Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,30/08/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα αναφέρονται σε δύο κυρίως θέματα, αυτό της απόπειρας φόνου στη Λεμεσό του Σωτήρη Αθηνή, αδελφού του δολοφονηθέντος Μέλιου Αθηνή, καθώς και στις υποθέσεις απάτης και απόσπασης χρημάτων, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου. Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι το Κυπριακό, οι ρωσικοί πύραυλοι S300 και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αστυνομία στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Απειλείται με χρεοκοπία", αναφέρεται στις "δραματικές διαστάσεις" που προσλαμβάνει η υπόθεση της πώλησης κτήματος της εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου Μέσα Γειτονιάς στην Αρχή Ηλεκτρισμού, μετά την κατάθεση του παυθέντα Προέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Γράφει, επίσης, ότι το νερό στην Κύπρο εξαντλείται, ενώ οι 13 προσφορές που έχουν υποβληθεί για την ανέγερση της δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Σηκώνει τα χέρια η Αστυνομία", γράφει ότι η κοινή γνώμη νιώθει "πανικό και ανησυχία" από το έγκλημα, μετά την απόπειρα φόνου του Σωτήρη Αθηνή, ενώ η Αστυνομία παρακολουθεί παθητικά τον εκτροχιασμό του εγκλήματος, αδυνατώντας να πείσει οποιονδήποτε ότι επαγρυπνεί. Αναφέρεται, επίσης, σε καταγγελία 33χρονης από τη Λεμεσό ότι οφθαλμίατρος, τον οποίο επισκέφθηκε για εξετάσεις, της "έβαλε χέρι".

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Πόλεμος φατριών μέχρι τέλους", γράφει ότι η αιματοχυσία των φατιών του υποκόσμου, που άρχισε πριν από τρία και πλέον χρόνια, συνεχίζεται με ατελείωτο μίσος μέχρι την τελική επικράτηση ή την τελική πτώση. Γράφει, επίσης, ότι η Ελλάδα διαβεβαίωσε τη Λευκωσία ότι μπορεί να καλύψει την ασφαλή άφιξη των ρωσικών πυραύλων S300 στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι η διαβεβαίωση δόθηκε στην Αθήνα σε στενούς συνεργάτες του Προέδρου Κληρίδη.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Εσπευσμένα ο Τζεμ στα κατεχόμενα", γράφει ότι αναμένονται εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό για το Κυπριακό μέσα στις επόμενες βδομάδες, ενώ ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Τσεμ θα πραγματοποιήσει ταξίδι αστραπή στα κατεχόμενα, που εκτιμάται ότι είναι συνεπακόλουθο της σύσκεψης Κληρίδη - Σημίτη στην Αθήνα. Γράφει, επίσης, ότι νέα βλάβη, η δεύτερη σε διάστημα ενός μηνός, σημειώθηκε στο σταθμό αφαλάτωσης της Δεκέλειας και οι Λευκωσιάτες θα "δεινοπαθήσουν και πάλι".

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Βόμβα απάντηση του υποκόσμου στον Αρχηγό της Αστυνομίας", γράφει ότι ενώ ο αρχηγός της δύναμης δήλωνε ότι το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται υπό έλεγχο, μια ισχυρή έκρηξη βόμβας στη Λεμεσό έδιδε την απάντησή της ότι "καλά κρατεί και ο πόλεμος των φατριών συνεχίζεται". Γράφει, επίσης, ότι υπάρχει "έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας" στην ηγεσία της Αστυνομίας, αφού ο νέος Αρχηγός δεν εμπιστεύεται τους ανώτερους αξιωματικούς, τους παραγνωρίζει και συνεργάζεται με "έμπιστη" ομάδα αστυνομικών.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι Βρετανός επιχειρηματίας Τομ Ουέλς, ο οποίος έχει ως βάση την Κύπρο, καθώς και ο συνέταιρός του Πάτρικ Ο'Σάλιβαν, του οποίου η είσοδος στην Κύπρο απαγορεύεται καταζητούνται από την Ιντερπολ για υπόθεση που φέρεται να αφορά τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια για δημιουργία τεράστιου τουριστικού συγκροτήματος στο Ζανζιβάρ. Γράφει, επίσης, ότι ο Ισμαϊλ Τσεμ θα έχει, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα, συνομιλίες με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 30 August 1998 - 6:24:07 UTC