Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-07-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναπόφευκτο νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, λένε Γερμανοί

    οικονομολόγοι

  • [02] Αρτέμη: PSI και πώληση ελληνικών εργασιών καταστροφικό πλήγμα για

    την Τρ. Κύπρου

  • [03] Είμαι ερωτευμένος με την Τέχνη μου, εκμυστηρεύεται ο χαράκτης Χαμπής

    στο ΚΥΠΕ


  • [01] Αναπόφευκτο νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, λένε Γερμανοί οικονομολόγοι

    Σε αντίθεση με τις διαψεύσεις της γερμανικής κυβέρνησης αρκετοί οικονομολόγοι στη Γερμανία πιστεύουν ότι ο δρόμος προς ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι πορεία χωρίς επιστροφή. Ο Γιοργκ Ρόχολ, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι ένα νέο κούρεμα είναι αναπόφευκτο.

    «Το νέο κούρεμα, ύψους πολλών δις ευρώ, θα πλήξει κυρίως τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και ο Σόιμπλε θα πρέπει να το συμπεριλάβει στους χρηματοδοτικούς σχεδιασμούς του», δήλωσε.

    Αλλά και το Παγκόσμιο Οικονομικό Ινστιτούτο συμφωνεί με αυτήν την εκτίμηση. Ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου, Χένινγκ Κλοντ, στην ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι το χρέος της Ελλάδας έφτασε σε τέτοιο ύψος που η εξυγίανση των δημοσιονομικών της δεν είναι δυνατή χωρίς εξωτερική βοήθεια.

    Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου πιέζει ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να υπάρξει κατάληξη στο ποσοστό του τελικού του bail in (κουρέματος ) της νέας Τράπεζας Κύπρου ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκκος Δημητριάδης.

    [02] Αρτέμη: PSI και πώληση ελληνικών εργασιών καταστροφικό πλήγμα για την Τρ. Κύπρου

    Το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων (PSI), η «υπόσκαψη» του τραπεζικού συστήματος από την προηγούμενη Κυβέρνηση, η μη λήψη έγκαιρα δημοσιονομικών μέτρων και η πώληση των ελληνικών εργασιών στην Τράπεζα Πειραιώς κατάφεραν καίριο πλήγμα στην Τράπεζα Κύπρου και την οικονομία του τόπου κατ' επέκταση, δήλωσε την Τετάρτη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία ο Ανδρέας Αρτέμη, πρώην Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.

    Ο κ. Αρτέμη χαρακτήρισε καταστροφικό πλήγμα για την Τράπεζα την καταναγκαστική πώληση των εργασιών της στην Ελλάδα, λέγοντας ότι το ΔΣ επέμενε έντονα ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε μετατροπή της παρουσίας μας σε θυγατρική ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος από τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και στη συνέχεια να αποφασισθεί το μέλλον της.

    Ο κ. Αρτέμη, ο οποίος κατέθεσε έγγραφο-τεκμήριο ενώπιον της Επιτροπής, επέρριψε ευθύνες στους εσωτερικούς ελεγκτές της Τράπεζας αλλά και στην Κεντρική Τράπεζα για το γεγονός ότι το ΔΣ δεν γνώριζε το ύψος των ελληνικών ομολόγων που κατείχε η Τράπεζα Κύπρου και ότι αυτό έγινε γνωστό μόνο όταν λήφθηκε η πρώτη απόφαση για κούρεμα τον Ιούνιο του 2011.

    [03] Είμαι ερωτευμένος με την Τέχνη μου, εκμυστηρεύεται ο χαράκτης Χαμπής στο ΚΥΠΕ

    Δεμένος με την τέχνη και συγκεκριμένα με την χαρακτική δηλώνει πως είναι ο Χαμπής ο Κύπριος χαράκτης ο οποίος ζει και δημιουργεί στον δικό του «παράδεισο αγάπης» στα Πλατανίσκια ενώ τον μήνα Αύγουστο ανοίγει τις αγκάλες του και παραδίδει δωρεάν μαθήματα χαρακτικής στις Πλάτρες και στη Λάρνακα έχοντας μαθητές «από πάππον ως αγγόνι».

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Χαμπής δήλωσε εξαιρετικά περήφανος για το Μουσείο Χαρακτικής και ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι σε ένα χωριό της επαρχίας Λεμεσού υπάρχουν έργα χαρακτικής φτιαγμένα από καλλιτέχνες της εμβέλειας του Τουλούζ Λοτρέκ, του Μάρκο ντα Ραβέννα, του Ζακ Καλό, ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος χαράκτης διεθνώς αλλά και νεότερων οι οποίοι έχουν επισκεφθεί την Σχολή Χαρακτικής «Χαμπή» που λειτουργεί από το 1995.

    Ο Χαμπής είπε ότι τα μαθήματα που παραδίδονται δωρεάν κάθε Αύγουστο είναι ένα καλλιτεχνικό μνημόσυνο τιμής και αγάπης στον Ελλαδίτη χαράκτη Τάσσο στον οποίο ο ίδιος ο Χαμπής μαθήτευσε και αισθάνεται συγκινημένος γιατί στα μαθήματα αυτά η συμμετοχή από τα δέκα άτομα όταν ξεκίνησε το 1995 πέρσι στις Πλάτρες έφτασε τα 500.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 17 July 2013 - 15:39:04 UTC