Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1998 (ΚΥΠΕ) Το θέμα της παραλαβής των πυραύλων S300, η συνεργασία Τουρκίας - Ισραήλ, η συμφωνία για την επιστροφή των χρημάτων από την ΑΗΚ για την πώληση του κτήματος στη Μέσα Γειτονιά, ο διορισμός ποινικού ανακριτή για την υπόθεση του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, οι ολονύκτιες συσκέψεις στο Υπουργείο Εργασίας για την κρίση στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, η αντιεκδήλωση που διοργανώνουν το ΠΑΚ και άλλα σωματεία για την επίσκεψη στον Απόστολο Αντρέα, είναι τα κυριότερα θέματα που απσχολούν το σημερινό Κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Η Νίνα Πέτρος ο εγκέφαλος λέει ο Μητροπολίτης" προβάλλει δήλωση του Μητροπολίτη Λεμεσού, Χρύσανθου, λίγες ώρες μετά που το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το διορισμό ποινικού για την υπόθεση του 1,5 δολλαρίων των Πορτογάλων. Αλλού γράφει ότι οργή και ανησυχία έχει προκαλέσει στην Ελλάδα και στην Κύπρο η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας και Ισραήλ, η οποία δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως μια απλή συνεργασία αλλά ως συμμαχία πολιτικού άξονα, εχθρικού προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Αιχμάλωτος ο Μητροπολίτης" γράφει ότι παρά το ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος με νέες δηλώσεις του επανέλαβε ότι είναι αθώος για όλα όσα τον κατηγορούν και εξέφρασε μαλιστα και τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια, εντούτις δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις και διευκρινήσεις σε συγκεκριμένες υποθέσεις. Αλλού γράφει ότι με στόχο την αποτροπή της σύγκρουσης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούτας κατέβαλε ολονύκτιες προσπάθεις και είχε μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "S300: σε μια βδομάδα πρέπει να απαντήσουμε" γράφει ότι, χωρίς να τεθεί θέμα απόφασης, το Εθνικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση συναίνεσε σιωπηρά σε αναβολή της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S300 στην Κύπρο μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, επικαλούμενο καθαρά τεχνικούς και όχι ποιλιτικούς λόγους. Αλλού γράφει ότι αντιεκδήλωση για μετάβαση με δικά τους οχήματα και λεωφορεία στον Απόστολο Ανδρέα, διοργανώνουν το ΠΑΚ και άλλα σωματεία, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση στην εναντίωση τους, στις μαζικές μεταβάσεις στα κατεχόμενα.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ποινικές ευθύνες για την αγορά της ΑΗΚ" γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης έχει δώσει οδηγίες στους ποινικούς ανακριτές από το περασμένο Σάββατο να διερευνήσουν τις πιθανότητες ποινικών ευθυνών, που τυχόν προκύπτουν από την υπόθεση αγοράς κτήματος για την ανέγερση γραφείων της Αρχής Ηλεκτρισμού. Αλλού γράφει ότι ολοταχώς προς τη δημιουργία νέου κόμματος προχωρεί ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μηχαηλίδης ο οποίος αποκάλυψε χθές στην εφημερίδα ότι προγραμματίζει σύσκεψη με τους πιο στενούς του συνεργάτες, στην οποία θα συζητήσουν το όλο θέμα.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Διεχώρησαν τα ιμάτια τους" γράφει ότι προφορική συμφωνία επιτεύχθηκε χθές μεταξύ του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας και του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε από την τιμή πώλησης εκκλησιαστικής γης στην ΑΗΚ. Αλλού γράφει ότι ένταση και αναστάτωση επικρατούσε χθές σε όλες τις Τεχνικές Σχολές της Κύπρο, οι οποίες είχαν κατακλυστεί από νωρίς το πρωϊ από εκατοντάδες γονείς και μαθητές, οι οποίοι είχαν κάνει προεγγραφές σε επαγγελματικούς κλάδους και οι οποίο τελικά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι η συμφωνία για την αγορά γης αξίας £1.4 εκατομυρίων λιρών μεταξύ της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και του Μητροπολίτη Λεμεσού ακυρώθηκε χθές μετά την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου Κληρίδη ο οποίος είχε τύχει προηγουμένως τις σχετικής ενημέρωσης από τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Νίκο Ρολάνδη. Αλλού αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του κατοχικού ηγετη Ραούφ Ντενκτάς ότι δεν έχει σκοπό να αφήσει για πάντα ανοικτή την πόρτα για την προταση συνομοσπονδίας που έχει κάμει και ότι αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι Ε/Κ.

(ΚΥΠΕ/ΔΠ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 10 September 1998 - 7:24:06 UTC