Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 16-10-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠτΔ: Η λύση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, ΕΕ - Τουρκίας και ΝΑΤΟ - ΕΕ
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
  • [04] Διάλογο για τους ωρομίσθιους στο ΓεΣΥ ζητεί η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ
  • [05] Έκκληση Χάρη Γεωργιάδη για συνέχιση στήριξης προς Ελλάδα, συμμετοχή ΔΝΤ και ελάφρυνση χρέους
  • [06] Εγκαινιάστηκε η Γέφυρα Νατάς - Χολετριών επί του Ξερού Ποταμού
  • [07] Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την πλατφόρμα on line κρατήσεων πολιτικών γάμων στο Δήμο Πάφου
  • [08] Δίπλα στο 1ο Κινέζικο Πολιτιστικό Φεστιβάλ ο Δήμος Πάφου
  • [09] Από 1 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου θα διοργανωθεί το "Nicosia Pop-up Festival 2016"

  • [01] ΠτΔ: Η λύση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, ΕΕ - Τουρκίας και ΝΑΤΟ - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2016 18:29

    Εκτεταμένες αναφορές στο Κυπριακό και την παρούσα φάση των συνομιλιών, καθώς και στην οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και στις προοπτικές που διανοίγονται μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, περιελάμβανε η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη σε γεύμα εργασίας της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών στην Αθήνα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Κύπρος, μέσα από σκληρή δουλειά, με υπομονή, επιμονή και θυσίες και την εφαρμογή τολμηρών μεταρρυθμίσεων, εξέρχεται μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της, έχοντας καταφέρει να αναδιαρθρώσει και να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα, να επιτύχει συνεχείς θετικές αξιολογήσεις διεθνών οίκων και να αυξήσει τον αριθμό επενδυτικών ταμείων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

    Κατάφερε ακόμη, είπε, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της, να επιτύχει έξοδο στις αγορές με ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2016 18:30

    [03] Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2016 18:21

    Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρία της Δευτέρας.

    Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,17% και έκλεισε στις 66,22 μονάδες, ενώ με άνοδο 0,16% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 38,38 μονάδες.

    Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 233.339,56 ευρώ.

    Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημιές σημείωσαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,02% και των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,04%, ενώ κέρδη σημείωσαν οι δείκτες της Εναλλακτικής σε ποσοστό 0,26% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 0,04%.

    Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της BANK OF CYPRUS με όγκο 188.023,47 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,138 ευρώ - άνοδο 0,73%), της LOGICOM με όγκο 18.222,87 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,735 ευρώ - χωρίς μεταβολή), της HELLENIC BANK με όγκο 14.477,77 ευ ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [04] Διάλογο για τους ωρομίσθιους στο ΓεΣΥ ζητεί η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2016 18:06

    Δυσαρέσκειαεκφράζει ηΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ "γιατί όλη αυτή την περίοδο δεν καλεστήκαμε σε κανένα ουσιαστικό διάλογο ούτε από τον Υπουργό Υγείας, ούτε και από την Μικτή Εργατική Επιτροπή για συζήτηση και επίλυση των εργασιακών θεμάτων που σχετίζονται με την αυτονόμηση των Κρατικών Νοσηλευτηρίων" και ζητά συζήτηση θεμάτων που αφορούν ωρομίσθιους.

    Σε ανακοίνωση με αφορμή την είδηση για την έγκριση νομοσχεδίων που αφορούν το ΓΕΣΥ από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 7 Οκτωβρίου, η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ αναφέρει ότι υπάρχουν σημαντικά ζητήματα όπως οι διαδικασίες προσλήψεων, το εργασιακό καθεστώς, οι όροι και οι συνθήκες απασχόλησης του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού, τα οποία δεν έχουν ξεκαθαρίσει.

    "Για ακόμη μια φορά υπογραμμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε η διαδικασία αυτονόμησης να υποσκάψει την ενιαία συλλογική σύμβαση και τους ενιαίους όρους απασχόλησης για όλο ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [05] Έκκληση Χάρη Γεωργιάδη για συνέχιση στήριξης προς Ελλάδα, συμμετοχή ΔΝΤ και ελάφρυνση χρέους

    ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίου - Λουξεμβούργο/ Λουξεμβούργο 10/10/2016 17:50

    Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κάλεσε σήμερα σε συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, σε συμμετοχή του ΔΝΤ και ελάφρυνση του χρέους, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

    "Ελπίζω ότι θα λάβουμε μια καλή έκθεση που θα καταγράφει επαρκή πρόοδο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα, η ελληνική οικονομία, θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική, πιο παραγωγική και για αυτό χρειαζόμαστε μια φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [06] Εγκαινιάστηκε η Γέφυρα Νατάς - Χολετριών επί του Ξερού Ποταμού

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 10/10/2016 12:02

    Η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου από παλιά μελετούσε το θέμα της σύνδεσης αγροτικών περιοχών και κοινοτήτων μέσω των μεγάλων ποταμών της Επαρχίας Ξερού, ΄Εζουσας και Διαρίζου με κατασκευή γεφυριών . Οι προσπάθειες που καταβάλλονταν και συνεχίζονται σήμερα προς υλοποίηση αφορούν τη δημιουργία 9 συνολικά γεφυριών στις περιοχές Νικόκλεια - Κούκλια, Μαμώνια- Αρχιμανδρίτα,΄Αγιος Γεώργιος-Μάρωνας, Σαλαμιού - Γαλαταριά, Νατά - Κελοκέδαρα, Νατά - Χολέτρια, Αγ.Βαρβάρα -Κτηνοτροφική περιοχή, Επισκοπή - Νατά και Σκούλλη - Γουδί -Χρυσοχού.

