Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/08/1998 (ΚΥΠΕ) Οι επαφές του Ειδκού Συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, οι αγωγές εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου και το κόστος της διαμονής των ναυαγών - λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στη Λεμεσό είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Στην Αγκυρα με νέες ιδέες μεταβαίνει σήμερα ο Μίλερ" γράφει ότι μπορεί οι θερμοκρασίες και τον Αυγουστο να συνεχίζουν να βρίσκονται στα ύψη, αλλά εξίσου ψηλή θα είναι και η πολιτική θερμοκρασία το Σεπτέμβριο, ο οποίος με επίκεντρο το θέμα των ρωσικών πυράυλων S300 προβλέπεται ιδιαίτερα θερμός σε ολόκληρη την περιοχή. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, προχώρησε στην παροχή αστυνομικής κάλυψης στο δικηγόρο Ευστάθιο Ευσταθίου, ο οποίος υπερασπίστηκε τους αδελφούς Αεροπόρους.

"Το Θάρρος" έχει τίτλο "Κύπρος γέφυρα μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων" και επικαλούμενη σχέδιο έκθεσης των τελωνειακών υπηρεσιών της ΕΕ γράφει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη ζώνη "υψηλού κινδύνου" για τη διακίνηση τεραστίων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων - μαϊμού. Σε άλλο σημείο γράφει ότι οι Ελλαδίτες χουντικοί αξιωματικοί που βρίσκονταν στην Κύπρο την ημέρα του πραξικοπήματος δολοφόνησαν συνάδελφό τους ο οποίος απειλούσε ότι θα τους ξεσκεπάσει, εφόσον κρατούσε ημερολόγια και σημειώσεις για όσα διαδραματίσθηκαν εκείνες τις ημέρες στην Κύπρο.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Πιέσεις μέσω Τουρκίας από τις ΗΠΑ" γράφει ότι ο Τόμας Μίλερ προσδοκεί να πετύχει πιέσεις επί της ελληνικής πλευράς μέσω της Αγκυρας και σημειώνει ότι οι Αμερικανοί αφήνουν να διαρρέει ότι ο Ειδικός Συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα διατυπώσει κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Τουρκία "νέες ιδέες" για το θέμα της "νέας αναβολής και της εν συνεχεία ματαίωσης της εγκατάστασης των S300 στην Κύπρο". Αλλού γραφει ότι στα πολιτικά δικαστήρια θα κριθούν οι οικονομικές δραστηριότητες του Μητροπολίτη Χρύσανθου, μετά την καταχώρηση αγωγών εκ μέρους Ρώσων και Πορτογάλων επιχειρηματιών.

Ο "Φιλελεύθερος" έχει κύριο τίτλο "Προάγονται ήδη σχέδια οριστικότερων λύσεων" και γράφει ότι οι επαφές του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη στη Λευκωσία την περασμένη βδομάδα και η ενημέρωση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας σηματοδοτούν την έναρξη εκστρατείας από τις δύο κυβερνήσεις να ξεφύγουν από το θέμα των S300 και να δώσουν έμφαση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και στις προσπάθειες για επανάληψη του διακοινοτικού διαλόγου. Αλλού γράφει ότι γύρω στις 3.500 χιλιάδες λίρες την ημέρα στοιχίζει στο κράτος η διαμονή και διατροφή των περίπου 200 ναυαγών - λαθρομεταναστών, οι οποίοι φιλοξενούνται στη Λεμεσό.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Νέος κύκλος διπλωματικών επαφών" γράφει ότι ένας νέος γύρος επαφών για το Κυπριακό με επίκεντρο τους πυραύλους S300 αρχίζει από σήμερα και θα κλιμακωθεί στα τέλη του Αυγούστου και το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτέμβρη. Σημειώνει ότι άμεσος στόχος των Αμερικανών είναι αρχικά η περαιτέρω αναστολή της εγκατάστασης των πυράυλων και στη συνέχεια η ματαίωσή τους. Αλλού γράφει ότι σε πραγματικό μπούμεραγκ εναντίον του αναπληρωτή διευθυντή των ταχυδρομικών υπηρεσιών, Βάσου Βασιλείου, μετατρέπεται τελικά η δίωξη του λειτουργού μάρκετιγκ στη Λεμεσό και πρώην υπέυθυνου της υπηρεσίας EMS Datapost Νίκου Παπά.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 17 August 1998 - 7:24:06 UTC