Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,15/10/1998 (ΚΥΠΕ) Το θέμα γύρω από το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου καθώς και οι δηλώσεις του ιδίου ότι έσφαλε, σχεδόν μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι το θέμα που προέκυψε με τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στις βρετανικές βάσεις, η αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του νόμου για τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο και οι καταγγελίες του βουλευτή Κίκη Γιάγκου αναφορικά με τις Τ/κ περιουσίες.

Η "Αλήθεια" προβάλλει πρωτοσέλιδα την υπόθεση απάτης στην οποία εμπλέκεται το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου με τίτλο "Ποσό 100.000 δολαρίων έδωσε ο Μητροπολίτης σε οργανισμό εκκλησιών" και σημειώνει ότι η Νίνα Πέτρος χρησιμοποιούσε και τρίτο όνομα στην Κύπρο. Σε άλλη είδηση που σχετίζεται με την ίδια υπόθεση, γράφει ότι ο Αντρέας Νικολαϊδης, γνωστός ως Κεραυνός απειλεί την Νίνα Πέτρος "ότι θα την αρπάξουν οι μαύροι" αν δεν του καταβάλει τις 40.000 λίρες που του χρωστεί για την αποστολή στις Φιλιππίνες με το Μητροπολίτη.

"Η Μάχη" έχει τίτλο "Παραδέχθηκε λάθη ο Χρύσανθος" και γράφει ότι για πρώτη φορά μετά από τόσες μέρες συζητήσεων ο Μητροπολίτης Λεμεσού παραδέχθηκε χθες ότι έσφαλε και προβάλλει τη δήλωσή του ότι το κλειδί στις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται το όνομά του είναι η Νίνα Πέτρος. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ παρουσιάζεται "θορυβημένο" από προσπάθεια για σύσταση νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και αναφέρεται σε "προσπάθεια βραχυκυκλώματος" του νέου κόμματος.

"Η Σημερινή" αναφέρεται επίσης στην υπόθεση του Μητροπολίτη Λεμεσού, με τίτλο "Ατράνταχτα στοιχεία για το Χρύσανθο" και προβάλλει σχετικές δηλώσεις του Προέδρου και του μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής που ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο για το Μητροπολίτη, Ηλία Παντελίδη και Αντώνη Πασχαλίδη. Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε νέα κρίση στο Πανεπιστήμιο και γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέπεμψε χθες το νόμο που ψήφισε η Βουλή την περασμένη Δευτέρα βάσει του οποίου το διοικητικό προσωπικό είχε δικαίωμα ψήφου.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Χρύσανθος: Εγκέφαλος για όλα η Νίνα Πέτρος", αναφέρει ότι σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Λεμεσού χαρακτηρίζει ως "εγκέφαλο των πάντων" την καταζητούμενη σε όλο τον κόσμο Νίνα Πέτρος και παραδέχεται ότι έχει σπίτια στην Αθήνα και το Λονδίνο, ενώ δηλώνει ότι ήταν λάθος που δεν ενημέρωσε την ιεραρχία για τις οικονομικές του δραστηριότητες. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, σήμερα θα ανακοινωθεί ο διορισμός του Επιτρόπου Διοικήσεως, Νίκου Χαραλάμπους, ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Εγκληματική παραδοξότητα", γράφει ότι ως "σοβαρότατο πολιτικό ολίσθημα που δυναμιτίζει και αποδυναμώνει της κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας" χαρακτηρίζονται από νομικούς και πολιτικούς κύκλους, οι θέσεις των κυβερνώντων και του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με τους 75 αλλοδαπούς ναυαγούς, που κρατούνται στις Βρετανικές Βάσεις. Αλλού γράφει ότι ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κίκης Γιάγκου, προέβη χθες σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών "για κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση θεσμών και νόμων στη διαχείριση Τ/κ περιουσιών".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στη χθεσινή πορεία των Κυθρεωτών, οι οποίοι, σύμφωνα με την εφημερίδα αγανάκτισαν όταν οι άνδρες των Ηνωμένων Εθνών τους απαγόρευσαν να προχωρήσουν λίγα μέτρα στη νεκρή ζώνη, όπως γίνεται κάθε χρόνο, για να επιδώσουν το ψήφισμά τους. Σε άλλο σημείο και κάτω από σχετική φωτογραφία, αναφέρεται στη χθεσινή διαμαρτυρία των φοιτητών του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου στο Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία ζητούν αναγνώριση των πτυχίων τους.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΓ/ΓΠ)
(Μ.Χ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 15 October 1998 - 7:24:06 UTC