Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1998 (ΚΥΠΕ) Το επικείμενο ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη στην Αθήνα και ο αναμενόμενος καθορισμός της τελικής θέσης αναφορικά με το θέμα των πυραύλων S300, δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη για Κυπριακό και S300, το δυστύχημα κατά το οποίο πατέρας τριών παιδιών κτυπήθηκε από αυτοκίνητο που ο οδηγός του τράπηκε σε φυγή και το θέμα της εγκληματικότητας, κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Κρίνεται στην Αθήνα το μέλλον των S300", γράφει ότι κρίσιμη χαρακτηρίζεται αυτή η εβδομάδα, τόσο για το Κυπριακό, όσο και για το θέμα της άφιξης των πυραύλων S300, τα οποία θα συζητήσουν την προσεχή Πέμπτη στην Αθήνα οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι σύμφωνα με αρμόδια πηγή της ΑΤΗΚ, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι τα τέλη τηλεφώνων εσωτερικού θα αυξηθούν, ενώ τα τέλη εξωτερικού θα μειωθούν.

"Το Θάρρος" με τίτλο "Αναζητούν διέξοδο Κληρίδης - Σημίτης", γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης, θα αναζητήσουν αυτή την εβδομάδα διέξοδο στο καυτό, όπως το χαρακτηρίζει, θέμα των πυραύλων. Αλλού παραθέτει χθεσινές δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Τάσσου Παπαδόπουλου, στις οποίες εκφράζεται η θέση ότι αν δεν έρθουν οι πύραυλοι S300, τότε ο Πρόεδρος Κληρίδης θα πρέπει να παραιτηθεί.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Τριπλή αεράμυνα σχεδιάζει η Εθνική Φρουρά", γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, στόχος της ΕΦ είναι η δημιουργία τριών ζωνών αεράμυνας, που θα περιλαμβάνουν τους πυραύλους S300, τους ρωσικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς τύπου BUK και τους πυραύλους "Ασπιντε" ή TOR - M1. Σε άλλο σημείο, προβάλλονται δηλώσεις του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη στην εφημερίδα, με τις οποίες εκφράζονται προσδοκίες για ουσιαστική πρόοδο στο Κυπριακό.

Ο "Φιλελεύθερος", κάτω από τον τίτλο "Μυστική διπλωματία εν εξελίξει για S300" γράφει ότι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τις εκεί συναντήσεις της κυπριακής και ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, μετατίθεται η προσοχή για την επίτευξη κάποιας προόδου. Παράλληλα, οι Αμερικανοί συνεχίζουν την προσπάθεια για επιβολή "ζώνης απαγόρευσης πτήσεων". Γράφει επίσης ότι αυτή τη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Γενική Εισαγγελία για το θέμα του Μητροπολίτη Χρύσανθου, αφού συμπληρώθηκε ο φάκελος για τα 3, 7 εκ. δολάρια.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Μεθοδεύεται μετάβαση του Εθνικού Συμβουλίου στην Αθήνα" γράφει ότι η μετάβαση προγραμματίζεται για το τέλος του Σεπτέμβρη, παρά τις επιφυλάξεις του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για τη χάραξη αποφάσεων και χειρισμών. Αλλού, αναφέρεται στο δυστύχημα στη Λάρνακα τις πρωϊνές ώρες χθες, όπου οδηγός υπό την επήρρεια οινοπνεύματος, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 45χρονο Αναστάσιο Κυπριανού από τον Κόρνο. Συνελήφθη ο Στέλιος Σάββα, 32 χρόνων, κάτοικος Συνοικισμού ΑΗΚ Δεκέλειας.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ/ΓΠ)
(Γ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 24 August 1998 - 6:24:08 UTC