Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 16-10-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μονόδρομος η διατήρηση μιας σταθερής οικονομικής πορείας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών
  • [02] 3 με 10 χιλιάδες δολάρια κατέβαλε η κάθε οικογένεια μεταναστών από τη Συρία στον διακινητή
  • [03] Το έργο «Υμπύ Τύραννος» παρουσιάζει το Πάφος 2017
  • [04] Η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας τίμησε διεθνείς αθλητές της για τις επιτυχίες τους
  • [05] Κρίσιμες συναντήσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος
  • [06] Ο Δήμος Λευκωσίας υπέγραψε τη «Χάρτα των Πόλεων για την Ένταξη»
  • [07] Ημερολόγιο (4)
  • [08] Ημερολόγιο (3)

  • [01] Μονόδρομος η διατήρηση μιας σταθερής οικονομικής πορείας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών

    ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 21/10/2016 12:33

    Δεν αποτελούν επιλογή ο λαϊκισμός και οι εύκολες φαινομενικά λύσεις στα δύσκολα προβλήματα της οικονομίας μας, δήλωσε το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε πως "είναι μονόδρομος η διατήρηση μιας σταθερής πορείας".

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, ο κ.Γεωργιάδης είπε πως στο χαιρετισμό του είχε την ευκαιρία, "στην παρουσία πολύ αξιόλογων ομιλητών από την Ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική σκηνή", να στείλει κάποια μηνύματα και κάποια ξεκάθαρα συμπεράσματα, "τα οποία και εμείς εδώ στην Κύπρο πρέπει να έχουμε υπόψη".

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [02] 3 με 10 χιλιάδες δολάρια κατέβαλε η κάθε οικογένεια μεταναστών από τη Συρία στον διακινητή

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 21/10/2016 11:54

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Αστυνομία τις εξετάσεις για την διακρίβωση των στοιχείων των 83 μεταναστών από την Συρία ανάμεσα στους οποίους 37 παιδιά, 14 γυναίκες και 32 άντρες που αφίχθηκαν στις 06:30 περίπου το πρωί στο Λιμανάκι του Λατσιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες από την Συρία που μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και συγκεκριμένα ένα μέλος από κάθε οικογένεια ανακρινόμενοι ανέφεραν στις αστυνομικές αρχές πως ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης απότην Μερσίνη της Τουρκίας και πως ο καπετάνιος του σκάφους ανοικτά στο πέλαγος τους εγκατέλειψε με άλλο σκάφος.

    Όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην Αστυνομία η κάθε οικογένεια κατέβαλε στον διακινητή το χρηματικό ποσότων 3.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [03] Το έργο «Υμπύ Τύραννος» παρουσιάζει το Πάφος 2017

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 21/10/2016 11:58

    Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάφος 2017 ολοκληρώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων της για τον μήνα Οκτώβρη στον μεταμορφωμένο χώρο του Παλιού Παγοποιείου με την κωμωδία «Υμπύ Τύραννος» της θεατρικής ομάδας Ludens Ensemble,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 1897 ο Alfred Jarry επινόησε έναν χαρακτήρα που θα στοίχειωνε το θέατρο για πάντα.

    Ο Βασιλιάς Υμπύ, μεγαλειώδης και ταυτόχρονα γελοίος, σφετεριστήςτου θρόνου της Πολωνίας, κρατά μια βούρτσα αντίγια σκήπτρο και ονειρεύεται το β€˜Πατέ Σκύλου» του, καθώς εκκαθαρίζει εχθρούς και φίλους.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [04] Η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας τίμησε διεθνείς αθλητές της για τις επιτυχίες τους

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/10/2016 11:41

    Δείπνο προς τιμή του σκοπευτή του σκητ Νικόλα Βασιλείου, παρέθεσε το διοικητικό συμβούλιο της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας, ο οποίος στους φετινούς Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής που έγιναν στο Λονάτο της Ιταλίας κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια.

    Ο κορυφαίος έφηβος διεθνής που για τις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτυχίες του, βραβεύεται από το σωματείο του και τη ΣΚΟΚ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στους φετινούς Πανευρωπαϊκούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, τόσο στην ατομική όσο και στην ομαδική κατάταξη, με την εθνική ομάδα του σκητ εφήβων.

    Η βράβευση για το Νικόλα περιλάμβανε τιμητική πλακέτα, τιμητικό δίπλωμα και χρηματικό έπαθλο.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [05] Κρίσιμες συναντήσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος

    ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίου - Βέλγιο/Βρυξέλλες 21/10/2016 11:45

    Για το πρωί της Παρασκευής, τελικά ορίστηκαν οι διμερείς συναντήσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού της Ελλάδας Α.Τσίπρα με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Α.Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Ολλάντ, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, αν και κατά πόσο θα δει και τον Ζ.Κ.Γιούνκερ - κάτι που θα είναι δύσκολο δεδομένου του φόρτου των εργασιών.

