Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/11/1998 (ΚΥΠΕ) Εκτιμήσεις και πληροφορίες γύρω από το μέλλον των πυραύλων S300, οι διεξαγόμενες υπό των Τούρκων στρατιωτικές ασκήσεις με την έλευση στην Κύπρο τουρκικών αεροπλάνων και πλοίων, οι αντιπαράθεσεις μεταξύ κυβέρνησης - ΑΚΕΛ και ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ που προκλήθηκαν με την εξαγγελία των κοινωνικών παροχών, η απεργία των κυβερνητικών γιατρών και οι νέες καταγγελίες Πουργουρίδη κατά του Ντίνου Μιχαηλίδη, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Νέες τουρκικές απειλές" γράφει ότι "η Τουρκία επανέρχεται στην εκτόξευση απειλών" στο στάδιο όπου αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για τους πυραύλους S300, κατά τη συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ύστερα από απόφαση χθεσινής σύσκεψης, το καθεστώς εργοδότησης των αλλοδαπών εργατών στην Κύπρο θα επανεκτιμηθεί, αφού όμως πρώτα ακουστούν και οι απόψεις της εργοδοτικής πλευράς.

Η "Μάχη" υπό τον τίτλο "Λουκέτο Διαρκείας", γράφει πως αν οι κυβερνητικοί γιατροί, αίτημα των οποίων είναι να ανταποκριθεί η κυβέρνηση θετικά στο αίτημα τους για διάλογο προς επίλυση των προβλημάτων τους, και η κυβέρνηση, εμμείνουν στις θέσεις τους, τότε οι γιατροί θα προχωρήσουν, όπως άφησαν να νοηθεί χθες, σε επ' αόριστον λουκέτο σε όλα τα κυβερνητικά νοσηλευτήρια. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην υπόθεση βιασμού 13χρονου αγοριού από τρεις συγχωριανούς του νεαρούς.

Η "Σημερινή" υπό τον τίτλο "Ξέπλυμα παράνομου χρήματος έκανε ο Υπουργός", γράφει ότι για "ξέπλυμα παράνομου χρήματος" κατηγόρησε ανοικτά τον Υπουργό Εσωτερικών, Ντίνο Μιχαηλίδη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, Χρίστος Πουργουρίδης. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, και δεύτερο πακέτο κοινωνικών παροχών θα συνοδεύσει το φορολογικό πακέτο, ανάλογα με το ύψος των εσόδων που θα εγκρίνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Κομματική διαμάχη πυροδοτούν τα μέτρα", εκτιμά ότι η εξαγγελία της κυβέρνησης για δέσμη κοινωνικών παροχών, λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την έγκριση των κρατικών προϋπολογισμών, άνοιξε νέο κύκλο οξείας αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση, αλλά και μεταξύ ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, η Υπηρεσία ΦΠΑ διερευνά σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής εκατοντάδων χιλιάδων λιρών και προσθέτει ότι οι κομπίνες γίνονται με τη μέθοδο των υποτιμολογημένων αποδείξεων.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Χρυσώνουν το χάπι", αναφέρεται στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, στην οποία υποστήριξε ότι οι κυβερνώντες, με τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει για ανακούφιση των ασθενεστέρων στρωμάτων του λαού, προσπαθούν να "χρυσώσουν το αντιλαϊκό", όπως το χαρακτήρισε, φορολογικό πακέτο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αλλού αναφέρεται στο χθεσινό ψήφισμα της Βουλής, με το οποίο το Σώμα, όπως γράφει η εφημερίδα, αποκήρυξε την πράξη του Προέδρου Κληρίδη να επιτρέψει στο χουντικό Βασίλη Βιντζηλαίο να έλθει στην Κύπρο, ως πολιτικά απαράδεκτη.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail", γράφει ότι χθες η Βουλή κατάργησε ακόμα μια διάκριση μεταξύ των δυο φύλων, με την έγκριση νομοσχεδίου το οποίο επιτρέπει στους αλλοδαπούς άντρες που είναι νυμφευμένοι με Κυπρίες, να υποβάλλουν αίτηση για υπηκοότητα ύστερα από περίοδο ενός έτους και όχι πέντε, όπως μέχρι σήμερα. Σε άλλο σημείο γράφει ότι έξι τουρκικά F - 16 προσγειώθηκαν χθες στην αερπορική βάση στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, στο πλαίσιο ασκήσεων των Τούρκων.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Cyprus Weekly" κάτω από τον τίτλο "Πουργουρίδης: 30 ψέματα από τον Ντίνο", αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής και στις κατηγορίες του Προέδρου της Χρήστου Πουργουρίδη, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, στην απάντησή του στις κατηγορίες Πουργουρίδη, είπε "ψέματα" σε 30 περιπτώσεις. Αλλού αναφέρεται στην 24ωρη απεργία των κυβερνητικών ιατρών απαιτώντας μισθοδοτικές αυξήσεις και άλλα ωφελήματα.

(ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 20 November 1998 - 8:24:07 UTC