Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισόδια μετά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες
  • [02] Στην Ευρώπη η Ομόνοια και δεύτερη η Ανόρθωση
  • [03] Την έρευνα για τον τραπεζικό τομέα μελετά στις 31 Μαΐου το Συμβούλιο

    Εθνικής Οικονομίας

  • [04] Πρόεδρος της Βουλής και ποντιακά σωματεία ζητούν αναγνώριση της

    γενοκτονίας


  • [01] Επεισόδια μετά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες

    Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες το βράδυ του Σαββάτου στη Λευκωσία και στην περιοχή πλησίον του ξενοδοχείου Χίλτον, όπου στεγάζεται το οίκημα του ΑΠΟΕΛ. Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν η ολοσχερής καταστροφή αυτοκινήτου της Αστυνομίας και ζημιές σε λεωφορείο και παρακείμενα καταστήματα.

    Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, γύρω στις 07:20 το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στα τριάντα πρόσωπα, οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ενώ ευρίσκονταν στη λεωφόρο Λεμεσού στη Λευκωσία, κοντά στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ, επιτέθηκαν με πέτρες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά μελών της Αστυνομίας, τα οποία είχαν μεταβεί στην περιοχή για πρόληψη επεισοδίων.

    Δύο από τα άγνωστα αυτά πρόσωπα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, θρυμμάτισαν με πέτρες τον υαλοπίνακα αστυνομικού οχήματος και έριξαν στο εσωτερικό του αναμμένο αντικείμενο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, που κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο, παρά την έλευση της Πυροσβεστικής, η οποία εκλήθη για να κατασβέσει τη φωτιά.

    [02] Στην Ευρώπη η Ομόνοια και δεύτερη η Ανόρθωση

    Η Ομόνοια νίκησε χθες την ΑΕΚ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Europa League, τερματίζοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα των πρασίνων επικράτησε με 3-1 της ομάδας της Λάρνακας, αφήνοντας την στην τέταρτη θέση και εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

    Εξάλλου, η Ανόρθωση νίκησε χθες με 2-1 το ΑΠΟΕΛ στο β€˜Αντώνης Παπαδόπουλος' και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ.

    [03] Την έρευνα για τον τραπεζικό τομέα μελετά στις 31 Μαΐου το Συμβούλιο Εθνικής Οικονομίας

    Τη μελέτη που ετοιμάζει το Συμβούλιο Εθνικής Οικονομίας για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου θα εξετάσουν τα μέλη του Συμβουλίου στις 31 Μαΐου, και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα την αποστείλουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Οικονομικών.

    Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Χριστόφορος Πισσαρίδης, λέγοντας παράλληλα, πως το Συμβούλιο θα ετοιμάσει μια σειρά από έρευνες και μελέτες διάφορους τομείς της οικονομίας, με σκοπό τον ανασχεδιασμό της. «Ο πρώτος κλάδος που επείγει και μελετάται τώρα, χωρίς να ξέρω τι αποτελέσματα θα έχει, είναι το τραπεζικό σύστημα, το οποίο μελετά φυσικά και η Κεντρική Τράπεζα από διαφορετική πλευρά», είπε. Ο κ. Πισσαρίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη χαλάρωσης των περιορισμών που υπάρχουν και της άρσης της αβεβαιότητας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η έρευνα είναι πιο σφαιρική και δεν περιορίζεται μόνον στους περιορισμούς.

    [04] Πρόεδρος της Βουλής και ποντιακά σωματεία ζητούν αναγνώριση της γενοκτονίας

    Μήνυμα αγάπης και τιμής προς τους Έλληνες του Πόντου που βρήκαν φιλοξενία στην Κύπρο και ενσωματώθηκαν ομαλά στην κυπριακή κοινωνία, απηύθυνε σήμερα από την Πάφο με την ευκαιρία της επετείου Μνήμης Θυμάτων Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, σε δηλώσεις στο περιθώριο της τέλεσης του ετήσιου μνημόσυνου, από την Ιερά Μητρόπολη Πάφου και τους Συνδέσμους Ελληνοποντίων Πάφου στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.

    Η 19η Μαΐου, ανέφερε ο κ. Ομήρου, έχει καθοριστεί τόσο από τη Βουλή των Ελλήνων όσο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ημέρα μνήμης και τιμής για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους νεότουρκους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 19 May 2013 - 13:39:05 UTC