Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-07-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφαρμόστηκαν μέτρα περισυλλογής και αυξήθηκε η παραγωγικότητα του

    ΡΙΚ, λέει το ΔΣ

  • [02] Σημαντική η ασφάλεια των φυλακίων της ΕΦ στο κέντρο της Λευκωσίας,

    λέει ο ΥΠΑΜ

  • [03] Ετήσια μείωση τους πρώτους πέντε μήνες φέτος στις πωλήσεις

    πετρελαιοειδών


  • [01] Εφαρμόστηκαν μέτρα περισυλλογής και αυξήθηκε η παραγωγικότητα του ΡΙΚ, λέει το ΔΣ

    Την τελευταία τετραετία το ΔΣ του ΡΙΚ κατάφερε να εφαρμόσει μέτρα περισυλλογής και να αυξήσει την παραγωγικότητα του Ιδρύματος, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Μάκης Συμεού, στη διάρκεια σημερινής διάσκεψης Τύπου για παρουσίαση των πεπραγμένων του.

    Πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά οι εργασιακές σχέσεις εξορθολογίστηκαν και δεν υπάρχουν πλέον εργαζόμενοι ποικίλων κατηγοριών και ασαφών καθεστώτων.

    Υπάρχουν, όπως είπε, τρεις διακριτές κατηγορίες, με ξεκάθαρους όρους, υποχρεώσεις και ασφαλίσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΙΚ, ο κ. Συμεού ανέφερε ότι το Ίδρυμα την τελευταία τετραετία πέτυχε να δημιουργήσει περισσότερα με λιγότερα χρήματα και ότι εργάστηκε προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του προϊόντος που παράγει με τη βελτίωση της παραγωγικότητάς και περιορισμό των δαπανών και προς την κατεύθυνση της προσήλωσης στην αποστολή του.

    Είπε ότι η παρούσα Διοίκηση παρέλαβε το ΡΙΚ με ετήσια κρατική χορηγία το 2010 στα 43 εκατομμύρια ευρώ, το 2011 στα 38 εκ. ευρώ , το 2012 στα 34 εκ. και το 2013 στα 26,5 εκ ευρώ, προσθέτοντας ότι "η γλώσσα των αριθμών αποδεικνύει ότι εφαρμόστηκαν σοβαρά μέτρα περισυλλογής και η εξέλιξη συνδυάστηκε και με την αξιοσημείωτη αύξηση της παραγωγικότητας του ΡΙΚ".

    [02] Σημαντική η ασφάλεια των φυλακίων της ΕΦ στο κέντρο της Λευκωσίας, λέει ο ΥΠΑΜ

    Την πρόθεση του Υπουργείου του, σε συντονισμό με άλλους αρμόδιους φορείς, να επιληφθεί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην πράσινη γραμμή, έτσι ώστε να νοιώθουν ασφάλεια και οι οπλίτες και οι πολίτες, εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου, μαζί με το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσναντίνο Γιωρκάτζη, το Βουλευτή ΔΗΣΥ Νίκο Νουρή, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκαν σήμερα διάφορα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς επί της Γραμμής Κατάπαυσης τους Πυρός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας.

    Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι έχουν αποφασίσει όπως συγκληθεί το συντομότερο δυνατό ευρεία σύσκεψη στην οποία, εκτός από το Υπουργείο Άμυνας και το Δημαρχείο της Λευκωσίας, θα λάβουν μέρος και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών και Υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, η Αστυνομία Κύπρου με στόχο να εξεταστούν συγκεκριμένοι τρόποι επίλυσης κάποιων προβλημάτων.

    [03] Ετήσια μείωση τους πρώτους πέντε μήνες φέτος στις πωλήσεις πετρελαιοειδών

    Ετήσια μείωση της τάξης του 11,1% σημείωσαν οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τους πρώτους πέντε μήνες του χρόνου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία, την Τρίτη.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών το Μάιο σημείωσαν αύξηση 9,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

    Άνοδος σημειώθηκε στις προμήθειες Πετρελαίου σε αεροπλάνα και πλοία και στις πωλήσεις Ελαφρού Μαζούτ, Ασφάλτου, Αμόλυβδης Βενζίνης και Πετρελαίου Κίνησης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 2 July 2013 - 15:39:04 UTC