Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/08/1998 (ΚΥΠΕ) Οι συνεχιζόμενες διεργασίες, δηλώσεις και σενάρια αναφορικά με το μέλλον των πυραύλων S300, η προχθεσινή ομολογία του Αμερικανού Προέδρου για "ανάρμοστη σχέση" με τη Μόνικα Λεβίνσκι και το νέο κτύπημα των παρανόμων με την απόπειρα δολοφονίας του Λεμή είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Κλίντον: Ημαρτον" αναφέρεται στην ομολογία του Αμερικανού Προέδρου ότι είχε μια "ανάρμοστη σχέση" με τη Μόνικα Λεβίνσκι και στην παραδοχή του ότι παραπλάνησε το κοινό και τη σύζυγό του, γεγονός για το οποίο, όπως είπε, μετανοεί βαθιά. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στον πόλεμο των φατριών και γράφει ότι αυτές βρίσκονται "σε αναμμένα κάρβουνα", ύστερα από την προψεσινή απόπειρα φόνου του Χαράλαμπου Νεοπτολέμου, άλλως Λεμή.

"Η Μάχη" με τίτλο "Τ. Μίλερ: Με καμένα χαρτιά στην Αγκυρα", εκτιμά ότι αρχίζει νέος κύκλος εκβιασμών σε Αθήνα και Λευκωσία και παραθέτει τη χθεσινή δήλωση του Αμερικανού Ειδικού Συντονιστή κατά την άφιξή του στην Αγκυρα, με την οποία αποκάλυψε ότι δεν κομίζει κανένα σχέδιο για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, με αγωγή που έχει καταθέσει, διεκδικεί αποζημιώσεις ύψους ενός εκατομμυρίου λιρών για λίβελλο, από την εφημερίδα "Σημερινή" και τους διανομείς Τύπου "Πάπυρος Λτδ".

"Η Σημερινή", κάτω από τον τίτλο "Μονομερής αναβολή εγκατάστασης των S300", γράφει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση με σκοπό την καλλιέργεια του πολιτικού εδάφους, ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς μεγάλο κόστος, ακόμη και μονομερής, νέα αναβολή της εγκατάστασης των πυραύλων. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η κυβέρνηση έχει προβεί σε διάβημα προς τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την ενίσχυση του Αττίλα τον τελευταίο καιρό.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Τίποτε για S300 χωρίς ανταλλάγματα ουσίας", γράφει ότι Αθήνα και Λευκωσία επιμένουν στην αποπυραυλοποίηση του Κυπριακού, υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και προτρέπουν τους διεθνείς διαμεσολαβητές να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην επανάληψη του διαλόγου, αλλά επιμένουν ταυτόχρονα σε ουσιαστικά ανταλλάγματα για αναβολή της εγκατάστασης των πυραύλων. Αλλού γράφει ότι η απόφαση της Μόσχας για ντε φάκτο υποτίμηση του ρουβλίου δεν θα έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στις ρωσικές υπεράκτιες εταιρίες στην Κύπρο.

Η "Χαραυγή", κάτω από τον τίτλο "Ο 'παλλικαράς' υπόκοσμος κτύπησε και πάλι...", γράφει ότι οι "παλλικαράδες" του υπόκοσμου κτύπησαν και πάλι στη Λεμεσό, σε μια νέα σαφή πρόκληση της παρανομίας προς το νόμιμο κράτος, που παρουσιάζεται αδύναμο να επιβάλει την τάξη. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, οι οινοβιομηχανίες προειδοποιούν για τους κινδύνους που απειλούν τις εξαγωγές του κλάδου, αν η κυβέρνηση δεν προβεί σε αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων των εξαγωγών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail", κάτω από τον τίτλο "Ελλάδα: Οι συνομιλίες θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τους πυραύλους", αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του ΥΦΕΞ της Ελλάδας, Γιάννου κρανιδιώτη, σύμφωνα με τις οποίες, ένας διάλογος για μείωση των εξοπλισμών στην Κύπρο θα μπορούσε να αναβάλει την εγκατάσταση των πυραύλων S300 στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι στον πιλότο που βοήθησε τον Τ/Κ επιχειρηματία Ασίλ Ναδίρ να διαφύγει από τη Βρετανία, επιβλήθηκε χθες ποινή φυλάκισης δύο ετών, για την πράξη του.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 19 August 1998 - 6:24:07 UTC