Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-04-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,02/04/1998 (ΚΥΠΕ) Στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες ασχολούνται σήμερα με την άφιξη στην Κύπρο ξένων αξιωματούχων για επαφές με τις δύο πλευρές, αναφορικά με το Κυπριακό. Αλλα θέματα που προβάλλονται αφορούν τις χθεσινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, το θέμα που προέκυψε με τις εισαγωγικές εξετάσεις, καθώς κι εσωκομματικά.

Ο "Αγών", υπό τον τίτλο "Ο ΟΗΕ απορρίπτει τις αξιώσεις του Ραούφ Ντενκτάς", γράφει ότι απορρίπτεται τόσο η αλλαγή της βάσης των απευθείας συνομιλιών όσο και η αξίωση του Ντενκτάς για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Γράφει, επίσης, ότι κατά την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη στελεχών του ΔΗΚΟ, θα ασκηθεί έντονη κριτική στον Πρόεδρο του κόμματος Σπύρο Κυπριανού.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Επανέναρξη συνομιλιών θα επιδιώξει ο Χόλμπρουκ", γράφει ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος φθάνει στην Κύπρο με συγκεκριμένες ιδέες και ότι το Σάββατο θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Ντενκτάς. Γράφει, επίσης, ότι ολοκληρώθηκαν χθες οι εορτασμοί για την 1η Απριλίου, με μεγαλειώδη εκδήλωση στο Μακάρειο Στάδιο.

Η "Μάχη", με τίτλο "Αστακός ο Αττίλας", γράφει ότι το οπλοστάσιο των κατοχικών δυνάμεων εμπλουτίζεται με γοργούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα και ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι ενημερωμένο. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας επικαλείται τον εκσυγχρονισμό για να διατηρηθεί στη θέση του και να μην χρεωθεί την εκλογική ήττα του Φεβρουαρίου.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Συνωστισμός κορυφής για τους S300", αναφέρεται στην επικείμενη άφιξη στην Κύπρο των Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, Τόμας Μίλερ και Βλαντιμίρ Τσιζόφ. Γράφει, επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας, μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για την εξεταστέα ύλη σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αρχίζει σήμερα την επιστροφή στην ομαλότητα και τη νομιμότητα.

Ο "Φιλελεύθερος", με τίτλο "Εναλλακτικές ιδέες φέρνει ο Χόλμπρουκ", αναφέρεται στο πακέτο ιδεών που αναμένεται να φέρει ο Αμερικανός αξιωματούχος στην Κύπρο, που περιλαμβάνει την άρση του εμπάργκο των κατεχομένων και την προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Γράφει, επίσης, ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα ασχοληθεί σε δύο συνεδρίες με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την πρόταση του Βάσου Λυσσαρίδη για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Προς επανέναρξη των συνομιλιών", γράφει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε υποστήριξη στις προσπάθειες του ΟΗΕ για πρόοδο στο Κυπριακό και υπογράμμισε την ανάγκη επανάληψης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ εξέφρασε χθες την έντονη ανησυχία του για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης αναφορικά με το θέμα της εξεταστέας ύλης για τα ΑΑΕΙ.

Η "Cyprus Mail", υπό τον τίτλο "Ανώτατος Αμερικανός απεσταλμένος έρχεται για να κτυπήσει κεφάλια", γράφει ότι ο κ. Χόλμπρουκ θα "κτυπήσει κεφάλια" λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι και η Ελλάδα φαίνεται ότι θα αγοράσει πυραύλους S300, αλλά δεν έχει ακόμη πάρει τελική απόφαση, σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Αμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Σεργκέιεφ.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)
(Ρ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 2 April 1998 - 12:11:05 UTC