρινά.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Εκτακτη σύγκληση σήμερα της Ιεράς Συνόδου" γράφει ότι έκτακτη συνεδρία πραγματοποιεί σήμερα το πρωί η Ιερά Σύνοδος για να εξετάσει τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Πάφου Χρυσοστόμου σε βάρος του γέροντα Ιωσήφ και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά Αθανασίου. Αλλού γράφει ότι πληροφορίες για αντίποινα, σχετικά με το φόνο του Χαμπή Αεροπόρου, φτάνουν στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ενώ οι έρευνες για εντοπισμό των ηθικών αυτουργών του εγκλήματος επεκτείνονται και σε άλλες πόλεις εκτός της Λεμεσού.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Κυριακάτικες επαφές Κληρίδη - Κασουλίδη" γράφει ότι το θέμα των S300 μπαίνει στην τελική του ευθεία και ότι εκτός απροόπτου, εντός της εβδομάδας το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εκδώσει δύο ψηφίσματα. Αλλού γράφει ότι η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αν Χέρκους, είπε ότι θα τοποθετηθούν βελτιωμένα σήματα ένδειξης κατά μήκος της θαλάσσιας κατοχικής γραμμής, ενώ καλεί τους κυνηγούς να μη δημιουργούν προβλήματα στη νεκρή ζώνη.

Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Φραστικές εγγυήσεις από ΗΠΑ - Βρετανία - ΕΕ" γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το σενάριο που συζητείται τις τελευταίες μέρες και αφορά το περιεχόμενο δύο ψηφισμάτων, ένα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το δεύτερο για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ, προβλέπει να ενισχυθούν από χωριστές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον, του Βρετανού Πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ και της αυστριακής προεδρίας της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι τραγικός ήταν ο απολογισμός δύο δυστυχημάτων τα οποία συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το πρωί. Σκοτώθηκαν η 17χρονη Ιωάννα Γεωργίου από το συνοικισμό Φρενάρους και ο 46χρονος Βρετανός τουρίστας Φίλπ Τζον Ντοφτς.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Ανασχηματισμός επί θύραις" γράφει ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας ή το πρώτο δεκαήμερο του νέου χρόνου επικεντρώνονται οι πληροφορίες έγκυρων κύκλων που φέρουν τον Κληρίδη να ανασχηματίζει την κυβέρνησή του σε μια "απέλπιδα προσπάθεια να βελτιώσει την κακή εικόνα και να δώσει νέο πρόσωπο". Αλλού γράφει ότι καλώντας την κυβέρνηση να ξαναμελετήσει τα θέματα άμυνας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, δηλώνει από το Λονδίνο πως θα πρέπει η πλευρά μας να επανέλθει στην πολιτική, διπλωματική επίθεση, αφού το Κυπριακό είναι πρόβλημα πολιτικό και όχι στρατιωτικό.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)
(Α.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 21 December 1998 - 8:24:08 UTC