Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-03-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,16/03/1998 (ΚΥΠΕ) Η εκτίμηση του Προέδρου Κληρίδη ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα παρέμβει σε περίπτωση άρνησης του Ντενκτάς να επαναρχίσει ο διάλογος, η υποτίμηση της δραχμής και οι επιπτώσεις της στην κυπριακή οικονομία και η αναστολή όλων των αδειών λειτουργίας νέων καμπαρέ, είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Ο "Αγών" με κύριο τίτλο "Θα καθυστερήσει η νέα πρωτοβουλία ΗΠΑ στο Κυπριακό", γράφει ότι η εκδήλωση της νέας πρωτοβουλίας των ΗΠΑ στο Κυπριακό θα καθυστερήσει μετά τη διαπίστωση και την εκτίμηση του Αμερικανού Απεσταλμένου Τόμας Μίλερ, που πηγάζει από τις συνομιλίες του με την Αγκυρα και τον Ντενκτάς, ότι δεν υπάρχει φως στην άκρη της σήραγγας. Αλλού γράφει ότι η ένταξη της δραχμής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικων ισοτιμιών που θα επιφέρει υποτίμηση κατά 14% περίπου, θα έχει αρνητικές αλλά και θετικές επιπτώσεις στην οικονομία της Κύπρου γενικότερα.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον κύριο τίτλο "Η έκθεση Κόρτοβεζ θα οδηγεί σε τολμηρές αποφάσεις το ΣΑ" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης εκτιμά πως πλησιάζει η περίοδος που το Συμβούλιο Ασφαλείας θα υποχρεωθεί να μελετήσει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του κεφαλαίου 7 του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, το οποίο προνοεί την επιβολή κυρώσεων εναντίον εκείνων που παραγνωρίζουν αποφάσεις του ΣΑ. Αλλού γράφει ότι με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην παροχή νερού, η σημερινή ποσότητα νερού στα φράγματα θα είναι αρκετή για να ικανοποιήσει τις υδρευτικές και αρδευτικές μας ανάγκες μέχρι το τέλος του έτους.

"Το Θάρρος" κάτω από τον τίτλο "Ραντάρ, στοιχειοθετείται το βρόμικο παιχνίδι των Βρετανών", γράφει ότι ο Ελληνας πρέσβης στο Λονδίνο, με απόρρητο έγγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει τα "βρόμικα παιχνίδια" των Βρετανών με την άμυνα της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης, δήλωσε ότι η μαφία και οι εγκληματίες βρίσκονται πίσω από τη λειτουργία των καμπαρέ, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για την κυπριακή κοινωνία.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Κύκλος εξελίξεων" γράφει ότι με επισκέψεις ξένων απεσταλμένων και εκπόνηση εκθέσεων και σχεδιασμών, άρχισαν να διαγράφονται στο Κυπριακό σημαντικές εξελίξεις, ενώ φθάνει αύριο ο Κόρντοβεζ και στις αρχές Απριλίου ο Χόλμπρουκ. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Τάκη Χριστόπουλο, "είμαστε έτοιμοι για εκταφές λειψάνων αγνοουμένων".

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Παρέμβαση των πέντε αναμένει η Λευκωσία" γράφει ότι σε περίπτωση απόρριψης από τον Ντενκτάς της πρόσκλησης Αναν για διάλογο, η κυβέρνηση αναμένει παρέμβαση των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση θεωρεί τις τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων στη γραμμή αντιπαράταξης ως προσχεδιασμένες ενέργειες, με στόχο τη δημιουργία προβλημάτων ενόψει της έναρξης των ενταξιακών.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "ΑΚΕΛ: Πόλος έλξης των αγωνιστικών και εκσυγχρονιστικών δυνάμεων", αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ σε συγκέντρωση της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος, στην οποία ο κ. Χριστόφιας υποστήριξε ότι θα "απογοητευθούν οικτρά όσοι ονειρεύονται τη συρρίκνωση και περιθωριοποίηση του κόμματος". Αλλού γράφει ότι ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα εξέδωσε διάταγμα 4ήμερης κράτησης για τους δυο Ε/Κ ψαράδες που απήχθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 16 March 1998 - 8:24:12 UTC