Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο το 3on3 Street Basketball
  • [02] Αρχιεπίσκοπος: Ευθύνες στους «ανθρώπους του Προεδρικού» για το θέμα

    του εγγράφου Ντάουνερ

  • [03] Σε €2 δισ. ετήσιες εξοικονομήσεις από 2016 στοχεύει η Γαλλία

  • [01] Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο το 3on3 Street Basketball

    Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου, στα ανοικτά γήπεδα του Κεραυνού, στον Στρόβολο, με ανοικτή πρόσκληση σε άνδρες και γυναίκες, 16 χρόνων και άνω, το 3on3 Street Basketball.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στο Ολυμπιακό Μέγαρο, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της ASC Sports Innovation, αναφέρθηκε ότι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, και το κόστος είναι 50 ευρώ ανά ομάδα.

    Οι αγώνες ξεκινούν απόγευμα Σαββάτου, 8 Ιουνίου, ενώ την Κυριακή θα υπάρχει δράση όλη τη μέρα -με διάλειμμα το μεσημέρι-, με τους τελικούς να διεξάγονται αργά το απόγευμα.

    [02] Αρχιεπίσκοπος: Ευθύνες στους «ανθρώπους του Προεδρικού» για το θέμα του εγγράφου Ντάουνερ

    Ευθύνες στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και στους «ανθρώπους του Προεδρικού» για λανθασμένους και αδέξιους χειρισμούς που αφορούν τον τρόπο διαχείρισης από την Κυβέρνηση του εγγράφου Ντάουνερ, επέρριψε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου (LGR).

    Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου καταλόγισε μερίδιο της ευθύνης για τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε αναφορικά με τον με τον χρόνο και τον τρόπο παραλαβής του εγγράφου συγκλίσεων-αποκλίσεων στο Κυπριακό της περιόδου της Προεδρίας Χριστόφια, τόσο στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο όσο και στους «ανθρώπους του Προεδρικού» επειδή, όπως πιστεύει, το όλο θέμα «δεν το χειρίσθηκαν με δεξιότητα».

    Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, «την παραπάνω ευθύνη την φέρει ο κ. Ντάουνερ» διότι, όπως εξήγησε, έδωσε την εντύπωση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι πρόκειται περί «εμπιστευτικού» εγγράφου για το οποίο άφησε να εννοηθεί ότι "δεν το είχε δώσει πουθενά σε κανένα άλλο, ούτε και στον κ. Έρογλου και ο Πρόεδρος καθηκόντως το έδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής όπως μου έχει αναφέρει, αλλά δεν το έδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων για να μην διαρρεύσει".

    [03] Σε €2 δισ. ετήσιες εξοικονομήσεις από 2016 στοχεύει η Γαλλία

    Η Κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου Φρανουά Ολάντ στοχεύει στην εξοικονόμηση €2 δισ. ετησίως από το 2016, μέσω της μεταρρύθμισης του γενναιόδωρου συστήματος κοινωνικών παροχών της χώρας.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλείται πηγή, σύμφωνα με την οποία η αναδιάρθρωση του συστήματος κοινωνικών παροχών, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα σήμερα, δεν θα μειώσει άμεσα τις παροχές για μερικές οικογένειες με υψηλά εισοδήματα, όπως έχει αναφερθεί από κάποιους αξιωματούχους.

    Αντ' αυτού, τα έγγραφα που περιέχουν το περίγραμμα της μεταρρύθμισης δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξοικονομήσεων θα προέλθει από τη μείωση των φορολογικών εξαιρέσεων τις οποίες δικαιούνται να αιτηθούν πλούσιοι γονείς σύμφωνα με τον αριθμό των παιδιών τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 3 June 2013 - 14:39:04 UTC