Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπάρχει αισθητή βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΥΠΕ,

    διαπιστώνει ο Ν. Παπαδόπουλος

  • [02] Επανεμφανίστηκε η ψευδοφυματίωση σε λαγούς
  • [03] Τα μέλη της ευρωζώνης να παραχωρούν κάποιο έλεγχο στην ΕΕ, λέει

    η Μέρκελ

  • [04] Κινητοποίηση φορέων για προσέλκυση Ρώσων τουριστών

  • [01] Υπάρχει αισθητή βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΥΠΕ, διαπιστώνει ο Ν. Παπαδόπουλος

    Τη διαπίστωση ότι υπάρχει αισθητή βελτίωση τα τελευταία χρόνια στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), έκανε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

    Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συζήτησε τη Δευτέρα τον Προϋπολογισμό του ΚΥΠΕ για το 2013, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή, είναι μειωμένος σχεδόν κατά 20% σε σχέση με το 2012.

    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ Λάρκος Λάρκου παρουσίασε ενώπιον της Επιτροπής τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής και στρατηγικής που ακολουθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Πρακτορείου, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα οικονομικά δεδομένα.

    [02] Επανεμφανίστηκε η ψευδοφυματίωση σε λαγούς

    Η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι η ασθένεια της ψευδοφυματίωσης, που είχε εντοπιστεί πέρσι σε νεκρούς λαγούς για πρώτη φορά, έχει εντοπισθεί και φέτος την ίδια ακριβώς περίοδο με πέρσι (Ιανουάριος - Μάρτιος), αλλά σε μεγαλύτερη έκταση. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, σε είκοσι δύο λαγούς που εντοπίστηκαν νεκροί και ήταν κατάλληλοι για νεκροψία και προσκομίστηκαν στο Τμήμα Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, για τις απαραίτητες εξετάσεις, διαγνώστηκε Ψευδοφυματίωση σε δώδεκα λαγούς.

    [03] Τα μέλη της ευρωζώνης να παραχωρούν κάποιο έλεγχο στην ΕΕ, λέει η Μέρκελ

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι διατεθειμένα να παραχωρήσουν τον έλεγχο σε μερικούς τομείς πολιτικής σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, για να κατορθώσει το μπλοκ να ξεπεράσει τη χρεωστική κρίση και να κερδίσει ξανά τους ξένους επενδυτές.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters η κ. Μέρκελ, η οποία μιλούσε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ντόιτσε Μπανκ, στο Βερολίνο, μαζί με τον Πολωνό Πρωθυπουργό Ντόναλντ Τασκ, υπεραμύνθηκε της προσέγγισής της στην κρίση εναντίον όσων της ασκούν κριτική γιατί έχει θέσει υπερβολική έμφαση στη λιτότητα, λέγοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει έναν τρόπο για να δημιουργήσει και ανάπτυξη και να έχει στέρεα οικονομική βάση.

    Τα σχόλιά της έρχονται δύο μήνες πριν την αναμενόμενη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες κατά την οποία θα συζητηθεί η λεγόμενη «δημοσιονομική ένωση».

    [04] Κινητοποίηση φορέων για προσέλκυση Ρώσων τουριστών

    Πρωτοβουλία για τόνωση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία και αποκατάστασης του ονόματος της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού έχουν αναλάβει αρμόδιοι φορείς, καθώς η παραπληροφόρηση που παρατηρείται από κάποια ξένα ΜΜΕ έχει οδηγήσει σε μούδιασμα του τουριστικού ενδιαφέροντος από τη μεγάλη ρωσική αγορά.

    Προς το σκοπό αυτό, ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, Ρώσοι επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στην Κύπρο και έτυχαν ενημέρωσης, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, από εκπροσώπους του ΚΟΤ, του ΕΒΕ Λεμεσού, του Δήμου Λεμεσού, αλλά και το Ρώσο Πρέσβη Vyacheslav Shumsky.

    Σε δηλώσεις τους, ο Ρώσος Πρέσβης ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί μια λανθασμένη εικόνα στη ρωσική αγορά, από σχόλια ξένων ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ότι στην Κύπρο δεν λειτουργούν κανονικά οι τράπεζες, δεν μπορεί να γίνει χρήση πιστωτικών καρτών αλλά και ότι υπολειτουργούν οι ξενοδοχειακές μας μονάδες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 April 2013 - 17:39:05 UTC