Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 16-10-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυτή είναι η ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού, αν χαθεί δεν θα υπάρξει άλλη, λέει ο Ζ.Κ.Γιούνκερ
  • [02] Εκπρόσωπος: Δεν αναβαθμίζεται το καθεστώς των κατεχομένων γιατί είναι προϊόν παράνομης ενέργειας
  • [03] Αντίδραση Ένωσης Εκτελωνιστών σε δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου ΥΚΑΝ

  • [01] Αυτή είναι η ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού, αν χαθεί δεν θα υπάρξει άλλη, λέει ο Ζ.Κ.Γιούνκερ

    ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίου - Βέλγιο/Βρυξέλλες 11/10/2016 20:31

    Την πεποίθηση πως «τώρα είναι η στιγμή της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος» και πως «αν αυτή η ευκαιρία χαθεί τότε δεν θα υπάρξει άλλη» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγνοουμένων σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Την έκθεση φωτογραφίας "Under the Charub Trees" και την παρουσίαση του σχετικού βιβλίου The "missing lives of Cyprus" , εγκαινίασαν από κοινού ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτζ.

    «Η Κομισιόν έχει πλήρη επίγνωση των τραγικών γεγονότων που ακολούθησαν τη διαίρεση της νήσου, τα αναπάντητα ερωτήματα και το επίπονο παρελθόν, των οικογενειών των αγνοουμένων», σημείωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν. «Είναι τιμή για μένα να είμαι εδώ με τον Πρόεδρο Σουλτς και την Επιτροπή των Αγνοουμένων, είμαι εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής σε όσους βοηθούν χιλιάδες οικογένειες να ανακτήσουν ο,τι απέμεινε από τους αγαπημένους τους. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους επιστήμονες που εργάζονται με πνεύμα συνεργασίας, κάτι το οποίο με τροφοδοτεί με ελπίδα για τις συνομιλίες για την επανένωση», τόνισε με νόημα ο Πρόεδρος Γιούνκερ.

    Δήλωσε μάλιστα ότι υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες των δύο ηγετών των δύο κοινοτήτων, οι οποίοι εργάζονται με κουράγιο και επιμονή, ευχαριστώντας παράλληλα και τον τρίτο παράγοντα σε αυτή τη διαδικασία, τα Ηνωμένα Εθνη. Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ τόνισε πως αυτή είναι η στιγμή της επανένωσης και πως αν τη χάσουμε δεν θα υπάρξει άλλη. «Αυτή η γενιά» είπε ο Πρόεδρος Γιούνκερ, «πρέπει να λύσει αυτό που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες». «Σας ευχαριστώ για την επιμονή και το κουράγιο σας», κατέληξε ο Πρόεδρος.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, χαιρετίζοντας την εναρκτήρια εκδήλωση τόνισε πως αποτελεί τιμή για τον ίδιο να είναι εκεί, πως η συμβολή του ΕΚ είναι «το ελάχιστο που μπορεί κανείς να κάνει για να υποστηρίξει την Επιτροπή Αγνοουμένων» και σημείωσε πως ο ίδιος ενεπνεύσθη από όσα είδε σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκωσία, όταν παρατήρησε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νέους επιστήμονες να εργάζονται από κοινού, «εν αρμονία και για ένα κοινό σκοπό». Ο Πρόεδρος του ΕΚ τόνισε ότι η δουλειά της Επιτροπής αναγνωρίζεται πλήρως από την ΕΕ η οποία θα συνεχίσει και να την στηρίζει. Επεσήμανε δε ότι υπάρχει και μία «προσωπική διάσταση στο επιστημονικό έργο το οποίο γίνεται», λέγοντας απευθυνόμενος στους επιστήμονες της Επιτροπής Αγνοουμένων πως «βοηθάτε στη διαλεύκανση προσωπικών τραγωδιών που έφερε η διαίρεση της νήσου, και στην επούλωση των πληγών του παρελθόντος χτίζοντας από κοινού το μέλλον».

    «Η παρουσία σας εδώ είναι ένα σημάδι συναίνεσης», είπε ο Μάρτιν Σουλτς καταλήγοντας πως η ΕΕ δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς την επανένωση της Κύπρου, πως ο ίδιος δεν πίστευε ποτέ ότι θα στεκόταν εδώ εκπρόσωπος της ενωμένης Γερμανίας και πως αν κάτι πέτυχε η Γερμανία μπορεί να το πετύχει και η Κύπρος.

    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πλήθος ευρωβουλευτών, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ Κορνήλιος Κορνηλίου, ο κοινοτικός Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, o επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, συγγενείς και οικογένειες των αγνοουμένων.

    (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [02] Εκπρόσωπος: Δεν αναβαθμίζεται το καθεστώς των κατεχομένων γιατί είναι προϊόν παράνομης ενέργειας

    ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - Αίγυπτος/ Κάιρο 11/10/2016 20:21

    Σε όποιες ενέργειες και αν προβεί η Τουρκία σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αναβαθμίζεται το καθεστώς στις κατεχόμενες περιοχές διότι είναι το προϊόν μιας παράνομης ενέργειας, δήλωσε απόψε από το Κάιρο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

    Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε συνέδριο για την Ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο του οποίου ο κ. Ακιντζί είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Εκπρόσωπος είπε ότι επρόκειτο για ένα συνέδριο που διοργάνωνε ιδιωτικός οργανισμός στην Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [03] Αντίδραση Ένωσης Εκτελωνιστών σε δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου ΥΚΑΝ

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/10/2016 20:13

    Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η δήλωση που έγινε για «κύκλωμα εκτελωνιστών» από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιο Σεργίδη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Ένωσης Εκτελωνιστών Αντρέα Πεκρή.

    Σε επικοινωνία που είχε με το ΚΥΠΕ ο κ. Πεκρής ανέφερε σε σχέση με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στο πλαίσιο υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ότι «τα άτομα που έχουν συλλάβει δεν υπάρχει περίπτωση να είναι εκτελωνιστές λόγω ηλικίας».

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 11 October 2016 - 17:39:43 UTC