Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος θρίαμβος της Μπάγερν επί της Μπάρσα, γερμανική υπόθεση ο

    τελικός του Champions League

  • [02] Πέμπτη βράδυ οι επαναληπτικοί στο Europa League
  • [03] Στήριξη στο νέο Ιταλό Πρωθυπουργό από Ρομπάϊ
  • [04] `Αλλα τρία άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση στη Βοστόνη

  • [01] Νέος θρίαμβος της Μπάγερν επί της Μπάρσα, γερμανική υπόθεση ο τελικός του Champions League

    Γερμανική υπόθεση θα είναι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού χθες βράδυ η Μπάγερν Μονάχου συνέτριψε εκτός έδρας την περίφημη Μπαρτσελόνα με 0-3 και με συνολικό σκορ 7-0, πέρασε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την επίσης γερμανική Μπορούσια Ντόρντμουντ.

    Η Μπάγερν έγινε η πρώτη ομάδα που νικάει την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη από τον Οκτώβριο του 2009 (1-2 από Ρούμπιν Καζάν), η πρώτη που νικάει τους Καταλανούς και στα δύο παιχνίδια σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης από την Νταντί Γιουνάιτεντ το 1987.

    Ο Ολλανδός Αριελ Ρομπέν έκανε στις αρχές του β' ημιχρόνου το 0-1, στο 72` ο Πικέ με αυτογκόλ το 0-2 και στο 76` ο Μίλερ το 0-3 ολοκληρώνοντας τον γερμανικό θρίαμβο. -Η Μπάγερν έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων που κερδίζει 3 φορές στο «Καμπ Νόου» (1996, 1998 και 2013).

    [02] Πέμπτη βράδυ οι επαναληπτικοί στο Europa League

    Διεξάγονται απόψε οι δύο επαναληπτικοί αγώνες για την ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, με την Τσέλσι να φιλοξενεί την Βασιλεία και την Μπενφίκα τη Φενερμπαχτσέ.

    Στον πρώτο ημιτελικό η Τσέλσι έχει το προβάδισμα μετά το υπέρ της 2-1 του πρώτου αγώνα στην Ελβετία.

    Πιο αμφίρροπα τα πράγματα στον δεύτερο ημιτελικό στην Πορτογαλία, όπου η Μπενφίκα φιλοξενεί την Φενερμπαχτσέ. Μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της τουρκικής ομάδας, η Μπενφίκα θα επιδιώξει να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Οι δύο αγώνες αρχίζουν στις 22:05.

    [03] Στήριξη στο νέο Ιταλό Πρωθυπουργό από Ρομπάϊ

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση στηρίζει τις προσπάθειες του νέου Ιταλού Πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, επισημαίνοντας πάντως, ότι παραμένει ταυτόχρονα κεντρικός στόχος, η διατήρηση "υγιών" δημόσιων οικονομικών.

    "Ο Πρωθυπουργός με ενημέρωσε για τα κύρια στοιχεία του προγράμματος της κυβέρνησής του, ιδίως τα μέτρα που προτίθεται να θεσπίσει, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η οικονομική ανάπτυξη, για να γίνει η Ιταλία πιο ανταγωνιστική, και να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κοινωνική κατάσταση που δημιουργείται από την απασχόληση", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, στις Βρυξέλλες.

    Ο Ιταλός Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο .

    [04] `Αλλα τρία άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση στη Βοστόνη

    Άλλοι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν στα πλαίσια της έρευνας για τις βομβιστικές επιθέσεις του περασμένου μήνα στον μαραθώνιο της Βοστόνης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της αμερικανικής πόλης.

    «Άλλα τρία πρόσωπα έχουν τεθεί υπό κράτηση για την υπόθεση των επιθέσεων στη Βοστόνη», αναφέρεται στο μήνυμα της αστυνομίας, η οποία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για φοιτητές που σχετίζονταν με έναν από τους ύποπτους ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστόνη.

    Δύο από τους συλληφθέντες ήταν συμφοιτητές του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που μπορεί να πέταξαν ένα από τα σακκίδια πλάτης κατόπιν προτροπής του, υποστήριξε πηγή των διωκτικών αρχών. Οι δύο συλληφθέντες είναι υπήκοοι Καζακστάν, οι οποίοι είχαν και προηγουμένως συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές για παραβίαση των όρων για τη χορήγηση βίζας, τόνισε η ίδια πηγή. Ο τρίτος που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι Αμερικανός υπήκοος. Και οι τρεις κατηγορούνται για ενέργειες που σχετίζονται με τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 2 May 2013 - 7:39:04 UTC