    Σε χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου στο πλαίσιο των εγκαινίων της γέφυρας Νατάς -Χολετριών , ανέφερε πως η γέφυρα ολοκληρώθηκε εντός του τρέχοντος έτους με δαπάνη περί τα 500.000 ευρώ και το οποίο διατέθηκε μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού. Τη μελέτη του έργου είχε αναλάβει το Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, αλλά επί τόπου υπήρξε ανάγκη για κάποιες αναπροσαρμογές τις οποίες ανέλαβαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και οι οποίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την εξυπηρέτηση παρακείμενων αγροτικών τεμαχίων, όπως ανέφερε.

    Συγκεκριμένα το έργο άρχισε εντός Ιανουαρίου 2016 και συμπληρώθηκε μέσα σε 4 μήνες.

    Ο σχεδιασμός συνέχισε," έγινε με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων Υπηρεσιών του Κράτους, όπως Τμήματος Περιβάλλοντος, Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, Υπηρεσίας Θήρας, Τμήματος Υδάτων κ.α. καθώς και των Οργανισμών ΑΗΚ και ΣΥΤΑ. Εργοληπτική Εταιρεία του έργου ήταν η εταιρεία Χαραλαμπίδης Σ.Πέτρος και Αδελφοί Λτδ και επιβλέπουσα εταιρεία η Ευαπλίνος Μελετιτική".

    (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [07] Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την πλατφόρμα on line κρατήσεων πολιτικών γάμων στο Δήμο Πάφου

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 10/10/2016 17:30

    Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε το πρωί με την εταιρεία Lasirata Ltd τα συμβόλαια για την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου πρωτοποριακού συστήματος BookYour Wedding Day.com, μέσω του οποίου μελλόνυμφοι από όλο τον κόσμο θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να κάνουν τις κρατήσεις τους, αποφεύγοντας έτσι τις χρονοβόρες διαδικασίες, τις λίστες αναμονής και την συνεπαγόμενη ταλαιπωρία.

    Μιλώντας κατά την υπογραφή των συμβολαίων, ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι ο Δήμος Πάφου στηρίζει κάθε καινοτόμα πρωτοβουλία που εκσυγχρονίζει το Δήμο, προωθεί τις νέες τεχνολογίες και συμβάλλει στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Η πλατφόρμα που εγκαθιστούμε, σημείωσε ο Δήμαρχος Πάφου, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση τηςγραφειοκρατίας, στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην αναβάθμιση του τουριστικού μαςπροϊόντος, στην προώθηση της επισκεψιμότητας και στην αύξηση των εσόδων του Δήμου από τη σημαντική αυτή δραστηριότητα.

    Από την πλευρά της, η δημιουργός του συστήματος και εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας Μαρία Ευρυπίδου τόνισε ότι η καινοτόμα πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com είναι η πρώτη και μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο και απέσπασε μεγάλα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

    Μέσω της πλατφόρμας, επεσήμανε η κ. Ευριπίδου, η διαθεσιμότητα των χώρων γαμήλιων τελετών και των ξενοδοχείων εμφανίζεται στους χρήστες σε πραγματικό χρόνο, δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να κάνουν την κράτηση τους εύκολα και γρήγορα.

    Επιπρόσθετα, σημείωσε, η πλατφόρμα μπορεί να αξιοποιηθεί για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών και την ανάλογη προσαρμογή της στρατηγικής, αφού προσφέρει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να λαμβάνονται σημαντικές πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [08] Δίπλα στο 1ο Κινέζικο Πολιτιστικό Φεστιβάλ ο Δήμος Πάφου

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 10/10/2016 15:21

    Ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων του με τις εκατοντάδες των Κινέζων υπηκόων που επέλεξαν την Πάφο ως τόπο διαμονής τους, στηρίζει το 1ο Κινέζικο Πολιτιστικό Φεστιβάλ που οργανώνει στην πόλη ο Κύπρο-Κινέζικος Επιχειρηματικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Κύπρου, το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου 2016, στην πρώην Οικία Έπαρχου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα γίνουν το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στις 17:30 και θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το κινέζικο συγκρότημα Zilong China Folk Art Troupe έως τις 19:00.

    Την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, από τις 11:00 μέχρι και τις 15:00, στον ίδιο χώρο, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, καλλιγραφία, Tai Chi, βελονισμό, μαγικά από το Πεκίνο και κινέζικο μασάζ.

    Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πωλούνται κινέζικα εδέσματα.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΡΑΓ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [09] Από 1 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου θα διοργανωθεί το "Nicosia Pop-up Festival 2016"

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2016 11:39

    Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για την παραχώρηση κενών καταστημάτων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο City Plaza, στη Λεωφόρο Μακαρίου κατά την περίοδο 1 Δεκεμβρίου 2016 - 6 Ιανουαρίου 2017, απευθύνει ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας και του Ιδρύματος Πιερίδη στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Pop-up Festival 2016.

    Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι να συγκεντρώσει η κεντρική εμπορική αρτηρία της πρωτεύουσας ότι πιο καινοτόμο, εφευρετικό και δημιουργικό στον τομέα της επιχειρηματικότητας, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού.

    "Μέσα από τη διοργάνωση του φεστιβάλ, επιδιώκεται η τόνωση και η αναζωογόνηση της Λεωφόρου Μακαρίου ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, είτε μέσω της εμπορικής δραστηριότητας, είτε μέσω της καινοτομίας, αλλά και η ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω της δημιουργίας" προστίθεται.

    Το εγχείρημα θα πλαισιώνουν παράλληλες δραστηριότητες -εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές- εστιάζοντας στην ενεργό συμμετοχή του κοινού, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

    (ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΓΧΡ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 10 October 2016 - 15:39:46 UTC