Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,26/10/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα αναφέρονται κυρίως στη στρατιωτική άσκηση Νικηφόρος - Τοξότης, με την παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και του ελληνικού ναυτικού, καθώς και στην αγωγή εμπόρου όπλων αναφορικά με την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία. Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι η διαδικασία του "πήγαινε - έλα" της αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αν Χέρκους και ο κρίσιμος τραυματισμός τρίχρονης σε εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Οπλισμένα τουρκικά (μαχητικά) προσπάθησαν να εμποδίσουν τα F16", γράφει ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή της διεξαγωγής της άσκησης Νικηφόρος - Τοξότης, η Τουρκία συνέχισε τις προκλήσεις με παραβιάσεις του FIR Αθηνών και Λευκωσίας. Γράφει, επίσης, ότι ο έμπορος όπλων Βασίλης Βρανάς διεκδικεί με αγωγή του στην Ελλάδα προμήθειες ύψους 64 εκ. δολαρίων για την αγορά των S300 και άλλων οπλικών συστημάτων που αγόρασε η Κύπρος από τη Ρωσία.

Το "Θάρρος", υπό τον τίτλο "Ελληνικό τείχος στην τουρκική επιδρομή", γράφει ότι έληξε με απόλυτη επιτυχία η διακλαδική άσκηση Νικηφόρος - Τοξότης, κατά την οποία τα ελληνικά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν την αεροπορική βάση Πάφου και αναχαίτισαν τουρκικά μαχητικά. Γράφει, επίσης, ότι ιερείς από όλες τις μητροπολιτικές περιφέρειες, πλην της Πάφου, θα μεταβούν σήμερα στην Αρχιεπισκοπή, για να αναγνωρίσουν δύο ρασοφόρους που σε φωτογραφίες εξέρχονται από πανσιόν.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Ποιοί πήραν προμήθειες για την αγορά όπλων", αναφέρεται σε δηλώσεις του Ελλαδίτη Βασίλη Βρανά ότι η εταιρεία του, ως αποκλειστική αντιπρόσωπος για όλα τα οπλικά συστήματα, μπορούσε να δεσμεύσει τη ρωσική Κυβέρνηση να πάρει η Κύπρος τουλάχιστον 25% φθηνότερα το ρωσικό οπλισμό. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια για την κατασκευή στρατιωτικής ναυτικής βάσης.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "ΗΠΑ: Να προστατευθεί η διαδικασία Χέρκους" αναφέρεται στην υπόδειξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς τις ενδιαφερόμενες πλευρές στο Κυπριακό ότι η υπό εξέλιξη διαδικασία του πήγαινε - έλα που διεξάγουν τα Ηνωμένα Εθνη θα πρέπει να προστατευθεί και να συντηρηθεί για όσο χρειαστεί, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια πιο συγκροτημένη πρωτοβουλία στο Κυπριακό. Γράφει ακόμη για την απόλυση του επίσημου δικηγόρου του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, Χρίστου Κιτρομηλίδη.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Τουρκικές προκλήσεις ελληνικές αναχαιτίσεις" γράφει για τις "απαράδεκτες", όπως τις χαρακτηρίζει, συνεχείς παραβιάσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών του εναέριου χώρου της Κύπρου και της Ελλάδας κατά το τετραήμερο που πέρασε, καθώς και για την προσπάθεια των ελληνικών αεροσκαφών να αναχαιτίσουν τα τουρκικά στο τρίγωνο Ρόδος - Κρήτη - Κύπρος. Κάνει επίσης αναφορά στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 3χρονη Βεργίνα Νικολαϊδου, η οποία υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω της πτώσης της από άλογο το Σάββατο σε εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΝΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 26 October 1998 - 7:24:11 UTC