Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κύπρος θα συμμετέχει στη Σύνοδο Ευρωπαίων Υπουργών Αθλητισμού
  • [02] Τρεις πολυκατοικίες στους συνοικισμούς Λατσιών κατεδαφίζονται με

    προοπτική ανέγερσης δύο νέων

  • [03] Από το 2015 όλα τα αυτοκίνητα με eCall, αναφέρει ο Υπ. Συγκοινωνιών
  • [04] Χαμηλές οι προσφορές για τα περιουσιακά στοιχεία της Ορφανίδης

  • [01] Η Κύπρος θα συμμετέχει στη Σύνοδο Ευρωπαίων Υπουργών Αθλητισμού

    Μια σημαντική Σύνοδος των Ευρωπαίων Υπουργών Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 17 Μαΐου 2013. Η Κύπρος στη Σύνοδο, θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Πάμπο Στυλιανού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, η Σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Παιδεία, Νεολαία, Πολιτισμό και Αθλητισμό, συγκαλείται από την Ιρλανδική Προεδρία και όσον αφορά στον Αθλητισμό, το κύριο θέμα της πολιτικής συζήτησης είναι: «Ο ρόλος των δημόσιων αρχών στην αντιμετώπιση της τελειοποίησης της φαρμακοδιέγερσης στον αθλητισμό».

    Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί και στην άτυπη συνάντηση για το Διαρθρωμένο Διάλογο για τον αθλητισμό με το αθλητικό κίνημα, η οποία θα προηγηθεί της Συνόδου. Αναμένεται ότι στη Σύνοδο θα εγκριθεί το Σχέδιο Συμπερασμάτων του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων των Κυβερνήσεων των Κρατών Μελών, που αφορά στη Διπλή Σταδιοδρομία των αθλητών.

    [02] Τρεις πολυκατοικίες στους συνοικισμούς Λατσιών κατεδαφίζονται με προοπτική ανέγερσης δύο νέων

    Τρεις πολυκατοικίες στους Συνοικισμούς Αγίου Ελευθερίου, Αποστόλου Ανδρέα και Αποστόλου Λουκά στα Λατσιά κρίθηκαν κατεδαφιστέες και οι 18 οικογένειες που διέμεναν εκεί μεταφέρθηκαν σε ενοικιαζόμενα υποστατικά.

    Για τη στέγαση των οικογενειών αυτών θα ανεγερθούν δύο νέες πολυκατοικίες, ενώ άλλες 36 πολυκατοικίες στους τρεις συνοικισμούς θα επιδιορθωθούν. Η ασφάλεια των πολυκατοικιών στους συνοικισμούς των Λατσιών συζητήθηκε εκ νέου σήμερα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων.

    Μετά τη συνεδρία, η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά ανέφερε ότι και με το μάτι μπορούσες να διαπιστώσεις ότι υπήρχε πρόβλημα στις τρεις πολυκατοικίες που κρίθηκαν κατεδαφιστέες και ανέφερε ότι οι οικογένειες που διέμεναν σε αυτές μεταφέρθηκαν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Πρόσθεσε ότι το κόστος των ενοικίων για τις οικογένειες αυτές ανέρχεται στις 7.500 ευρώ το μήνα και υπολογίζεται ότι θα καταβάλλεται για τρία χρόνια, μέχρι να ανεγερθούν οι δύο πολυκατοικίες στις οποίες θα στεγαστούν. Η κ. Κουκουμά είπε ότι οι διαδικασίες για την ανέγερση των δύο πολυκατοικιών προχωρούν, με τις διαδικασίες κατεδάφισης των τριών πολυκατοικιών να προηγούνται.

    [03] Από το 2015 όλα τα αυτοκίνητα με eCall, αναφέρει ο Υπ. Συγκοινωνιών

    Από την 1η Ιανουαρίου 2015 όλα τα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων θα είναι εφοδιασμένα με το ηλεκτρονικό σύστημα eCall, το οποίο σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, ακόμη και αν ο οδηγός δεν έχει τις αισθήσεις του, θα μεταδίδει μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας την ακριβή γεωγραφική θέση του ατυχήματος και άλλα δεδομένα στα κέντρα κλήσης έκτακτης ανάγκης, αναφέρει σε μήνυμα του με την ευκαιρία της Διεθνής Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου), ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος.

    Τα κέντρα κλήσης έκτακτης ανάγκης θα ενημερώνουν τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Υπηρεσία Ασθενοφόρων, Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, κ.τ.λ) ώστε να φθάνουν στον τόπο του ατυχήματος το συντομότερο.

    Αναμένεται, σημειώνει ο Υπουργός, ότι το σύστημα eCall μπορεί να μειώσει στο ήμισυ τον χρόνο επέμβασης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, να περιορίσει τη σοβαρότητα των τραυματισμών και να σώσει ζωές ανθρώπων, αφού θα ενημερώνει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για όλα τα ατυχήματα ανεξάρτητα αν ο οδηγός γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ή είναι σε θέση να την μεταδώσει.

    [04] Χαμηλές οι προσφορές για τα περιουσιακά στοιχεία της Ορφανίδης

    Χαμηλές ήταν οι προσφορές από ενδιαφερόμενους για αγορά περιουσιακών στοιχείων της αλυσίδας υπεραγορών Ορφανίδης, η οποία από τα τέλη Ιανουαρίου βρίσκεται σε καθεστώς διαχείρισης.

    Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, δικηγόρος των Διαχειριστών - Παραληπτών Μιχάλη Αβραάμ και Ανδρέα Ανδρονίκου, ελήφθησαν επτά προσφορές από διάφορους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται περίπου στα €9,5 εκατομμύρια.

    Οι προσφορές, που αφορούσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ορφανίδης, όπως εξοπλισμός, τα αποθέματα των υπεραγορών και τα ακίνητα τα ίδια, ανοίχθηκαν σήμερα στην παρουσία των Διαχειριστών, των τραπεζών και της εποπτικής αρχής των μη εξασφαλισμένων πιστωτών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 15 May 2013 - 16:39:09 UTC