Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1998 (ΚΥΠΕ) Οι αντιδράσεις της πολιτικής ηγεσίας στους ισχυρισμούς του Μητροπολίτη Λεμεσού ότι στις υποθέσεις του εμπλέκονται και πολιτικοί, οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τουρκικά αεροσκάφη και συμμετοχή ελληνικών μαχητικών στην άσκηση "Νικηφόρος", είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Κινήσεις πρόκλησης από τον τουρκικό στρατό" γράφει ότι μια μεραρχία και μια ταξιαρχία του κατοχικού στρατού μετακινήθηκαν τις τελευταίες μέρες εκτός των στρατοπέδων τους και στρατοπεδεύουν σε ανοικτές περιοχές. Αλλού γράφει ότι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική κρίνεται η νομοθεσία για το "Πόθεν Εσχες" που ετομάζει η Επιτροπή Νομικών της Βουλής, όπως καταγγέλλει το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ), εξηγώντας ότι από τη μελέτη του προσχεδίου προκύπτουν σοβαρότατα κενά, αδυναμίες, και παραλείψεις.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Ολα τελειώνουν για το Χρύσανθο" γράφει ότι ο πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής, που διόρισε η Ιερά Συνόδος, Ηλίας Παντελίδης, έκανε χθες λόγο για διαστρέβλωση του περιεχομένου της έκθεσης και προκάλεσε τους συμβούλους του Μητροπολίτη να δώσουν στη δημοσιότητα ολόκληρο το περιεχόμενο της έκθεσης. Αλλού γράφει ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας αναμένοντας να κορυφωθεί η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο έθεσε χθες το απόγευμα σε κατάσταση συναγερμού όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια στην Ελλάδα.

"Η Σημερινή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Σεισμικές δονήσεις στη δημόσια ζωή" ότι σε "ενεργό ηφαίστειο" εξελίσσεται πλέον το "πολύκροτο σκάνδαλο" με το Μητροπολίτη Λεμεσού και οι καθημερινές αποκαλύψεις και οι προεκτάσεις τους ταρακουνούν την κοινωνία μας. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι τεράστιους κινδύνους περικλείει η χωρίς ιατρική συνταγή χρήση αναβολικών, στερεοειδκών, διαιτητικών προϊόντων και άλλων απαγορευμένων ουσιών, σκευάσματα τα οποία πωλούνται παράνομα κυρίως από ινστιτούτα γυμναστικής σε άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος και να αναπτύξουν περισσότερους μύες.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Ο 'Νικηφόρος' υπό στενή παρακολούθηση Αγγλων" αναφέρει ότι άκρως σοβαρή και ανησυχητική χαρακτηρίζεται η υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Κύπρου με πρωταγνωνιστές αξιωματούχους της Υπάτης Αρμοστείας, την οποία διερευνούν από χθες οι αρμόδεις υπηρεσίες της Δημοκρατίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι λειτουργοί του Υπουργείου Εμπορίου έχουν αναλάβει τη διερεύνηση και την ετοιμασία έκθεσης αναφορικά με 12 διαφορετικές καταγγελίες σε βάρος του ΔΣ της Κυπριακής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο "Χίλτον".

Η "Χαραυγή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Νέα 'βόμβα' στο σήριαλ Χρύσανθου" ότι σαν "βόμβα στα πόδια Αναστασιάδη έπεσαν χθες οι ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με πιθανή εμπλοκή του ιδίου, άμεση ή έμμεση, με τις υποθέσεις του Μητροπολίτη Λεμεσού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι εμπάργκο σε οποιαδήποτε συζήτηση κυβερνητικων νομοσχεδίων που στόχο έχουν την προστασία των καταναλωτών σε συνάρτηση με την προσπάθεια εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αποφάσισε να επιβάλει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Νίκος Ρολάνδης δήλωσε χθες ότι ανέμενε σύντομα δυο τουλάχιστον ακόμα παραιτήσεις μελών του συμβουλίου της ΑΗΚ λόγω του σκανδάλου που προέκυψε από την υπερτιμημένη αγορά γης από τη Μητρόπολη Λεμεσού. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν χθες πάνω από τη Λευκωσία στα πλαίσια της άσκησης "Νικηφόρος" ενώ η Αγκυρα απάντησε αποστέλλοντας δυο κατασκοπευτικά αεροπλάνα RF4 για να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Η εβδομαδιαία "Cyprus Weekly" με κύριο τίτλο "Το Ευαγγέλιο της Χέρκους", γράφει ότι η Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αν Χέρκους, η οποία άρχισε συνομιλίες "πήγαινε - έλα", δήλωσε χθες ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας, τα ψηφίσματα και οι αρχές του είναι το "ευαγγέλιο" της. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Μουσιούττας, θα αναμειχθεί στη συνεχιζόμενη διαφορά μεταξύ των φοιτητών του ΑΤΙ και του Υπουργού Οικονομικών για αναγνώριση στη δημόσια υπηρεσία και δημιουργία ξεχωριστής μισθολογικής κλίμακας για τους τεχνικούς μηχανικούς.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 23 October 1998 - 7:24:06 UTC