Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-08-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εύφημο μνεία από Transformables 2013 για έργα φοιτητών Πανεπιστημίου

    Κύπρου

  • [02] Αύξηση 1,4% σημείωσαν τα έσοδα από το ΦΠΑ τον Ιούλιο του 2013
  • [03] Υπ. Συγκοινωνιών: Εναρμονιστική η βάσει ρύπων αλλαγή τελών

    κυκλοφορίας


  • [01] Εύφημο μνεία από Transformables 2013 για έργα φοιτητών Πανεπιστημίου Κύπρου

    Δυο συνθετικά έργα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η "Εφελκυόμενη Αποβάθρα" και το «Προσαρμόσιμο Πρωτότυπο Δομικής Κατασκευής", απέσπασαν εύφημο μνεία στο διαγωνισμό «Transformables 2013».

    Τα βραβεία θα δοθούν από τη 10μελή διεθνή κριτική επιτροπή στο πλαίσιο του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου "Transformables-2013" , το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σεβίλλη στις 18-20 Σεπτεμβρίου 2013.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, τόσο ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός όσο και το επιστημονικό συνέδριο εστιάζουν σε ευέλικτες, μεταβαλλόμενες δομικές κατασκευές στα πεδία της αρχιτεκτονικής και μηχανικής.

    [02] Αύξηση 1,4% σημείωσαν τα έσοδα από το ΦΠΑ τον Ιούλιο του 2013

    Η Υπηρεσία ΦΠΑ ανακοινώνει πως, μέσα από στοχευμένες ενέργειες και εντατικοποίηση της προσπάθειας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έχει κατορθώσει να αυξήσει τα έσοδα από τον ΦΠΑ τον μήνα Ιούλιο από €149,2 εκ. που ήταν το 2012, αυξήθηκαν σε €151,4 εκ. το 2013, ενισχύοντας έτσι, σημαντικά, τα κρατικά ταμεία.

    "Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση, τις συνθήκες ύφεσης που επικρατούν και τη μεγάλη μείωση στις εισαγωγές, η αύξηση των φορολογικών (ΦΠΑ) εσόδων κατά β‚¬2,2 εκ. που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 1,4% κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, αφού συνδράμει θετικά στην προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί", αναφέρει ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αύξηση των εσόδων από το εγχώριο ΦΠΑ, σε ό,τι αφορά πάντα τον μήνα Ιούλιο, ήταν 3,9%.

    [03] Υπ. Συγκοινωνιών: Εναρμονιστική η βάσει ρύπων αλλαγή τελών κυκλοφορίας

    H απόφαση για αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων με βάση τους ρύπους που εκπέμπουν εναρμονίζει την Κύπρο με τα όσα ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ερωτηθείς για την απόφαση του Υπουργικού ύστερα από επίσκεψη στο Κεντρικό Εργαστήριο του Τμήματος Δημοσίων Έργων στη Λευκωσία, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι η διαδικασία είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και συζητήθηκε το θέμα και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Σύμφωνα με τον Υπουργό, αποφασίστηκε να διεξαχθεί μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφορικά με το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Κατόπιν, όπως εξήγησε, προέκυψαν τα δεδομένα της τρόικας και του μνημονίου και έγινε συζήτηση του συστήματος με την τρόικα.

    "Πρέπει να πω ότι η φιλοσοφία του όλου συστήματος εναρμονίζεται με τα όσα σήμερα ισχύουν στον χώρο της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μάς υποχρεώνει να περάσουμε από το προηγούμενο σύστημα, όπου τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονταν στη βάση του κυβισμού των αυτοκινήτων, σε ένα νέο σύστημα όπου τα τέλη κυκλοφορίας θα προσδιορίζονται στη βάση των εκπομπών ρύπων. Συνεπώς, είναι ένα σύστημα περιβαλλοντικά φιλικό, που ενθαρρύνει τη χρήση αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον, αντιρυπαντικής τεχνολογίας, νεότερης τεχνολογίας", σημείωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 21 August 2013 - 14:39:04 UTC