Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ευρωπαϊκές αρχές ενέκριναν νέα φόρμουλα φαρμάκου για τον καρκίνο

    του μαστού

  • [02] Λειτουργήθηκε σήμερα ο Αγιος Μάμας στην Μόρφου παρουσία χιλιάδων

    πιστών

  • [03] Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το νέο ωράριο στη δημόσια υπηρεσία

  • [01] Οι ευρωπαϊκές αρχές ενέκριναν νέα φόρμουλα φαρμάκου για τον καρκίνο του μαστού

    Ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Roche ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές ενέκριναν μια νέα φόρμουλα του φαρμάκου του Herceptin για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Με τη νέα αυτή φόρμουλα το φάρμακο χορηγείται υποδoρίως εντός δύο έως πέντε λεπτών, έναντι 30 με 90 λεπτών για την καθιερωμένη θεραπεία που λαμβάνεται ενδοφλεβίως, ανακοίνωσε ο όμιλος που εδρεύει στη Βασιλεία.

    Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά τη θεραπεία στο πρώιμο και προχωρημένο στάδιο του HER2-θετικού καρκίνου του μαστού, μιας επιθετικής μορφής του καρκίνου του μαστού. Το Herceptin είναι ένα από τα πολύ σημαντικά φάρμακα της Roche.

    [02] Λειτουργήθηκε σήμερα ο Αγιος Μάμας στην Μόρφου παρουσία χιλιάδων πιστών

    Ανήμερα σήμερα της γιορτής του Αγίου Μάμαντος, Πολιούχου Αγίου της κατεχόμενης Μόρφου, οι καμπάνες της εκκλησίας του ξανακτύπησαν, με τους Μορφίτες και άλλους πιστούς από όλες τις ελεύθερες πόλεις να πηγαίνουν στη χάρη του, να προσκυνήσουν, να ανάψουν το κερί της ελπίδας για δικαίωση, λύτρωση και επιστροφή.

    Με επικεφαλής το Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο και το Δήμαρχο Χαράλαμπο Πίττα από χθες το βράδυ χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να παρευρεθούν στις κατανυχτικές λειτουργίες στην εκκλησία του Αγίου. Παρόντες σήμερα στη λειτουργία και εκπρόσωπος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μητροπολίτης Ανδρέας, καθώς και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία John Koenig.

    Για μια ακόμη φορά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πίττας, οι Μορφίτες και Μορφίτισες αλλά και πολύς κόσμος από την ελεύθερη Κύπρο διαβήκαμε αυτόν το δύσκολο δρόμο που χωρίζει την ελεύθερη Κύπρο από την κατεχόμενη και ξαναβρεθήκαμε στη Μόρφου, εκεί στην εκκλησία του Αγίου Μάμα ανήμερα της μεγάλης γιορτής του Αγίου μας για να προσευχηθούμε και να παρακαλέσουμε, όπως ο Αγιος Μάμας συντομεύσει το χρόνο της δοκιμασίας μας.

    [03] Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το νέο ωράριο στη δημόσια υπηρεσία

    Τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή το νέο ωράριο στη δημόσια υπηρεσία, στο πλαίσιο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που πρέπει να εφαρμόσουν οι κυπριακές Αρχές στον τομέα αυτό, βάσει του Μνημονίου Συναντίληψης που υπεγράφη με την Τρόικα. Από σήμερα ο χρόνος έναρξης του ωραρίου στη δημόσια υπηρεσία μετακινείται κατά μισή ώρα (από τις 7:30 στις 8:00), με επέκταση της ελαστικής περιόδου από μισή σε μια ώρα. Ως εκ τούτου, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των ωραρίων 8.00- 15.30 ή 9.00-16.30.

    Οδηγίες που δόθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το Υπουργείο Οικονομικών για επέκταση του νέου ωραρίου και στο ωρομίσθιο προσωπικό της δημόσιας υπηρεσίας, προκάλεσαν την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και ΔΕΕ ΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 2 September 2013 - 13:39:04 UTC