Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-10-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράδειγμα οι αγώνες των Μορφιτών, λέει ο Γ. Ομήρου
  • [02] Παρεμβάσεις του Υπουργού Μεταφορών και Εργων στο Συμβούλιο Μεταφορών

    της ΕΕ


  • [01] Παράδειγμα οι αγώνες των Μορφιτών, λέει ο Γ. Ομήρου

    Καλούμαστε όλοι να παραδειγματιστούμε από τους άοκνους αγώνες του Συνδέσμου Αποδήμων Διαμερίσματος Μόρφου Αγγλίας και πιστοί στο καθήκον να μη σταματήσουμε στιγμή να αγωνιζόμαστε με όποιο μέσο διαθέτουμε, για την επίλυση του κυπριακού, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου, για την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους και για τη λευτεριά της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

    Σε ομιλία του, στην παρουσίαση του βιβλίου-εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Ενθύμιο 35 χρόνια» του Συνδέσμου Αποδήμων Διαμερίσματος Μόρφου Αγγλίας, ο κ. Ομήρου είπε πως «η διεθνοποίηση του κυπριακού προβλήματος, η συστράτευση των απανταχού συμπατριωτών μας, για δικαίωση και επιστροφή στις πατρογονικές εστίες, ήταν και είναι η κύρια μέριμνα των Μορφιτών της Αγγλίας».

    «Οι Μορφίτες δεν ξεχνούν. Όπου κι αν βρίσκονται, συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη λευτεριά της ιδιαίτερής τους πατρίδας, για τη λευτεριά όλων των κατεχόμενων εδαφών μας. Αυτό το σκοπό υπηρετεί και ο Σύνδεσμος Αποδήμων Διαμερίσματος Μόρφου Αγγλίας, που ιδρύθηκε το 1979 στην Αγγλία», σημείωσε ο κ. Ομήρου.

    [02] Παρεμβάσεις του Υπουργού Μεταφορών και Εργων στο Συμβούλιο Μεταφορών της ΕΕ

    Η προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών, η χρηματοδότηση της δράσης για την ασφάλεια στη θάλασσα και οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στον τομέα των μεταφορών, ήταν τα βασικά θέματα της συνεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος. Ειδικότερα, οι Υπουργοί εξέτασαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να προστατεύονται αποτελεσματικότερα οι επιβάτες που χάνουν πτήσεις ανταπόκρισης, καθώς και τους τρόπους δημιουργίας ενός πιο δίκαιου συστήματος αποζημίωσης όταν η πτήση παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση.

    Ο κ. Μητσόπουλος στην παρέμβασή του τάχθηκε υπέρ των τροποποιήσεων, οι οποίες σκοπό έχουν την προστασία του επιβάτη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο, κάτι που θα αποβεί προς όφελος του καταναλωτή. Αναφορικά με την πολυετή χρηματοδότηση της δράσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια στη θάλασσα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από πλοία και από υπεράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο κ. Μητσόπουλος στήριξε το προτεινόμενο ποσό σημειώνοντας ότι τυχόν μείωση της χρηματοδότησης των δράσεων του Οργανισμού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητά του για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 10 October 2013 - 19:39:04 UTC