Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-05-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,14/05/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, με τη συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, ο Τούρκος ακαδημαϊκός που θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η νέα υπόθεση φορέα του AIDS, που προκάλεσε πανικό στις ανυποψίαστες ερωτικές του συντρόφους καθώς και οι νεαροί ταραξίες που προκάλεσαν επεισόδια στη Λεμεσό απασχολούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Οριστικό Πάγωμα" αναφέρεται σε πληροφορίες του που επιβεβαιώθηκαν χθες από τον Πρόεδρο της Βουλής και που σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ φαίνεται να παγοποιούν οριστικά τις κινήσεις τους στο Κυπριακό, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Κάρντιφ, όπου ελπίζουν σε εξελίξεις γύρω από ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Γράφει ακόμη ότι υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε ο νεαρός φορέας του AIDS, ο οποίος έκανε έρωτα με πέντε γυναίκες χωρίς να τις ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του.

Η "Αλήθεια" έχει κύριο τίτλο "Καθαρό το μήνυμα" και προβάλλει δηλώσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Λευκωσία Κένεθ Μπριλ, σύμφωνα με τις οποίες το μήνυμα Χόλμπρουκ ήταν καθαρό αλλά δεν λήφθηκε στη Λευκωσία. Γράφει ακόμη πως για δέκα λίρες ήταν ο καβγάς μεταξύ του 60χρονου Κώστα Νικολάου και του 75χρονου ψαροπώλη Πάμπη Ερωτοκρίτου, που κατέληξε στο θάνατο του δεύτερου και στην κράτηση του πρώτου εναντίον του οποίου εξετάζεται τώρα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

"Η Μάχη" έχει κύριο τίτλο "Αττίλας Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο" και γράφει ότι εγείρονται τεράστια ερωτηματικά προς όλους όσοι έχουν συμμετοχή στη διοργάνωση της διάλεξης του Γιαλτσίν Κιουτσούκ σήμερα στο Πανεπιστήμιο, αφού μέσω του Τούρκου ακαδημαϊκού γίνεται προσπάθεια εξαγνισμού των εισβολέων που σκότωσαν και ατίμασαν την Κύπρο. Αναφέρεται σε ομιλία του Βρετανού ΥΦΕΞ, ο οποίος χαρακτήρισε "χαμένη ευκαιρία" την απόρριψη της πρότασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ντενκτάς για συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου στην ΕΕ.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "ΟΗΕ: Ανησυχίες για το μέλλον της ΟΥΝΦΙΚΥΠ", επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις από Τούρκους διπλωμάτες ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ με την ευκαιρία της ανανέωσης της θητείας της δύναμης, γεγονός που απασχολεί σοβαρά τους αρμόδιους στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Επίσης γράφει ότι σάλος και ένταση δημιουργήθηκε από την επίθεση νεαρών οπαδών του Απόλλωνα κατά του οικήματος της Ανόρθωσης στη Λεμεσό, ενώ χθες εξεδόθησαν διατάγματα κράτησης εναντίον πέντε νεαρών.

Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Πανικός στη Λάρνακα" γράφει ότι ο τρόμος του AIDS σκιάζει από χθες την πόλη της Λάρνακας, μετά από καταγγελίες ότι 28χρονος φορέας της ασθένειας ήρθε σε σεξουαλική επαφή με αριθμό γυναικών, χωρίς τη λήψη προφυλακτικών μέτρων. Αλλού γράφει ότι τουρκική και υπό όρους πρόταση σερβίρουν οι Αμερικανοί, για την επανέναρξη του διαλόγου επί κυπριακού εδάφους, με επίκεντρο το νομικό καθεστώς του ψευδοκράτους και την εκπροσώπηση του Ντενκτάς στις συνομιλίες, καθώς και τη ματαίωση της εγκατάστασης των S300.

Η "Χαραυγή" με κύριο θέμα "Παγοποίηση μέχρι το Κάρντιφ" γράφει ότι οι ΗΠΑ έχουν θέσει "την άμαξα μπροστά από τα άλογα" και ζητούν να ικανοποιηθούν πρώτα οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις της Τουρκίας και μετά να υπάρξει οποιαδήποτε κινητικότητα στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι βουτιές στον πάτο κάνει ο δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου τις τελευταίες τέσσερις χρηματιστηριακές συναντήσεις, προκαλώντας βαθιά απογοήτευση σε επενδυτές και χρηματιστές.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι η κυβέρνηση προσφέρει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου για τις διαπραγματεύσεις ένταξης Κύπρου - ΕΕ στην Τ/κ πλευρά, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Βασιλείου. Αλλού γράφει ότι οι συμβασιούχοι μουσικοί άρχισαν χθες 48ωρη απεργία με αίτημά την εργοδότησή τους σε μόνιμη βάση.

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 14 May 1998 - 6:24:09 UTC