Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-08-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσουρής: Το ταμείο συντάξεων της CYTA αγόρασε ανάπτυξη και όχι χωράφι
  • [02] Εφαρμογή της Συμφωνίας Γ΄ Βιέννης ζητούν οι Καρπασίτες
  • [03] Αρνητικός ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

  • [01] Τσουρής: Το ταμείο συντάξεων της CYTA αγόρασε ανάπτυξη και όχι χωράφι

    Το Ταμείο Συντάξεων της CYTA αγόρασε ανάπτυξη που αποτελεί από τέσσερα κτήρια με γραφεία "και είναι λάθος και ψέμα" να λέγεται ότι το ταμείο αγόρασε χωράφι 1,2, δις για 19 εκατομμύρια και η προσπάθεια που γίνεται για να δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση είναι υποβολιμαία.

    Αυτό ανέφερε την Πέμπτη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ και τέως μέλος του ΔΣ της CYTA που ex oficcio διετέλεσε και μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων της CYTA, Χαράλαπμπος Τσουρής.

    Ο κ, Τσουρής κατέθεσε στην ερευνητική επιτροπή σειρά εγγράφων όπως και τα κείμενα της αρχικής συμφωνίας και της συμπληρωματικής συμφωνίας του ταμείου συντάξεων με την εταιρεία Wadnig Trading για την επένδυση στο έργο AERO Δρομολαξιά και δήλωσε έτοιμος να παρουσιαστεί εκ νέου στην επιτροπή για να απαντήσει σε ερωτήσεις και να παράσχει όπως είπε όλη την πληροφόρηση που κρίνει αναγκαία η ερευνητική επιτροπή για να επιτελέσει το έργο της.

    [02] Εφαρμογή της Συμφωνίας Γ΄ Βιέννης ζητούν οι Καρπασίτες

    Οι Καρπασίτες αναμένουν να τεθεί η Συμφωνία Γ΄ Βιέννης στην πραγματική της διάσταση, να προβάλλεται και να διεκδικείται με επιμονή, σαν η πρώτη συναφθείσα πολιτική Συμφωνία "Κορυφής" μετά την τουρκική εισβολή και να εφαρμοσθεί, προκειμένου να αναπτερωθεί η ελπίδα ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζήσουν ξανά μαζί σε ένα κράτος δικαίου και ευρωπαϊκό.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Πέμπτη με εκπροσώπους από το Σωματείο Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία, τη Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας, το Δήμο Ακανθούς, το Σωματείο "Η Ακανθού", το Σύνδεσμο Γιαλουσιτών, το Σωματείο "Το Ριζοκάρπασον", τα Κοινοτικά Συμβούλια Ενοριών Αγίας Τριάδας, Ανάβρυσης και Λεκού Ριζοκαρπάσου, το Σύνδεσμο Παιδιών Εγκλωβισμένων Καρπασίας και άλλους, τονίσθηκε ότι "η Συμφωνία προσφέρεται σαν πρώτο πρακτικό Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και επαναπροσέγγισης, και μπορεί να αποτελέσει προπομπό επίλυσης του Κυπριακού".

    "Άλλωστε", είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία, Πέτρος Ασσιώτης, "από την υλοποίηση των προνοιών της Συμφωνίας, θα διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, αν θα εφαρμόσει αυτά που θα συμφωνήσει σε μιαν πιθανή λύση".

    [03] Αρνητικός ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

    Αρνητικός για τρίτη φορά στους τελευταίους τέσσερεις μήνες ήταν τον Ιούλιο ο ρυθμός πληθωρισμού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, Ο πληθωρισμός τον Ιούλιο 2013 μειώθηκε με ρυθμό -0,3% σε σύγκριση με 0,1% τον Ιούνιο 2013 και 2,2% τον Ιούλιο 2012. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιούλιο 2013 μειώθηκε κατά 1,75 μονάδες ή 1,46% και έφτασε στις 118,04 μονάδες σε σύγκριση με 119,79 τον Ιούνιο 2013.

    Αυτό οφείλεται κυρίως σε μειώσεις στις τιμές ορισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης λόγω των καλοκαιρινών εκπτώσεων καθώς επίσης και σε μειώσεις στις τιμές των αεροπορικών ναύλων, του ηλεκτρικού ρεύματος και ορισμένων φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές των πατατών και των πετρελαιοειδών. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2013 ο Δείκτης σημείωσε αύξηση 0,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 1 August 2013 - 13:39:04 UTC