Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-10-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ILO στηρίζει την Κύπρο, διαβεβαιώνει ο ΓΔ του Οργανισμού
  • [02] Συνεργατισμός και Τράπεζα Κύπρου στο επίκεντρο της Τρόικας στην ΚΤΚ
  • [03] Υπ. Γεωργίας: Βελτίωση δικτύου θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών

  • [01] Το ILO στηρίζει την Κύπρο, διαβεβαιώνει ο ΓΔ του Οργανισμού

    Τη βούληση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) να στηρίξει τις προσπάθειες της Κύπρου στο σχεδιασμό ενός σχεδίου δράσης ανταπόκρισης στην κρίση, το οποίο να δημιουργεί κατάλληλο έδαφος για ανάκαμψη και στήριξη της αξιοπρεπούς εργασίας, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του ILO Guy Ryder, σε συνάντηση του στη Γενεύη με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σκοπός της συνάντησης ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας της Κύπρου με τον πλέον αρμόδιο σε θέματα απασχόλησης Διεθνή Οργανισμό και η εξεύρεση τρόπων με τους οποίους ο Οργανισμός μπορεί να προσφέρει τεχνική βοήθεια όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, και άμβλυνση των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης.

    Ο Γενικός Διευθυντής τόνισε τη βούληση του Οργανισμού να στηρίξει τις προσπάθειες της Κύπρου στο σχεδιασμό ενός σχεδίου δράσης ανταπόκρισης στην κρίση, το οποίο να δημιουργεί κατάλληλο έδαφος για ανάκαμψη και στήριξη της αξιοπρεπούς εργασίας.

    [02] Συνεργατισμός και Τράπεζα Κύπρου στο επίκεντρο της Τρόικας στην ΚΤΚ

    Τα κρίσιμα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα τέθηκαν αναλυτικά στη συνάντηση του κλιμακίου της Τρόικας στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του Κυπριακού προγράμματος, ενώ την Τετάρτη θα συνεχίσει η εκτενής συζήτηση θεμάτων που άπτονται του Συνεργατισμού και της Τράπεζας Κύπρου.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, ανέφερε πως σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα, η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με μια γενική ανασκόπηση στο Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια, στην ΚΤΚ, έγινε μεγαλύτερη ανάλυση συγκεκριμένων θεμάτων.

    Τα θέματα αυτά αφορούν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον Συνεργατικό τομέα σε σχέση με την αναδιάρθρωσή του και τη διαδικασία ολοκλήρωσης των συγχωνεύσεων, τα στοιχεία σε σχέση με τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, την επανάκτηση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, την παρακολούθηση της δανειακής επιβάρυνσης των νοικοκυριών και των μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων. Επίσης τις εποπτικές δραστηριότητες της ΚΤΚ και την τροποποίηση της νομοθεσίας για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Διαμεσολαβητή για να περιλαμβάνει τη διαμεσολάβηση παραπόνων που αφορούν την αναδιάρθρωση χορηγήσεων.

    [03] Υπ. Γεωργίας: Βελτίωση δικτύου θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών

    Εντατικοποίηση της προσπάθειας για διεύρυνση και βελτίωση του δικτύου θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών στην ανοιχτή θάλασσα, ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, σε παρέμβασή του στο Παγκόσμιο Υπουργικό Συνέδριο που αφορά για τη διατήρηση των ωκεανών.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το συνέδριο διοργανώθηκε στις 26 Οκτωβρίου στο Ajaccio της Κορσικής, τελώντας υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Γαλλίας, στα πλαίσια του τρίτου Διεθνούς Συνεδρίου για τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές.

    Οι εργασίες του επικεντρώθηκαν στο στόχο της προστασίας του 10% των ωκεανών και των παράκτιων περιοχών του κόσμου μέχρι το 2020, μέσω ενός συνεκτικού δικτύου θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών όπως έχει καθοριστεί από τα Συμβαλλόμενα Μέρη της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 29 October 2013 - 19:39:04 UTC