Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στην Ελλάδα για τους απαχθέντες Μητροπολίτες
  • [02] Μέτρα πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών εξέτασε σήμερα η αρμόδια

    διυπουργική επιτροπή

  • [03] Μαρί και τράπεζες κατέστρεψαν την οικονομία, δηλώνει ο Σταυράκης

  • [01] Σύσκεψη στην Ελλάδα για τους απαχθέντες Μητροπολίτες

    Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα και τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής των Ελληνορθόδοξου και Συρορθόδοξου Μητροπολλιτών Χαλεπίου κ.κ. Παύλου και Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

    Οι δύο ιερωμένοι αγνοούνται την Τρίτη και δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, ούτε έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία μαζί τους.

    Από την πρώτη στιγμή, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ομολόγους του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ αλλά και σε γειτονικές χώρες.

    Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, το δίκτυο του οποίου συλλέγει διαρκώς πληροφορίες και οι ελληνικές διπλωματικές αποστολές στις χώρες της Μέσης Ανατολής βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής.

    [02] Μέτρα πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών εξέτασε σήμερα η αρμόδια διυπουργική επιτροπή

    Την επάρκεια των διαθέσιμων πυροσβεστικών μέσων, επίγειων και εναέριων, καθώς και τη λήψη προληπτικών μέσων εξέτασε στο Υπουργείο Εσωτερικών η αρμόδια διυπουργική επιτροπή σε διευρυμένη σύσκεψη με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

    "Δεν πρέπει να περιορισθούμε στους δικούς μας παρατηρητές", δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, "είτε αυτοί είναι δασοφύλακες, είτε αυτοί είναι της Υπηρεσίας Θήρας, είτε άλλοι, εν πάση περιπτώσει, κρατικοί λειτουργοί, αλλά να υπάρξει συμμετοχή του κάθε πολίτη στον τομέα της παρατήρησης και έγκαιρης ειδοποίησης, πολύ δε περισσότερο θα θέλαμε από τον κάθε πολίτη να λειτουργεί προληπτικώς, να είναι προσεκτικός, έτσι ώστε να έχουμε τις κατά το δυνατό ολιγότερες πυρκαγιές".

    "Ήταν μια μεγάλη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Υπουργείων Εσωτερικών, Άμυνας, Δικαιοσύνης και Γεωργίας", είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Χάσικος, προσθέτοντας πως, "ως γνωστό, ο εκάστοτε Υπουργός Εσωτερικών είναι ο συντονιστής για θέματα πυρκαγιών".

    [03] Μαρί και τράπεζες κατέστρεψαν την οικονομία, δηλώνει ο Σταυράκης

    Τους δείκτες της οικονομίας κατά την τριετία 2008-2010 που υπηρέτησε ως Υπουργός Οικονομικών, προέβαλε ως υπερασπιστική γραμμή ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

    Στην πρώτη του κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής που διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Σταυράκης είπε πως λήφθηκαν δύο πακέτα μέτρων τα οποία και κρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως έγκαιρα και στοχευμένα.

    Ο πρώην Υπουργός είπε πως εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος τα μέτρα δεν ήταν αρκετά, ρίχνοντας την ευθύνη για αυτό σε δύο εξωγενείς παράγοντές, και συγκεκριμένα στην έκρηξη στο Μαρί και στις ζημιές των Τραπεζών.

    «Αν ήξερα ότι θα υπήρχε η έκρηξη στο Μαρί, με τεράστιες ζημιές στην οικονομία, καθώς και οι ζημιές των τραπεζών θα παίρναμε περισσότερα μέτρα», είπε ο κ. Σταυράκης και πρόσθεσε: «Το Μαρί και οι τράπεζες διέλυσαν την κυπριακή οικονομία».

    Ο κ. Σταυράκης είπε πως παρόλα τα σωστά μέτρα που λήφθηκαν, υπήρχαν κάποιες φορές που ως Υπουργός Οικονομικών δεν είχε την ανταπόκριση που θα ήθελε για μέτρα από την Κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ωστόσο πως και από την άλλη, τα κόμματα απέρριψαν σημαντικά μέτρα που είχε προτείνει η Κυβέρνηση, όπως την αύξηση του εταιρικού φόρου από 10 στο 11% και για τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 26 April 2013 - 12:39:04 UTC