Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-04-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/04/1998 (ΚΥΠΕ) Η χθεσινή σύντομη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον ειδικό συντονιστή για το Κυπριακό στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, Τόμας Μίλερ, στην Αθήνα, και οι δηλώσεις του Προέδρου, οι εκτιμήσεις γύρω από τον στόχο της αμερικανικής πρωτοβουλίας, η συζήτηση γύρω από το ενδεχόνμενο σύγκλησης τετραμερούς διάσκεψης και η κηδεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Καλά νέα μετέφερε ο Μίλερ στον Κληρίδη" γράφει ότι νέα δεδομένα στο Κυπριακό φαίνεται να προκύπτουν μετά την εκτός προγράμματος συνάντηση χθες στο αεροδρόμιο του Ελληνικού του Προέδρου Κληρίδη με τον ειδικό συντονιστή στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, Τόμας Μίλερ. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην συνάντηση Αναστασιάδη - Γιλμάζ στο περιθώριο διάσκεψης στην Αυστρία και γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε τον Τούρκο Πρωθυπουργό να ασκήσει την επιρροή του για επίλυση του Κυπριακού.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Απρόσμενα καλή είδηση από την Αγκυρα μετέφερε ο Τ. Μίλερ στον Κληρίδη", αναφέρεται και αυτή στη συνάντηση Κληρίδη - Μίλερ, προσθέτοντας ότι η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που ακολούθησε, εκτιμά ότι αν συνεχιστούν οι ίδιες προσπάθειες θα διασπαστεί το αδιέξοδο. Αλλού ανασφέρεται στην κηδεία του Καραμανλή παραθέτοντας σχετική φωτογραφία και γράφοντας ότι η κηδεία έγινε μέσα σε βαρύ κλίμα.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Καλές ειδήσεις" αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη στην Αθήνα μετά τη συνάντησή του με τον Μίλερ και εκτιμά ότι έχει προκληθεί πλήρης σύγχιση από αντιφατικές επίσημες δηλώσεις όσον αφορά στην προοπτική της αμερικανικής πρωτοβουλίας. Αλλού παραθέτει φωτογραφία του σκάφους το οποίο πιθανό να αγοράσει ο Πρόεδρος Κληρίδης και γράφει ότι πρόκειται για υπερσύγχρονο πολυτελές σκάφος 22 μέτρων μήκους.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Συνομιλίες δύο συν δύο" γράφει ότι ο Μίλερ έκλεισε τον κύκλο των επαφών του στο τρίγωνο Αθήνα - Αγκυρα - Λευκωσία και τώρα αναλαμβάνει ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, με στόχο να επιτύχει συνομιλίες "δύο συν δύο", που αποτελεί συνώνυμο της τετραμερούς, ενώ οι πόρτες θα είναι ανοικτές και για άλλους. Αλλού αναφέρεται σε στατιστικές για τις συνέπειες του καπνίσματος και γράφει ότι κάθε εννέα δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον κόσμο πεθαίνει από αυτό.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Οι Τούρκοι άκαμπτοι - οι ΗΠΑ επιμένουν" εκτιμά ότι είναι ασαφής ακόμη η μεθοδολογία με στόχο την επανάληψη του διαλόγου μετά τις δηλώσεις Κληρίδη για κάτι πιο ενθαρρυντικό από τον Μεσούτ Γιλμάζ και προσθέτει ότι η τουρκική κυβέρνηση εξήγγειλε διπλωματική επίθεση για Κύπρο. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην πτώση του εθνοφρουρού Γρηγόρη Τζόγκουρου από το 13ο όροφο στον 7ο του Μεγάρου Μαγκλή και προσθέτει ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα είναι άγνωστες.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Προς εργατική αναταραχή" αναφέρεται στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου της ΠΕΟ και παραθέτει την εκτίμηση του ΓΓ της Συντεχνίας, Αβραάμ Αντωνίου, ότι αν και εφόσον οι εργοδότες εμμείνουν στις θέσεις τους για παγοποίηση των συλλογικών συμβάσεων, το συνδικαλιστικό κίνημα θα διεκδικήσει αυτό που του ανήκει. Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ δεν αποκλείει στρατιωτική συνεργασία με την Κύπρο.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Επανενώθηκε οικογένεια" αναφέρεται στην άφιξη στην Κύπρο 49χρονου Γερμανού υπηκόου, ο οποίος είναι παιδί Κυπρίου και Γερμανίδας που υπήρξαν μαζί κρατούμενοι κατά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο και γράφει ότι αυτός συναντήθηκε με τα πέντε αδέρφια του - από πατέρα - στη Λάρνακα. Σε άλλο σημείο εκτιμά ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους για το 1997, οι εταιρείες "WOOLWORTH" και "CTC" του Ομίλου Σιακόλα, αναμένεται να έχουν λαμπρά αποτελέσματα για το 1998.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 25 April 1998 - 6:52:06 UTC