Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-08-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τίτλων συγκεκριμένων εταιρειών προχωρεί

    τη Δευτέρα το ΧΑΚ

  • [02] Θετικά σχολιάζει στο ΚΥΠΕ διεθνής αναλυτής την εξαγωγή ισραηλινού

    αερίου μέσω Κύπρου

  • [03] Ο λογιστής Π. Σενέκκης κατέθεσε στην Ερευνητική για τ/κ περιουσίες

  • [01] Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τίτλων συγκεκριμένων εταιρειών προχωρεί τη Δευτέρα το ΧΑΚ

    Σε αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων συγκεκριμένων εταιρειών προχωρεί τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αφού δεν έχουν υποβάλει και δημοσιοποιήσει ακόμα την Ετήσια Οικονομική Έκθεσή τους, για το έτος, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

    Χρηματιστηριακές πηγές του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σε περίπτωση που οι Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις των συγκεκριμένων εταιρειών δεν υποβληθούν μέχρι σήμερα, τότε το Χρηματιστήριο θα προχωρήσει στην εφαρμογή της Απόφασης Πολιτικής του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου, για τα θέματα αυτά, σύμφωνα με την οποία εάν Εκδότης δεν συμμορφωθεί εντός 3 μηνών για υποβολή και δημοσιοποίηση της έκθεσής του, τότε το Χρηματιστήριο θα προχωρεί με αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας.

    Πρόκειται για τις εταιρείες K. ATHIENITIS CONTRACTORS DEVELOPERS PUBLIC LTD, CYPRINT PLC, ELMA HOLDINGS PUBLIC COMPANY LTD, ΔΩΔΩΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ, A. PANAYIDES CONTRACTING PUBLIC LTD, FIRSTDELOS GROUP PLC, CYPRUS AIRWAYS PUBLIC LTD, CEILFLOOR PUBLIC COMPANY LTD, CHARILAOS APOSTOLIDES PUBLIC LTD, FINIKAS AMMOCHOSTOU PLC, EMPIRE CAPITAL INVESTMENTS PUBLIC LTD, LASER INVESTMENT GROUP PLC, O.C. OPTIONS CHOICE PLC, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ, SAFS HOLDINGS PUBLIC LTD και STARIO PORTFOLIO INVESTMENTS PUBLIC COMPANY LTD.

    [02] Θετικά σχολιάζει στο ΚΥΠΕ διεθνής αναλυτής την εξαγωγή ισραηλινού αερίου μέσω Κύπρου

    «Αμοιβαία ωφέλιμη» θα είναι η αποδοχή από την πλευρά του Ισραήλ της πρότασης του Νίκου Αναστασιάδη για εξαγωγή ισραηλινού αερίου μέσω της κυπριακής μονάδας υγροποιημένου αερίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο έγκριτος διεθνής αναλυτής θεμάτων ενέργειας που αφορούν τη Μεσόγειο Κρίστοφερ Κόουτς.

    Όπως εξήγησε, «για το Ισραήλ μια τέτοια κίνηση θα επιτρέψει την εξαγωγή αερίου μέσω μιας σχετικά σταθερής από πολιτική άποψη χώρας με τη στήριξη της ΕΕ». Πρόσθεσε ότι παράλληλα η ισραηλινή κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προσαρμόζει το πολύτιμο προϊόν της έναντι της ζήτησης πιο εύκολα εάν αποδεχθεί την κυπριακή πρόταση, παρά εάν επιλέξει τη λύση αγωγών προς την ευρωπαϊκή ή ασιατική αγορά.

    Από την άλλη πλευρά, για την Κύπρο η συνεργασία με το Ισραήλ σε αυτό το μέτωπο θα αποτελέσει μία ψήφο εμπιστοσύνης στα ενεργειακά της σχέδια, σχολίασε ο κ. Κόουτς. Πρόσθεσε ότι μια τέτοια ψήφος εμπιστοσύνης είναι μάλλον απαραίτητη αν η Κύπρος θέλει να επεκτείνει τις ενεργειακές της εγκαταστάσεις στο μέλλον πέραν της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου.

    [03] Ο λογιστής Π. Σενέκκης κατέθεσε στην Ερευνητική για τ/κ περιουσίες

    Για τις σχέσεις του με τον Τ/κ Μουσταφά Μουσταφά, τις επαγγελματικές του σχέσεις με τους Χαράλαμπο Λιοτατή και Νίκο Λίλλη, τις ενέργειες του ως πληρεξούσιο πρόσωπο στις διαδικασίες για το τεμάχιο γης του Τ/κ στη Δρομολαξιά μέχρι και την ανάκληση του πληρεξούσιου εγγράφου από τον Τ/κ, κατέθεσε μεταξύ άλλων στην ερευνητική επιτροπή για τις τ/κ περιουσίες ο Πανίκος Σενέκκης, Λογιστής του Χαρ. Λιοτατή.

    Ο Πανίκος Σενέκκης, ο οποίος διατηρεί λογιστικό γραφείο, ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής ότι τον Τ/κ Μουσταφά του τον γνώρισε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2007 ο Χαράλαμπος Λιοτατής, λέγοντάς του ότι ενδιαφέρεται να πωλήσει την ακίνητη περιουσία του και ενδιαφερόταν να βρει αγοραστές. Είπε ότι από το 2007 έως και το 2011 είχε πολύ στενές επαφές μαζί του επί καθημερινής βάσης, ότι ο Τ/κ τον συνόδευε σε όλες του τις επαγγελματικές επισκέψεις, ότι διέμενε κάποια βράδια στο σπίτι του, ότι τον μετέφερε στο οδόφραγμα και τον παραλάμβανε όταν ερχόταν από τα κατεχόμενα και ότι μάλιστα σε μια συγκεκριμένη περίπτωση ο Τ/κ τον συνόδευσε για μια βδομάδα στην Πάφο, όπου είχε μεταβεί οικογενειακώς.

    Είπε ακόμη ότι από το 2008 ως το 2011 είχε αναλάβει όλα τα έξοδα συντήρησης του Τ/κ μαζί με τον Χαρ. Λιοτατή και ότι προηγουμένως το 2007 τού είχαν δανείσει 10,000 λίρες γιατί τα είχε ανάγκη. Ο Πανίκος Σενέκκης ανέφερε ότι η πράξη της πώλησης του τεμαχίου έγινε πριν ο ίδιος γνωρίσει τον Τ/κ και ότι πίστευε πως αγοραστής ήταν ο Χασάπης, που διατηρεί εταιρεία ανάπτυξης γης στη Λάρνακα, και ότι το 2008 έμαθε πως το τεμάχιο αγοράστηκε τελικά από την εταιρεία Wadnic.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 9 August 2013 - 12:39:04 UTC