Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-10-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Καναδή `Αλις Μάνρο το Νόμπελ Λογοτεχνίας
  • [02] Μέχρι 25 Οκτωβρίου η Κύπρος πρέπει να εφαρμόσει τη διασυνοριακή

    περίθαλψη

  • [03] Iκανοποίηση ΚΟΤ για αύξηση των εσόδων της οικονομίας από τον τουρισμό

  • [01] Στην Καναδή `Αλις Μάνρο το Νόμπελ Λογοτεχνίας

    Στην Καναδή Άλις Μάνρο απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η κορυφαία αυτή διηγηματογράφος είναι η πρώτη πολίτης του Καναδά και η δέκατη τρίτη γυναίκα που τιμάται με το βραβείο.

    Η Σουηδική Ακαδημία περιγράφει την Μανρό , ως "δεξιοτέχνη του σύγχρονου διηγήματος", ενός είδους που έχει σπάνια τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Της αναγνωρίζει "την τελειοποιημένη αφήγηση, η οποία χαρακτηρίζεται από σαφήνεια και ψυχολογικό ρεαλισμό. Μερικοί κριτικοί την θεωρούν μια Καναδή Τσέχωφ.

    Γεννημένη στις 10 Ιουλίου 1931 στο Οντάριο του Καναδά, μεγάλωσε στην επαρχία. Στα 11 της χρόνια αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει συγγραφέας και ποτέ δεν είχε αμφιβολίες για αυτή της την επιλογή. Τα έργο της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα διηγήματα "Ποιος νομίζεις ότι είσαι;" (1978), "Τα φεγγάρια του Δία" (1982), "Ο φυγάς" (2004), "Η θέα από το Castle Rock" (2006) και "Υπερβολική Ευτυχία" (2009).

    [02] Μέχρι 25 Οκτωβρίου η Κύπρος πρέπει να εφαρμόσει τη διασυνοριακή περίθαλψη

    Έως τις 25 Οκτωβρίου θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος που μεταφέρει ευρωπαϊκή οδηγία για τα δικαιώματα των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης.

    Το θέμα συζητήθηκε την Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, ενώ αποφασίστηκε ότι θα ακολουθήσει κατ' άρθρον συζήτηση την επόμενη Πέμπτη.

    «Είναι πολύ στενά τα περιθώρια που έχουμε», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, βουλευτής του ΔΗΣΥ Κώστας Κωνσταντίνου. Συμπλήρωσε ότι έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις και προβληματισμοί από τους βουλευτές που ήταν παρόντες στην Επιτροπή, ενώ απομένει κάποια ζητήματα να εξεταστούν στη συνέχεια, αναφορικά με τα τις διαδικασίες, τα δικαιώματα και τις επιλογές των ασθενών. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι ενδεχόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο δεν θα συγκρούονται με την ουσία της ευρωπαϊκής οδηγίας.

    [03] Iκανοποίηση ΚΟΤ για αύξηση των εσόδων της οικονομίας από τον τουρισμό

    O Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού με ανακοίνωση εκφράζει μεγάλη ικανοποίηση σε σχέση με τα έσοδα από τον τουρισμό για το μήνα Ιούνιο 2013.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του κράτους, σημειώθηκε αύξηση στα έσοδα κατά τον Ιούνιο 2013 της τάξης του 2.1% σε σύγκριση με τα έσοδα του Ιουνίου 2012. Ο ΚΟΤ χαρακτηρίζει ως σημαντικό το γεγονός ότι τον Ιούνιο 2013 σημειώθηκε αύξηση στη δαπάνη ανά περιηγητή κατά 9.3% ως επίσης ενθαρρυντικό το ότι η αύξηση στη δαπάνη πηγάζει τόσο από την αύξηση στη διάρκεια παραμονής, όσο και από την αύξηση στην ημερήσια δαπάνη.

    Στόχος του ΚΟΤ, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι όπως, με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο τομέας φέτος, τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό το 2013 κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το 2012.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 10 October 2013 - 14:39:04 UTC