Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-10-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίστροφη μέτρηση για το Ράλι Κύπρος
  • [02] Η Κυβέρνηση προβαίνει στη λήψη μέτρων για σταθεροποίηση του

    τραπεζικού συστήματος, είπε ο ΥΠΑΜ

  • [03] Στην Ισλανδία η Εθνική Κύπρου για τα προκριματικά του Μουντιάλ

  • [01] Αντίστροφη μέτρηση για το Ράλι Κύπρος

    Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Ράλι Κύπρος, με όλα τα ξένα πληρώματα να βρίσκονται ήδη εδώ και τα ντόπια πληρώματα να είναι έτοιμα για δράση.

    Το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013 αποτελεί ταυτόχρονα τον προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής έτσι στη λίστα συμμετοχών μπορεί να βρει κάποιος μεγάλα ονόματα από εκείνο τον θεσμό αλλά και του παγκόσμιου ράλι. Ο αγώνας ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 19:00 το βράδυ με την εκκίνηση από το χώρο του Μουσείου Λευκωσίας για να κατευθυνθούν προς στη «Cytanet SuperSpecial Stage» στο χώρο του Μακαρίου Σταδίου. Η εκκίνηση της πρώτης ειδικής διαδρομής μήκους 2,24 χιλιομέτρων θα γίνει στις 20:00 το βράδυ.

    Η μεγαλύτερη ξένη συμμετοχή δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σύσταση καθώς πρόκειται για τον Nasser Al-Attiyah, έναν πολυπρωταθλητή οδηγό αλλά και Ολυμπιακό σκοπευτή που ξέρει πάρα πολύ καλά το τι χρειάζεται να κάνει για να κερδίσει έναν αγώνα στο νησί μας μιας και το έχει κάνει στο παρελθόν. Δεν πρέπει να πάμε και πολύ πίσω για να βρούμε την τελευταία νίκη του μεγάλου Nasser Al-Attiyah αφού ο ίδιος αναδείχθηκε πέρυσι νικητής στον αγώνα του νησιού μας και ποντάροντας στο ίδιο αυτοκίνητο (Ford Fiesta RRC) έρχεται με σκοπό να πάρει μόνο τη νίκη.

    [02] Η Κυβέρνηση προβαίνει στη λήψη μέτρων για σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, είπε ο ΥΠΑΜ

    Η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να φέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, προβαίνει στη λήψη άμεσων και αποφασιστικών μέτρων, τα οποία εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και θα θέσουν τις βάσεις, για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, δήλωσε ο Υπουργός ¶μυνας Φώτης Φωτίου.

    Σε ομιλία του, στην Ετησία Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λάρνακας, ο κ. Φωτίου είπε πως «τα μέτρα αυτά, θα αποτελέσουν τους βασικούς στρατηγικούς άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθούμε, για να πετύχουμε πρόοδο και ευημερία», για να προσθέσει πως «πρωταρχικής σημασίας, θεωρείται ο τομέας της ενέργειας, γι' αυτό και η Κυβέρνηση, επιδιώκει να καταστήσει τη χώρα μας, ενεργειακό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή».

    Όπως είπε «το γεγονός αυτό, εκτός από την οικονομική ανάπτυξη, θα συμβάλει αποφασιστικά στη γεωπολιτική σταθερότητα και ειρήνη στον ευαίσθητο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσόγειου», σημειώνοντας πως «για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, ο σχεδιασμός βασίζεται στην αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των γηγενών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, στη δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο, με δυνατότητες εξυπηρέτησης και των γειτονικών μας χωρών και στην εξέλιξη της κυπριακής οικονομίας σε οικονομία με βάση τη γνώση γύρω από θέματα υδρογονανθράκων».

    [03] Στην Ισλανδία η Εθνική Κύπρου για τα προκριματικά του Μουντιάλ

    Στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας Ρέικιαβικ βρίσκεται η Εθνική ομάδα των Ανδρών για τον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα της Παρασκευής, για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

    Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ, η κυπριακή αποστολή θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για τον αγώνα με τη Ισλανδία με προπόνηση στο Στάδιο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση.

    Πρόκειται για το Στάδιο «LaugardalsvΓ¶llur», χωρητικότητας 10000 θεατών, το οποίο χρησιμοποιεί η Εθνική Ισλανδίας για τους αγώνες της.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 10 October 2013 - 6:39:04 UTC