Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,30/07/1998 (ΚΥΠΕ)

H αποζημίωση που πέτυχε η Τιτίνα Λοϊζίδου από την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι ατυχείς διαπιστώσεις για την πορεία της κρατικής μηχανής σε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό, και οι εξελίξεις στην υπόθεση απάτης, όπου εμπλέκεται και το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού, αποτελούν τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Ολες οι εφημερίδες προβάλλουν τη νίκη της Ελλάδας επί του Καναδά στη χθεσινή πρώτη μέρα του Μουντομπάσκετ που διεξάγεται στην Αθήνα.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Θλιβερές Διαπιστώσεις" αναφέρεται στην ευρεία σύσκεψη για τη Δημόσια Υπηρεσία, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί επειγόντως γιατί όπως λειτουργεί το σύστημα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κυβέρνησης και του φορολογούμενου πολίτη. Γράφει ακόμη ότι συμφωνία με ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών επιτεύχθηκε μεταξύ διεύθυνσης και ΣΥΝΥΚΑ.

"Η Μάχη" έχει κύριο τίτλο "ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ" γράφει ότι στην καταβολή του ποσού των 300 χιλιάδων λιρών ως αποζημίωση για παραβάσεις του δικαιώματος ιδιοκτησίας της Τιτίνας Λοϊζίδου από την κατεχόμενη Κερύνεια υποχρεώνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Τουρκία. Γράφει ότι "συγκάλυψη εσωκομματικών προβλημάτων επιχειρεί ο Δημήτρης Χριστόφιας με τη διαφορά του με τον Νίκο Αναστασιάδη και με σαφή στόχο αποπροσανατολισμού των στελεχών του ΑΚΕΛ, χρησιμοποιώντας μέχρι και το σημαντικό θέμα της άμυνας της Κύπρου και της άφιξης των S300".

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ερχονται οι S300" προβάλλει έγκυρες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος Κληρίδης απεκάλυψε στους συνεργάτες του ότι οι S300 έρχονται οριστικά στην Κύπρο τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου. Γράφει ακόμη ότι έγγραφο ντοκουμέντο για την απάτη των 3,7 εκ. δολαρίων του Λονδίνου, όπου φέρεται αναμιγμένος ο Μητροπολίτης Λεμεσού, και στο οποίο δίδονται όλες οι λεπτομέρειες και ζητείται η βοήθεια των κυπριακών αρχών απεκάλυψε το "ΣΙΓΜΑ".

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Απεμπλοκή αλλά υπό σαφείς προϋποθέσεις" γράφει ότι σταθερή και ανυποχώρητη στις προϋποθέσεις που έθεσε ο Πρόεδρος Κληρίδης για τη μη άφιξη των S300 παραμένει η κυβέρνηση, αναμένοντας κάποιες εξελίξεις το Σεπτέμβριο, ενώ σε Αθήνα και Λευκωσία συνεχίζεται η "επιχείρηση φραστικής ύφεσης". Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, ο οποίος παραδέχθηκε την ύπαρξη οργανωμένου εγκλήματος, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι μπορεί να παταχθεί.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "38 χρόνια σε κατήφορο" αναφέρεται στη σύσκεψη για τη Δημόσια Υπηρεσία και γράφει ότι "λύσεις για εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας με... μαγικό ραβδί ετοιμάζει η κυβέρνηση αν και η ίδια σε πεντέμισι χρόνια εξουσίας δεν κατάφερε ούτε καν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων να περιορίσει παρά το μορατόριουμ προσλήψεων". Γράφει ακόμη ότι η αποκάλυψη της εφημερίδας ότι οι Αμερικανοί προσδίδουν γεωστρατηγικές διαστάσεις στους S300 επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Η Λοϊζίδου κερδίζει αποζημίωση από την Τουρκία" γράφει στο κύριο θέμα της ότι σε μια υπόθεση "ιστορικής σημασίας", το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διέταξε την Τουρκία να πληρώσει στην Τιτίνα Λοϊζίδου αποζημίωση για την κατοχή των περιουσιών της από το 1974. Γράφει ακόμη πρωτοσέλιδα ότι σε "γκάφα" ενός τελωνειακού οφείλεται η κρίση που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες για τα σεφταλιά, αφού ο υπάλληλος κατέγραψε το εμπόρευμα της "πάνας" στην κατηγορία "εντόσθια" αντί "λίπη".

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 30 July 1998 - 8:20:18 UTC