Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-08-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασπίδα κατά του διαβήτη η μεσογειακή δίαιτα
  • [02] Χωρίς ρεύμα 16 κοινότητες της Πάφου παραμονή του δεκαπενταύγουστου
  • [03] Καμπάνια ΥΠΕΞ Βρετανίας εναντίον του υπερβολικού αλκοόλ στις διακοπές

  • [01] Ασπίδα κατά του διαβήτη η μεσογειακή δίαιτα

    Η μεσογειακή δίαιτα και δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες βοηθούν στην προστασία από το διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Diabetologia.

    Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα ιδρύματα μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην υγεία 22.300 κατοίκων της Ελλάδας.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι άνθρωποι που ακολουθούν με συνέπεια μεσογειακή δίαιτα με λαχανικά, φρούτα, καρπούς, ψάρι, θαλασσινά και ελαιόλαδο διατρέχουν κατά 12% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

    Αντίθετα, όσοι ακολουθούν δίαιτες υψηλές σε υδατάνθρακες είναι κατά 21% πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη.

    Όπως αναφέρεται στο εξειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό με έδρα το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία, ο συνδυασμός μεσογειακής δίαιτας και χαμηλών υδατανθράκων μειώνει την πιθανότητα διαβήτη κατά 20%.

    [02] Χωρίς ρεύμα 16 κοινότητες της Πάφου παραμονή του δεκαπενταύγουστου

    Στο σκοτάδι έμειναν πολλές κοινότητες της Επαρχίας Πάφου παραμονή του δεκαπενταύγουστου σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου Μιχαλάκη Ευθυμίου.

    Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως 16 περίπου κοινότητες της Επαρχίας Πάφου έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

    Η διακοπή τ διήρκησε από τις 19:00 το βράδυ την παραμονή του δεκαπενταυγούστου μέχρι τις 23:30. Ο κ. Ευθυμίου σημείωσε πως ανάμεσα στις κοινότητες που έμειναν χωρίς ρεύμα ήταν οι κοινότητες της Κοίλης , της Τσάδας, της Καλλέπειας, της Λετύμπου, της Χούλου, του Πολεμίου της Λάσας, της Δρύμου, της Δρυνειάς, της Γιόλου, της Λεμόνας, της Μηλιάς, και της Φοίτης.

    Εμείς ,είπε, «θέλουμε να έχουμε εξυπηρέτηση εφόσον πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας», προσθέτοντας, πως δεν νοείται να γίνεται διακοπή ρεύματος χωρίς προειδοποίηση.

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου ανέφερε μάλιστα πως αρκετές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, πολλές ταβέρνες αναγκάστηκαν να κλείσουν και πολλές κατοικίες υπέστησαν ζημιές στις τηλεοράσεις τους και στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές εξαιτίας της απροειδοποίητης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

    [03] Καμπάνια ΥΠΕΞ Βρετανίας εναντίον του υπερβολικού αλκοόλ στις διακοπές

    Καμπάνια εναντίον της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ από Βρετανούς κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, διεξάγει το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας παρουσιάζοντας τα ευρήματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία το 51% των ερωτηθέντων ηλικίας μεταξύ 16 και 24 ετών δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανόν να πιουν περισσότερο όταν είναι διακοπές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (62%) απάντησαν ότι ο λόγος γι αυτό είναι οι πιο χαμηλές τιμές.

    Η πίεση που ασκείται είναι ακόμη ένας κύριος παράγοντας, με το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα να δηλώνουν ότι ένιωσαν πίεση να πιουν περισσότερο απ' ό,τι θα ήθελαν.

    Το προσωπικό του Προξενείου στην Κύπρο έχει ήδη κληθεί φέτος το καλοκαίρι να βοηθήσει Βρετανούς υπηκόους που συνάντησαν προβλήματα μετά την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αναφέρεται.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 August 2013 - 10:39:04 UTC