Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα πρώτα σκάφη στη μαρίνα Λεμεσού
  • [02] Μειώθηκε το α΄ τετράμηνο ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών
  • [03] Έκκληση για συγκέντρωση $1 τρις για Συρία, απηύθυνε η Αστον
  • [04] Συντονισμό για αντιμετώπιση της ανεργίας, ζήτησε ο Όλι Ρεν

  • [01] Τα πρώτα σκάφη στη μαρίνα Λεμεσού

    Στο νοτιοανατολικό κυματοθραύστη της μαρίνας Λεμεσού, που παραδόθηκε πρόσφατα, άρχισαν να ελλιμενίζονται τα πρώτα σκάφη αναψυχής, ενώ τα έργα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, παρά τα στενά οικονομικά δεδομένα.

    Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο παρουσίασης στα ΜΜΕ της παράδοσης του νοτιοανατολικού βραχίονα και την άφιξης των πρώτων σκαφών, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Limassol Marina Ltd, Μάριος Λανίτης, ανέφερε πως η μαρίνα Λεμεσού δίνει ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την οικονομία του τόπου και "δείχνει τη δυνατότητα που έχει ο ιδιωτικός τομέας να στηρίξει την ανάπτυξη, πάντα με τη βοήθεια του κράτους".

    Στη μαρίνα, συνέχισε, ελλιμενίστηκαν περί τα 30 σκάφη πριν από δυο εβδομάδες, ενώ σήμερα φιλοξενούνται 15 κυπριακής και ξένης ιδιοκτησίας σκάφη αναψυχής. Ανέφερε δε πως, λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας, η παράδοση του εμπορικού κέντρου έχει μετατεθεί, από το φετινό καλοκαίρι, στο τέλος του χρόνου και αναμένεται να λειτουργήσει τους πρώτους μήνες του 2014

    [02] Μειώθηκε το α΄ τετράμηνο ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών

    Μείωση 1,51% σημείωσε την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2013, ο δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

    Εξάλλου, τον Απρίλιο του 2013, ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών ανήλθε στις 124,65 μονάδες (με βάση 2005=100,00), σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,49% σε σχέση με το Μάρτιο του ίδιου έτους.

    [03] Έκκληση για συγκέντρωση $1 τρις για Συρία, απηύθυνε η Αστον

    Εκπροσωπώντας την Υπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Αστον, ο Τσέχος Επίτροπος Στέφαν Φούλε μετέφερε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γραπτή δήλωσή της στην οποία, μεταξύ άλλων, απευθύνεται έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συγκεντρωθούν, μέχρι το τέλος του έτους, ένα τρισεκατομμύριο δολάρια προκειμένου να δοθούν στα 5,5 εκατομμύρια των Σύρων που χρειάζονται αρωγή.

    Σύμφωνα με τη δήλωση της κ. Αστον, οι Σύροι που χρειάζονται άμεσα βοήθεια ανέρχονται στα 4,25 εκατομμύρια εντός της Συρίας και στα 1,25 εκατομμύρια στις γειτονικές χώρες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Εκπροσώπου Εξωτερικών της ΕΕ, ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Τουρκία θα δεχθούν περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες.

    [04] Συντονισμό για αντιμετώπιση της ανεργίας, ζήτησε ο Όλι Ρεν

    Στους στόχους, τις επιλογές και την προετοιμασία της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενδυνάμωση του "Κοινωνικού Πυλώνα" της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν, στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη και η οποία αφορούσε τις πρωτοβουλίες που έχει κληθεί να αναλάβει η ΕΕ, για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανεργίας και ύφεσης στην Ευρώπη.

    Ο κ. Ρεν υποστήριξε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Πρόεδρο Μπαρόζο εργάζεται συλλογικά για την προετοιμασία μιας πρότασης που θα ενδυναμώσει τον κοινωνικό πυλώνα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «πρόκειται για μέτρα με στόχο την καλύτερη λειτουργία της ζώνης του ευρώ, αλλά και την προετοιμασία της Κοινωνικής Ατζέντας για την ΕΕ των 27.»

    Στοχεύουμε στην επαναφορά της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και όλες οι πολιτικές μας έχουν αυτό το σκοπό, τόνισε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 22 May 2013 - 16:39:03 UTC