    Η μόνη συνάντηση που έγινε ωστόσο, μάλλον υπήρξε πηγή ατυχών παρεξηγήσεων, καθώς η αλληλοενημέρωση με τον Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οδήγησε σε λανθασμένες διαρροές και εντυπώσεις.

    Μετά τηδιάψευση του Μ.Σουλτςσχετικά με τις φήμες για "παρέμβαση του ίδιου στην υπόθεση του χρέους" και την απόπειρα ερμηνείας των "διαδόσεων" στην έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένη συζήτηση ρουτίνας που θα κάνει η Οικονομική Επιτροπή του ΕΚ, την άλλη εβδομάδα στο Στρασβούργο, κυβερνητική πηγή έβαλε τα πράγματα στη θέση το ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [06] Ο Δήμος Λευκωσίας υπέγραψε τη «Χάρτα των Πόλεων για την Ένταξη»

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/10/2016 12:27

    Ο Δήμος Λευκωσίας υπέγραψε τη «Χάρτα των Πόλεων για την Ένταξη» στο Φόρουμ Κοινωνικών Υποθέσεων που έγινε στην Αθήνα, με κύριο θέμα το προσφυγικό

    Ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Δήμος Λευκωσίας παρευρέθηκε στο Φόρουμ Κοινωνικών Υποθέσεων - Social Affairs Forum του δικτύου EUROCITIES και συμμετείχε, έπειτα από πρόσκληση του δικτύου και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, σε πολιτική συνάντηση κατά την οποία παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία του Δήμαρχου Αθηναίων «Πόλεις Αλληλεγγύης».

    Οι «Πόλεις Αλληλεγγύης», όπως ανάφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, θα εδραιώσουν τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων και θα τις ενισχύσουν παρέχοντας μία πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των πόλεων πάνω σε αυτό το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα.

    Τον Δήμαρχο Λευκωσίας στη συνάντηση εκπροσώπησε η κα Κάτια Απέγητου, Δημοτική Σύμβουλός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυδύναμου, ενώ στο Forum παρευρέθηκε και η Υπεύθυνη του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Λευκωσίας. Στο φόρουμ συμμετείχαν 150 εκπρόσωποι από 50 ευρωπαϊκές πόλεις.

    Η κα Απέγητου κατά τη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ υπέγραψε εκ μέρους του Δημάρχου Λευκωσίας, τη Χάρτα των Πόλεων για την Ένταξη - ΕUROCITIES Charter on Integrating Cities, εκφράζοντας επίσημα τη δέσμευση της Λευκωσίας για την ένταξη των μεταναστών και των μεταναστευτικών κοινοτήτων στις Ευρωπαϊκές πόλεις.

    Η Λευκωσία συγκαταλέγεται μεταξύ των πόλεων και πρωτευουσών που υπέγραψαν τη Χάρτα, όπως το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, την Αθήνα, το Δουβλίνο, τη Λισσαβόνα και το Παρίσι.

    Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ Κοινωνικών Υποθέσεων οι πόλεις έδωσαν δυναμική απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα των πόλεων. Οι «Πόλεις Αλληλεγγύης» ενσωματώνουν μία ανθρωπιστική απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα υποστηρίζοντας μία δίκαιη κατανομή της ευθύνης μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δίκτυο EUROCITIES δημοσίευσε, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου αυτού του έτους, μία ανοιχτή επιστολή κάνοντας έκκληση για εκ νέου επικέντρωση της συζήτησης στην προσφυγική κατάσταση στην Ευρώπη, έτσι ώστε να αντανακλά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της αξιοπρέπειας. Ήδη, πολλές πόλεις λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφαλή υποδοχή και διέλευση προσφύγων από τα εδάφη τους, όπως περιγράφεται στην έκθεση του Απριλίου του 2016 «Υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων στις πόλεις».

    Οι «Πόλεις Αλληλεγγύης» είναι ανοιχτές σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που επιθυμούν να συνεργαστούν με άλλες πόλεις από όλη την Ευρώπη, οι οποίες είναι προσηλωμένες στους τομείς της υποδοχής και της ενσωμάτωσης των προσφύγων.

    Από τον Δήμο Λευκωσίας

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [07] Ημερολόγιο (4)

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/10/2016 12:06

    1900 Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης - Θα απευθύνει χαιρετισμό στο 3ο Φεστιβάλ Ψωμιού & Τυριού της Κοινότητας Αθηένου (παρά την Οικία Μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη)

    (ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [08] Ημερολόγιο (3)

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/10/2016 11:51

    1230 Μέλος ΚΕ ΑΚΕΛ Β. Πολυκάρπου - Διάσκεψη Τύπου (Γραφεία ΚΕ ΑΚΕΛ)

    (ΚΥΠΕ/ΜΕ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 21 October 2016 - 9:39:46 UTC