Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1998 (ΚΥΠΕ) Οι επαφές του απεσταλμένου της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ στην Κύπρο, οι πληροφορίες ότι κομίζει μήνυμα από τον Πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ για τους ρωσικούς πυραύλους S - 300, η υπόθεση με το Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθο, και ο συνεχιζόμενος καύσωνας, είναι τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Με το Συμβούλιο Σύνδεσης" γράφει ότι την ώρα που στην Κύπρο βρίσκεται ο Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, στοχεύοντας στην επανέναρξη του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης, Αγκυρα και Ντενκτάς ανακοίνωσαν τη δεύτερη σύνοδο του Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας και ψευδοκράτους. Γράφει ακόμη ότι πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις επαφές των Βρετανών ανακριτών στην Κύπρο σχετικά με υπόθεση απάτης 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία συλληφθέντες στη Βρετανία φέρεται να ισχυρίζονται ότι ενεργούσαν εκ μέρους του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Αύξηση 1% του ΦΠΑ για ενίσχυση της άμυνας" γράφει ότι σε χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό αποφασίστηκε να εξετασθεί το ενδεχόμενο απόσυρσης του νομοσχεδίου που προνοεί αύξηση της εισφοράς για την άμυνα και εκκρεμεί και να κατατεθεί στη συνεδρία της βουλής της 5ης Αυγούστου νέο νομοσχέδιο, το οποίο να προνοεί την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1%. Αλλού γράφει ότι ευθύνες και στις δύο πλευρές επιρρίπτει, στο πόρισμα της, η ερευνητική επιτροπή που ορίστηκε να διερευνήσει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πρόσφατα στο χειρουργείο του Μακάρειου Νοσοκομείου, μεταξύ ιατρού και νοσηλετών.

"Η Σημερινή" έχει κύριο τίτλο "Μήνυμα Μπλερ για τους S300" και επικαλείται έγκυρες πληροφορίες της ότι ο Σερ Ντέιβιντ κόμισε χθες μήνυμα του Βρετανού Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο Κληρίδη για τα θέματα της έντασης και της ματαίωσης της εγκατάστασης των S300 στην Κύπρο. Γράφει ακόμη ότι αυξημένα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης παρατηρούνται λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών διετύπωσε σοβαρές καταγγελίες κατά των αρμοδίων για "εγκληματική αμέλεια" σε βάρος των καταναλωτών.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Συμμετοχή Τ/Κ έναντι άρσεως του 'εμπάργκο'" γράφει ότι ο Σερ Ντέιβιντ εμφανίσθηκε χθες στις επαφές του χωρίς να κομίζει καινούργιες ιδέες. Ωστόσο, επανέφερε την ιδέα για αμοιβαία μη αναγνώριση για νέες διαπραγματεύσεις και ζήτησε όπως η πλευρά μας προχωρήσει ένα ακόμη βήμα για να έρθουν οι Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Αλλού, ο "Φ" αναφέρεται στις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Τζέιμς Ρούμπιν, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πέταξαν τουρκικά μαχητικά πάνω από τη Λευκωσία κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την τουρκική εισβολή στα κατεχόμενα.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Σταφύλια της Οργής" γράφει ότι η κυβέρνηση Κληρίδη είναι εξ'ολοκλήρου υπεύθυνη για την οικονομική καταστροφή στην οποία, "με μαθηματική ακρίβεια" οδηγούνται οι παραγωγοί επιτραπέζιων σταφυλιών, οι οποίοι μαζί με τις οργανώσεις τους αποφάσισαν πλέον να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά. Αλλού γράφει ότι 46 αχθοφόροι του λιμανιού Λάρνακας κατήλθαν σε δίωρη στάση εργασίας λόγω της παρατεινόμενης αδράνειας που επικρατεί στο λιμάνι και που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει εργασία και οι απολαβές τους να είναι καθηλωμένες στο μηδέν.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι γράφει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμβούλευσε αυτούς που σκοπεύουν να ταξιδεύσουν στην Κύπρο να παρακολουθούν προσεκτικά την πολιτική κατάσταση στο νησί. Αναφέρει ότι οι πρώτοι αλλοδαποί που βρέθηκαν σε βάρκα ανοικτά της Κύπρου στις 30 Ιουνίου θα επιστρέψουν σήμερα στη χώρα τους.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Financial Mirror" αναφέρεται στις δηλώσεις του Επίτροπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπεύθυνου για θέματα εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, Πάτρικ Φλιν, ο οποίος είπε ότι η Κύπρος διαθέτει τα μέσα να επιτύχει πλήρη εναρμόνιση με το κοινωνικό κεκτημένο και η κυβέρνηση και ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν τη βούληση προς τούτο. Αλλού γράφει ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία για εκτόνωση της έντασης στην Κύπρο, με τη σύμφωνη γνώμη και της κοινοτικής "τρόικα". (ΚΥΠΕ/ΔΠ/ΚΝ/ΑΧΡ/ΓΠ)

(Δ.Π.)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 22 July 1998 - 7:24:05 UTC