Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχεδόν 36,5% του κυπριακού πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ

    το διαδίκτυο

  • [02] Εκκληση Ολι Ρεν για πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα
  • [03] Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Προγραμμάτων που

    συγχρηματοδοτούνται από τα Ταμεία της ΕΕ


  • [01] Σχεδόν 36,5% του κυπριακού πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο

    Ποσοστό 36,3% του πληθυσμού στην Κύπρο δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο σε σχέση με 22,4% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ. Την ίδια ώρα μελέτες καταδεικνύουν ότι στο εγγύς μέλλον το 90% των θέσεων απασχόλησης θα προϋποθέτουν κάποιο επίπεδο ψηφιακών γνώσεων.

    Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν σε διάσκεψη Τύπου το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη και τον Ψηφιακό Πρωταθλητή Κύπρου, Γενικό Διευθυντή του Υπ. Εμπορίου Στέλιο Χειμώνα. Ο Ψηφιακός πρωταθλητής αποτελεί καινούργιο θεσμό της ΕΕ και ο κ. Χειμώνας διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2013.

    Ο Ψηφιακός Πρωταθλητής κάθε χώρας έχει ως αποστολή την προώθηση της ψηφιακής στρατηγικής με έμφαση στον τομέα εργασίας, στην ψηφιακή ενσωμάτωση και στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων, μέσω της ενεργοποίησης όλων των σχετικών φορέων της βιομηχανίας και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

    [02] Εκκληση Ολι Ρεν για πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

    Έκκληση για πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, έκανε σήμερα από το Λουξεμβούργο στους πολιτικούς ηγέτες, αλλά και στον ελληνικό λαό, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ολι Ρεν. Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, ο κ. Ρεν ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, ώστε όλη η ενεργεία να επικεντρωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος και στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

    «Στόχος είναι όταν η τρόικα επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου να υπάρξει ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με θετικό τρόπο ελπίζω, κάτι που εξαρτάται από την Ελλάδα και να διασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή της επόμενης δόσης», ανέφερε.

    [03] Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ταμεία της ΕΕ

    Η αξιολόγηση της επιτευχθείσας προόδου στην υλοποίηση του κάθε προγράμματος και η έγκριση των Ετήσιων Εκθέσεων Εκτέλεσης για το έτος 2012 ήταν ο πρωταρχικός στόχος της 7ης ετήσια Συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» και «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή», που συγχρηματοδοτούνται από τα συγκεκριμένα Ταμεία της ΕΕ την προγραμματική περίοδο 2007 - 2013 και η οποία διοργανώθηκε σήμερα από το Γραφείο Προγραμματισμού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην Επιτροπή συμμετείχαν φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης, των οικονομικών και κοινωνικών εταίρων και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Συμμετείχαν επίσης, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Βασικός ρόλος της Επιτροπής είναι η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ταμεία της ΕΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 21 June 2013 - 16:39:04 UTC